Nejbližší koncerty
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

Souhrn zajímavých alb, která vychází v listopadu 2022 + tipy na koncerty.

Bury

R.A.M.B.O. (USA) – „Defy Extinction“ 
Hardcore punk, Relapse Records 
Hardcore/punk/crustový mix představí dnes už legendární R.A.M.B.O. z Philadelphie na svém dlouho očekávaném třetím albu, když se nedávno vrátili na scénu po dlouhých patnácti letech. Šestnáctka úderných skladeb vyjde 4. listopadu. 

Frank Bello (USA) – „Then I'm Gone“ EP 
Rock/metal, Rare Bird 
Basák ANTHRAX Frank Bello chystá své debutní sólové EP, které si (krom bicích) nahrál sám. To by mělo vyjít jako luxusní 12palcový gatefold vinyl, obsahující tři skladby spolu s úryvky z jeho autobiografie z roku 2021, přečtené autorem a doplněné další novou hudbou. Datum vydání bylo stanoveno na 4. listopad. Samotní ANTHRAX pak pracují na novém albu, které by mělo vyjít v průběhu příštího roku. 

DREAM UNENDING (Kanada, USA) – „Song Of Salvation“ 
Doom metal, 20 Buck Spin
DREAM UNENDING, které tvoří kytarista Derrick Vella (TOMB MOLD) a multiinstrumentalista a zpěvák Justin DeTore (INNUMERABLE FORMS, SUMERLANDS) vydali loni debutové album "Tide Turns Eterna". A 11. listopadu vyjde jeho následovník, který bude obsahovat pět dlouhých a pomalých skladeb. 

DETHEROUS (Kanada) – „Unrelenting Malevolence“ 
Death metal, Redefining Darkness Records
Čtveřice DETHEROUS z Calgary vydá 11. listopadu devítiskladbové album plné chorého death metalu. 

THE SMASHING PUMPKINS (USA) – „Atum“ 
Alternative rock, Madame Zuzu´s
THE SMASHING PUMPKINS chystají koncepční album „Atum“, 33skladbovou rockovou operu o třech dějstvích, která je jako pokračováním alb „Mellon Collie And The Infinite Sadness“ z roku 1995 a „Machina/Machine Of God“ z roku 2000. Každý akt „Atum“ bude vydán digitálně každých 11 týdnů, přičemž akt 1 začíná 15. listopadu, akt 2 bude následovat 31. ledna a akt 3 dokončí kolekci 21. dubna. Speciální edice, box set obsahující 33 písní z alba plus 10 dalších bonusových skladeb, bude také vydána 21. dubna (cena je 225 doláčů). 

CANDLEMASS (Švédsko) – „Sweet Evil Sun“ 
Doom metal, Napalm Records 
Doommetalová legenda se o slovo přihlásí 18. listopadu se svým třináctým albem, které bude obsahovat deset skladeb. 

TALLAH (USA) – „'The Generation Of Danger“ 
Nu-core metal, Earache Records 
Nu-core metal je zavádějící škatulka vymyšlená labelem a zahrnuje aspekty jako nasranost, agrese, hučnost či zběsilost. Druhé album partičky z Pensylvánie bude obsahovat třináct uvřískaných songů a vyjde 18. listopadu. 

 

Jindra

THE SMASHING PUMPKINS (USA) – „Atum“ (part 1)
Alternativní rock, Martha's Music 
Se zajímavým projektem přišli američtí veteráni alternativního rocku. Jedná se o rockovou operu „Atum“ o 33 skladbách ve třech dílech, která je označována za pokračování alb „Mellon Collie and the Infinite Sadness“ z roku 1995 a „Machina/Machine of God“ z roku 2000. Jednotlivé díly budou vycházet digitálně každých 11 týdnů na podcastu Thirty-Three with William Patricka Corgana, přičemž první část začne 15. listopadu, 2. část 31. ledna a 3. sada skladeb cyklus uzavře 21. dubna 2023. Speciální edice box setu obsahujícího 33 písní z alba a 10 dalších bonusových skladeb vyjde rovněž 21. dubna. 

OCEANS (Německo) – „Hell Is Where The Heart Is-Part III: Clarity“
Nu metal / post metal, Nuclear Blast
Hudba, která se nedá zařadit do žádné škatulky – death metal, post-hardcore, prog a náznak nu metalu v jedné směsi. Riffy a melodické pasáže i řvoucí hněv se tu poměrně dobře proplétají. Písně, které se zabývají drsnou realitou duševních nemocí, vykreslují živé portréty boje, které mnozí z nás den co den tiše snášejí.

DRUDKH (Ukrajina) – „All Belong To the Night“
Black metal, Season of Mist
Když máte za sebou dvě desítky let v black metalu jako Roman Saenko a Thurios s tím, že jste strávili čas s blackmetalovými velikány jako HATE FOREST, je pravděpodobné, že dokážete vytvořit kvalitní hudbu. Melodie a riffy DRUDKH oživují zapomenutý pocit, který ukrajinské/ruské/polské blackmetalové kapely vytvořily v minulém tisíciletí. Od jejich posledního alba „Їм Часто Сниться Капіж“ uplynuly čtyři roky.

BLACK LABEL SOCIETY (USA) – „Skullage“
Southern/Groove metal, MNRK
Za posledních dvacet čtyři let vydal Zakk Wylde (a jeho parťáci) jedenáct dlouhohrajících alb a kromě „Hangover Music Vol. 6“, které bylo jaksi mimo mísu, bylo každé z nich kusem riffy napěchovaného metalu. BLS nejsou pouze o hlavním představiteli. Dario Lorina povýšil ze své rytmické role, z čehož profituje celá kapela v podobě zdvojených kytarových melodií. Další solidní nabídka od kapely představuje barevně vyvedené 2LP. 

SÉPULCRE (Francie) – „Cursed Ways Of Sheol“
Death metal, Invictus Productions
Francouzští deathmetaloví maniaci SÉPULCRE, čpící odpudivým death-thrashovým vitriolem konce 80. let, se vracejí, aby po svém zhoubném demu vydali čtyřskladbové EP plné obstarožního extrému. Demo se povedlo, ale tohle je rozhodně rázný krok kupředu v rozvíjení jejich vize makabrózní definice rozkladu. Připravte se na vyhlazení.

ÚZKOST (USA) – „Arise: Assemble! Conjoin Your Flame!“
Black/sludge/death metal, vlastní náklad
Po nedávno zmiňovaném projektu KOSTNATĚNÍ tady máme další kapelu s česky znějícím názvem. Ta má na rozdíl od KOSTNATĚNÍ opravdovou spojitost s naší kotlinou. Dědeček bubeníka a zpěváka Joshe Thielera má české kořeny. ÚZKOST v žádném případě nejsou typickou blackmetalovou kapelou. Metalová vřava, kvůli které už nikdy nebude všechno v pořádku. S grandpapou musí v hrobě lomcovat všichni červi.

FATAL PUNISHMENT (Česko) – „Age of Madness“
Thrash metal, Witches Brew
Partička z thrashové zahrady Čech (Litoměřice), která vznikla po rozpadu NO REMORSE kytaristy Petra Prouzy a zpěváka Martina Sluky (2014-2018), se na scéně pohybuje třetím rokem a z vlastní zkušenosti vím, že po sobě nechává hlubokou orbu tradičního obstarožního thrashe. Kluci mají našlápnuto a věřím, že časem se zařadí po bok spolků EXORCIZPHOBIA, FAÜST, LAID TO WASTE, LAHAR, MURDER INC atd. Po třech singlech a jednom EP pouští do světa první „long player“ nahrávku.

 

Johan

HEIDEN (Česko) – „Andzjel“
Post-metal, dark metal, Magick Disk Musick
„S vydáním nového alba ,Andzjel‘ HEIDEN rozšiřují perspektivy své posluchačské základny prostřednictvím temné, elegantní a atmosféricky autentické hudby. Po dvou experimentálních rockových albech se HEIDEN vrací k darkmetalovému projevu...“ (info k albu na BC HEIDEN) 
Pro ty, kteří mají radí jistoty, je HEIDEN těžko stravitelná kapela. Za skoro dvacet existence vystřídala řadu žánrů, přičemž na některá alba nedají dopustit blackmetalisté, na jiná post-metalisté, na některá metalisté neslyší atd., ale co je nutné ocenit, je snaha nestát na místě. I když se kapele (podle mě) nevyhnuly nějaké přešlapy, jako pozoruhodnou ji bezesporu označit lze a nové album, které je věnované lidem z Bílých Karpat, bude, dle dvou zveřejněných písní, pozoruhodné rovněž. 11. 11. 22 vychází CD a LP.

 

Kubina

FATAL PUNISHMENT (Česko) – „Age Of Madness“
Thrash metal, Witches Brew
Dne 18. listopadu bude český thrash metal zase o něco bohatší... Zatím spíše nenápadná kapela z Litoměřic existuje tři roky. Avšak poctivě sbírá koncertní zkušenosti. Thrash metal amerického střihu říznutý hardcorem ctí tvorbu EXODUS nebo WARBRINGER. Poznávacím znamením je zpěvák Martin Sluka. Silný a čistý vokál může dopomoci skupině vybočit z dlouhé řady interpretů s vychrchlaným frontmanem. FATAL PUNISHMENT se možná nechali inspirovat kolegy z FAÜSTU, protože debutové album „Age Of Madness“ vyjde u německého vydavatelství Witches Brew. Narozdíl od pražanů to mrskají s modernějším zvukem. Navnaď se ochutnávkama „Cruel Vision“ a „Devastation“.  

 

Tipy na koncerty:

4horsemen

4. 11. WELICORUSS, INNERSPHERE - Divadlo pod lampou, Plzeň
5. 11. HYPOCRISY, SEPTIC FLESH, THE AGONIST, HORIZONT IGNITED - MeetFactory, Praha 
5. 11. INSANIA, BLACK HILL - Klub Labe, Hořovice
12. 11. AGE OF STORM, SIAX, BOHEMYST- MC Fabrika, České Budějovice
13. 11. DESPISED ICON, DECAPITATED, OCEANO, DISTAND, VISCERA - Futurum Music Bar, Praha
16. 11. IN FLAMES, AT THE GATES, IMMINENCE, ORBIT CULTURE - Malá sportovní hala, Praha
19. 11. SICK OF IT ALL, SVETLANAS, DEVIL IN ME - Palác Akropolis, Praha
19. 11. MACHETA, NEUROTIC MACHINERY, RISA OF SURYA, WICTIMS - Divadlo pod lampou, Plzeň


Johan

5. 11. 20 let LAHAR (+ GRIDE, NEEDFUL THINGS, RABIES, EXORCIZPHOBIA), Písek - Divadlo Pod Čarou
8. 11. TOXIKULL, FORCE OF HELL, Písek - Divadlo Pod Čarou
13. 11. SPIRITUS MORTIS, THE TOWER, Písek - klub Papírák
19. 11. YSARAL, OČI VLKA, RUNA MORIONU, INFERNAL CULT, Písek - Divadlo Pod Čarou
24. 11. WITCHTRAP, TERRORHAMMER, Písek - Divadlo Pod Čarou


Zveřejněno: 01. 11. 2022
Přečteno:
911 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

06. 11. 2022 15:46 napsal/a DCLXVI
TIP na koncert
Orthodox club / Farářova sluj - Mladá Boleslav - program na listopad 12. 11. 2022 NERVO CHAOS + FATAL PUNISHMENT + THE BLACK MARY 19. 11. 2022 DEATHCRUSH + SYRIDAS + KAZGAROTH 26. 11. 2022 TERRÖRHAMMER + WITCHTRAP + OKULT více info sekce databáze koncertů
01. 11. 2022 16:48 napsal/a Peťan
Metalový maloměsto...
...je Písek ;)