Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
HUSMAN FEST

PERVERSITY - Words Like Poison CD 2004 - Forensick Music (FM011)

Na Slovensku za posledných 10 rokov badala death metalová scéna veľký vývoj, pričom skupiny rástli do kvality a príkladom takýchto skupín je aj Perversity. Zrovna tento mesiac tomu bude 10 rokov, čo sa toto zoskupenie dalo dokopy. Základné kamene položili Martin Marinčák (ako vokalista) a Jozef Košč (gitara). Ako to už v (nielen) metale býva, aj títo chalani si museli prejsť množstvom personálnych zmien a tak v rôznych zostavách nahrali 2 demá "The Embarassed" (1997) a "Personal" (1999). V roku 2003 sa do sveta zrodilo ich debutové album "In The Garment Of Lust", ktoré im vyšlo u francúzskych Perennial Quest Records a posledné album -  "Words Like Poison" - im už zastrešilo domáce vydavateľstvo Forensick Music.

O cover alba a dizajn bookletu sa im postaral Domabor. Motívy sú vojnové, kde myslím heslo "Words Like Poison" sedí až príliš dobre. Booklet, mimochodom, nesúci sa celý v hnedých farbách (odtiene jednej farby nemôžu nikdy nič pokaziť :-) ), obsahuje základné infos o priebehu vzniku tohto počinu, texty a fotky členov s popiskami.

CD zahŕňa 9 rôznorodých skladieb, okrem vtedajšej zostavy si tu zahosťoval aj Jozef Helmeczy (1. a 6. skladba), ktorý s vytvorením patrične zlovestnej atmosféry nemal žiadny problém a "The Foreplay" tak tvorí veľmi zaujímavý úvod. Druhá stopa s názvom "Hypnotic Blood" už ponúka hutnú, ale pritom trošku pritlmene ozvučenú klepanicu, v ktorej dominuje spolupráca dvoch gitár so, zdá sa, že dosť veľmi zboostrovanou basgitarou, čo však (aspoň v mojich očiach) nie je na tomto albe vôbec na závadu. Dochádza k častej zmene rytmov a melódií a aj bubeník to odsypáva presne tak, ako by mal. Martin Marinčák disponuje hlbokým mur-murom, s ktorým trošku kopíruje linky basgitary, takže ďaľším plusom je, že vokál neostáva stále v jednej polohe. Čo sa týka zohratosti, ohodnotenie by bolo na jedničku, hoci lepšie by asi bolo posúdiť to na koncerte (k čomu nakoniec určite bude ešte veľa príležitostí).

A ešte, aby som nezabudla spomenúť tých šikovných pánov, ktorí majú prsty v tomto dielku hodnom povšimnutia, tak tu sú: gitary nahrávali Daniel Kochaník a Jozef Košč, basgitaru nahral Martin Kukoľ, bicie odbúchal Marek Stašák a mikrofón okrikoval Martin Marinčák. Momentálne je zostava opäť v inej konštalácii - za bicími Mareka vystriedal Martin Horgoš (Mystik), vokály po novom obstaráva Juraj Handzuš a gitary sa chopil nový člen, Robo Vanya. Takže na záver už len toľko, že títo deatheri skutočne stoja za to a toto album si nezaslúži zapadnúť prachom. Kvalita sa nezaprie.

Čas: 32:14

Tracklist:

  1. The Foreplay
  2. Hypnotic Blood
  3. Words Like Poison
  4. Seeds Of Damnation
  5. Disgust
  6. Experience Of Death
  7. True Name For The Devil
  8. Fury Within
  9. Embodied Slavery

www.perversity.host.sk


Zveřejněno: 03. 10. 2005
Přečteno:
3595 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Weronyka | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář