Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
INSANIA

FATALITY - Lost in Suffering CD 2005 - samovydání(?)

Chtěl jsem být ten nejmoudřejší a tak jsem prohledával web, abych se toho o kapele dozvěděl co nejvíc?mno, po přečtení historie jsem nepochopil vůbec nic, protože je plná jmen a toho kdo, kdy a kam odešel, popřípadě odkud přišel? Co sem však pochopil je, že dřív tahle kapela nesla název ?King Death? a vydala jedno demo, pak se přejmenovala na ?Fatality? vydala opět jedno demo a teď útočí se svým novým CD a ani si nezměnili jméno?haha.

Po symfonickym intru, který se k týhle hudbě víc nehodí než hodí, se rozjíždí deathová metelice plná inter, vyhrávek, sem tam i sól (ty obstaral nečlen kapely Beatles)?občas se i zpomaluje, ale převažuje rychleji (není to ale zas žádnej extrém) se ubírající tempo. Tak nějak se mi chce říct, že je toho všeho až moc a někdy ani kvalita neodpovídá kvantitě. Prostě, ne každej song si dokáže udržet punc originality a stravitelnosti, dá-li se to tak říct. Zvuk by pro mě byl o něco lepší, kdyby byl o něco hutnější a basa by se mohla trochu stáhnout do pozadí.

Zvuk nechejme zvukem a pojďme ke skladatelským schopnostem fataliťáků - již na první pohled jsou plodní hódně moc, protože 16 songů se nevidí každej den. Jenže, když uvážíme, že je tu intro, outro a tři covery, kam se dostaneme? ? no, dostaneme se k tomu, že zase tak velkým novátorstvím a schopností neopakovat se netrpí. Jenže! Nemůžu si pomoct, ale mě se to líbí. Sice ne všechny skladby, ale že by sem nějakou zase extra moc nenáviděl, se říci nedá, když nepočítám cover od SIX FEET UNDER ?Revenge of the Zombie?, kterej pohřbívá zpěv, tak se dokážu naladit na všechny skladby a těšit se na živou prezentaci. Zpestřením je instrumentálka, kterou ale většinou vnímám jen jako moc dlouhou skladbu, kde čekám na nástup zpěvu, ale najednou je konec. Nejoblíbenější skladba? ?Censored Faerytales? ? není sice z nejrychlejších, ale líbí se mi kontrasty dvou zpěvů a zařazení nějakej bubínků, nebo co to je. Když už mluvim o tom zpěvu, tak krom hlavního pěvce tu je ještě support v podobě řevu kytaristy a ve třech skladbách vypomáhá ještě Fredy, kterej však do kapely nepatří ?a mimochodem - cover od BRUJERIA si odřval celej sám.

Toto CD je velmi dobré, ale ?  těch ?ale? už sem napsal až moc, takže jenom řeknu, že je to moc dlouhé a neškodila by větší kompaktnost, protože skladby moc nedrží jako celek ? doporučil bych některý ?rozstříhat? a přilepit (přelepit) k jinejm skladbám? Kdybych tak nějak měl sumarizovat co sem napsal na předchozích řádcích, tak bych řekl, že FATALITY jsou pro mě typickej příklad, kdy je kapela v půli cesty mezi fanouškovstvím a postupným se zlepšováním a nalézáním svého vlastního ksichtu ? a když to tak přeberu, tak FATALITY jsou blíže tomu vlastnímu ksichtu, ale ještě to chce zapracovat.

Čas: 51:31

Seznam skladeb:

  1. Intro + Saviors of Death
  2. Burn
  3. Empire of Evil
  4. Agony of Death
  5. Censored Faerytales
  6. Neurosis
  7. Six Feet Under (cover)
  8. Bloody Hands
  9. Child's Tears
  10. A Perfect Virus
  11. Dreadful Verdict of the End
  12. Suffering (instrumental)
  13. Dance of the Stinging Bees
  14. Brujeria (cover)
  15. Eminem (cover)
  16. Outro

www.fatality.wz.cz


Zveřejněno: 07. 10. 2005
Přečteno:
3441 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Kýbl | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář