Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
HEIDEN – Andzjel

MC 2021, Filth Junkies Records / death/gore metal / USA

Hudba prochází žaludkem jako cibetková káva. O tom není pochyb. V případě INFESTMENT nekončí v zažívacím traktu, ale vrací se zpět do chřtánu a za nepříjemného tlaku se dere z člověčích útrob ven. U přecitlivělých jedinců může vyvolat post gastroskopický komplex. Kazeta prvního počinu INFESTMENT byla součástí zásilky od Filth Junkies Records, která nedávno dorazila na naši adresu. Za názvem kapely se skrývají Justin Stubbs a Wayne Sarantopoulous z Atlanty v Georgii, přičemž Wayne obsluhuje bicí, vše ostatní včetně zpěvu nahrál Justin. Po dvou demech „Maggots in your Brain“ a „Human Altar“ vydali vloni něco jako jateční pistoli, studiové album „Evulsion Of Mortal Birth“

Neexistuje nic takového jako skutečně objektivní recenze. V případě této nahrávky využiju právo nevypovídat proti jednotlivým kapitolám koronerovy zprávy, ale pokusím se vytvořit celkový pitevní nález.

Cokoli vokálního slyšíte, je prakticky nerozluštitelné, ale od toho jsou texty přiložené uvnitř obalu. V tomto případě jsou bílé texty na rudém povrchu dobře čitelné, ale špatně se z nich může udělat. Když už jsem kousnul do obalu, texty tedy OK, veškeré informace, které byste očekávali, jsou na místě. Co břinkne do očí, je kombinace barev krabičky. Pionýrská červeň v kombinaci s čirou výklopnou polovinou krabičky není úplně pastva. Ale budiž. 

Jako vstupní brána na masakryště funguje intro vyhladovělých kanibalů, kteří se perou o zbytky na pitevním stole. Kostra desky je taková, že žádná skladba není bezpracně zapamatovatelná a postrádá zásadnější charismatické ostří, takže prostoru pro hlouposti je tady dost. Když mluvím o hloupostech, mám na mysli jednobrdový riff s agresivitou sekání končetin a absence baskytary nebo kytarové sólo, které vyznívá spíše jako siréna civilní obrany každou první středu v měsíci a ve snaze nakopat všem prdel se mění ve vícestrunnou distorzi. Abych do mrtvoly jenom nekopal, pár cválajících riffů a valivých rytmů střídaných klepačkami explodujících do thrash/deathové ohnivé koule by se na albu po hříchu našlo. Bicí mají dřevní jednoduchost, která se od tohoto slam deathového řemesla očekává. Rytmická kytara disponuje brutalitou vyvolávající smrtelné tiky povalujících se ostatků. Menší část zábavy zajišťuje hrdelní a chraplavé chrčení, které osloví brutálnější goregrindu nakloněné publikum. 

Celým albem cloumá patogen požírající buňky deathmetalové abecedy s hnilobnou chlévskou mrvou zapáchající produkcí. Možná není rozdíl mezi sekerou do genitálií a sekerou do hlavy, ale rozdíl mezi tímto a řekněme standardem deathmetalové hordy je propastný. Jako tandem by INFESTMENT za jistých okolností mohli na gigy vyrážet klíďo plíďo na motorce, čímž by rapidně osekali náklady. Otázkou je, jestli s takovými prasečinkami (a to mám gore čuňačinky rád) páchnoucími hnilobným masem by po hudebním splatteru vůbec zbyly nějaký prachy na benzín. 

Huhly z truhly s glazurou pitevních sálů a odleskem sklenic s embryem naložené ve formalínu zkrátí život o více jak nevratných 20 minut, které nedostanete zpátky. Postmortem desatero zcela jistě přežijete a pravděpodobně nijak zásadně nepoznamenáni v klidu zapomenete. Pokud to máte jinak, dejte vědět.

Seznam skladeb:

  1. Skeletonized Salvation
  2. Sculpture of Virginal Gore
  3. No Human Grace
  4. Beyond Morbidity
  5. Inhuman Thirst
  6. Reeking Viscera
  7. Verminous Offerings
  8. Cryptic Gates
  9. Scent of Vermin
  10. Until the Skin Turns Blue

Čas: 22:42

Sestava:

  • Justin Stubbs – kytara, basa, zpěv
  • Wayne Sarantopoulous – bicí

Bandcamp

https://www.facebook.com/filthjunkies/

 


Zveřejněno: 27. 07. 2022
Přečteno:
742 x
Hodnocení autora:
5 / 10

Autor: Jindra | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář