Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

24. 6. 2022, Praha - Underdogs'

V pátek 24. června zahraje v Underdogs' arizonská death metalová skvadra Gatecreeper. Do Prahy přiveze svou loňskou desku An Unexpected Reality, která vyšla na labelu Closed Casket Activities. Společně s Gatecreeper zahrají Vole – enfant terrible pražského undergroundu.

Vydání aktuální desky Gatecreeper An Unexpected Reality  bylo pro fanoušky a fanynky tak trochu překvapení. V době kdy se anoncuje i anoncovaní se Gatecreeper rozhodli jít opačnou cestou a desku vypustili do světa bez předchozího proma a hypu kolem. Frontman kapely Chase Mason říká, že mimo jiné neměli chuť vybírat pár singlů a postupně je publiku dávkovat. Naopak nabadají k tomu, aby se jejich deska poslouchala jako celek.

Deska  byla napsaná, nahraná i vydaná během pandemie a Gatecreeper se na ní představují v nové poloze. Na An Unexpected Reality hrají si s tempem sází na protiklady. Na áčkové straně servírují sedm rychlých, úderných songů, se kterými se dohromady vejdou pod sedm minut. Kromě metalu je na nich citelný i vliv grindcoru, hardcoru a punku, a třeba Starved, Rusted Gold nebo Amputation jsou zatím jejich nejrychlejší skladby. Na stranu B naopak nahráli jeden jedenácti minutový death-doomový track Emptiness –  a to je pro změnu jejich vůbec nejpomalejší a nejhutnější věc.

Formát An Unexpected Reality se částečně inspiruje deskou My War od Black Flag. Album v roce 1984 názorově polarizovalo fanouškovskou základnu Black Flag, když se na straně A objevily rychlé trashové tracky, zatímco strana B čítala tři dlouhé, pomalé sludgeové skladby. „Když jsem začal poslouchat sludgeové a stoner metalové kapely jako The Melvins a Eyehategod, pokaždé se odkazovaly ke straně B na My War.“, vysvětluje Mason. „Slyšet kapely mluvit nejenom o nějaké desce, ale přímo o konkrétní straně té desky, mi přišlo cool a rezonovalo to se mnou.“ Tempo a stopáž ale nejsou jediné odchylky od klasické tvorby Gatecreeper. „Máme s kapelou přísné pravidlo, že nehrajeme blast beat“, upozorňuje Mason, „ale na první straně desky jsme tohle pravidlo porušili.“, dodává. Sečteno podtrženo, album An Unexpected Reality ukazuje Gatecreeper v novém světle, a i když podle Masona nutně neznamená, že by se kapela chtěla ubírat jiným směrem než doposud, určitě si na něm vyzkoušeli pár nových věcí, které se jim budou do budoucna hodit.

Společně s Gatecreeper zahraje pražská parta Vole, které stojí v čele Tomáš Mitura (mimochodem také autor plakátu ke koncertu). Ať už zrovna víc tíhnou k hardcoru, metalu, noise punku nebo punk rocku, vždy jdou do hraní naplno. Jejich vystoupení je pravá rock'n'rollová exibice v tom nejlepším slova smyslu, o čemž se publikum Underodgs' mohlo už několikrát přesvědčit. 

Info o koncertu:
Datum: pátek, 24.6.2022
Místo: Underdogs', Nádražní 3, Praha 5
Pořadatel: kolektiv Underdogs'

FB událost: https://www.facebook.com/events/1138983180225374?active_tab=about
Předprodej: https://goout.net/cs/gatecreeper+vole/szvkldt/

LINKY:

Gatecreeper
https://gatecreeper.bandcamp.com/album/an-unexpected-reality
https://www.youtube.com/watch?v=FAOolnsWOiA

Vole
https://softskins.bandcamp.com/album/tohle-nen-prdel
 


Zveřejněno: 03. 05. 2021
Přečteno:
597 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář