Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
HUSMAN FEST

Souhrn zajímavých alb, která vychází v květnu 2022 + tipy na koncerty.

Bury

TERROR (USA) – „Pain Into Power“ 
Hardcore, Pure Noise Records 
Hardcore legenda chystá na 6. květen vydání svého osmého alba, které bude obsahovat jedenáct agresivních rozbušek. V prvním singlu „Can't Help But Hate“ si zahostoval zpěvák George „Corpsegrinder“ Fisher z CANNIBAL CORPSE. 

MOTOR SISTER (USA) – „Get Off“ 
Hard rock, Metal Blade Records 
Rocková superskupina, ve které figurují zpívající kytarista Jim Wilson (MOTHER SUPERIOR), kytarista Scott Ian (ANTHRAX), zpěvačka Pearl Aday (Scottova manželka a dcera zesnulého herce/hudebníka Meat Loafa), basák Joey Vera (ARMORED SAINT) a bubeník John Tempesta (THE CULT, ex-WHITE ZOMBIE), vydá 6. května dvanáctiskladbové album. Tohle bude prostě klasický bigbít tvořený s láskou ke starému rock & rollu. 

DEMONICAL (Švédsko) – „Mass Destroyer“ 
Death metal, Agonia Records 
Sedmé album těchto deathových veteránů ze Švédska vyjde 6. května a bude obsahovat osm nabušených skladeb. Navíc by měli 10. 5. zahájit v Praze v Modré Vopici své krátké tour na podporu alba. 

DEPRESSED MODE (Finsko) – „Decade Of Silence“ 
Symphonic doom/death, Inverse Records 
Finská kapela DEPRESSED MODE chystá na 6. května vydání nového alba po dlouhých třinácti letech. Devítka skladeb potvrdí, že se na severu ponuré a pomalé hudbě daří. V prvním singlu „Endless November“ si zahostovala Veronica Bordacchini z FLESHGOD APOCALYPSE. 

DEAF CLUB (USA) – „Bad Songs Forever“ EP 
Extreme hardcore, Three One G Records 
Kalifornští DEAF CLUB, v jejichž řadách působí členové třeba THE LOCUST nebo ACxDC, navážou 6. května na své lednové debutní album „Productive Disruption“ novým minialbem. To bude obsahovat tři vlastní skladby a cover verzi písně „Broken Face“ od legendárních PIXIES, k níž byl zveřejněn videoklip. Zběsilý mix hardcore, punku, grindu nebo power violence vyjde na kazetě a vinylu. 

CAGE FIGHT (UK) – „s/t“ 
Hardcore/thrash crossover, Candlelight Records 
Nová čtveřice z Londýna se sympatickou frontwoman Rachel vydá 13. května svou debutní nahrávku. Ta bude obsahovat 14 rychlých položek s brutálním vokálem, včetně hostovačky Trevora Strnada z THE BLACK DAHLIA MURDER nebo závěrečného coveru od BODY COUNT „Bitch In The Pit”. Obálku pak bude zdobit fotografie loga kapely vytetovaného zpěvačkou na dlaň nějakého šťastlivce! 

PRIMITIVE MAN (USA) – „Insurmountable“ 
Death/sludge, Closed Casket Activities 
PRIMITIVE MAN z Colorada hrají sice jen ve třech, přesto umí napáchat pořádně zničující kravál, v němž zdatně míchají death/doom metal se sludgem. O tom nás přesvědčí 13. května jejich nové čtyři skladby (včetně coveru SMASHING PUMPKINS) na ploše skoro 40 minut. 

MISERY INDEX (USA) – „Complete Control“ 
Death metal, Century Media Records 
Po dvou desítkách let existence jsou tito smrtonoši už legendou. 13. května vydají své sedmé album s devíti apokalyptickými skladbami. 

CAVE IN (USA) – „Heavy Pendulum“ 
Hardcore, Relapse Records 
Už legendární hardcoristy před nějakým časem doplnil v sestavě basák CONVERGE a i zveřejněný singl „New Reality“ naznačil, že půjde o pořádně svěží jízdu. Sedmé album nabídne 14 tu krátkých, tu pořádně dlouhých skladeb. Vyjde 20. května. 

DECAPITATED (Polsko) – „Cancer Culture“ 
Death metal, Nuclear Blast Records 
Polští DECAPITATED vydají 27. května své osmé album. Technický death metal o deseti brutálních chodech. 

HEAVING EARTH (ČR) – „Darkness Of God“ 
Death metal, Lavadome Productions 
Tuzemští HEAVING EARTH chystají po dlouhých sedmi letech nové album „Darkness Of God“, které bude obsahovat 9 poctivých death metalových skladeb a vyjde 27. května.

BLACK VOID (Norsko) – „Antithesis“ 
Black metal/punk, Nuclear Blast Records 
Mix punku a black metalu o devíti dějstvích, v nichž účinkují persony známé z WHITE VOID, SOLEFALD, IHSAHN nebo BORKNAGAR a sekundují jim kolegové z ROTTING CHRIST a TAAKE. Zápletka bude rozuzlena 27. května. 

Pistol – seriál 
Režisér Danny Boyle (jo, to je ten, co má na kontě kultovní Trainspotting nebo Pláž s DiCapriem) natočil šestidílnou televizní minisérii o legendární anglické punkové kapele SEX PISTOLS, která bude založena na memoárech zpěváka a kytaristy Steva Jonese z roku 2018 pojmenovaných „Lonely Boy: Tales From a Sex Pistol“. Takže by to mohlo stát za to. Perličkou je, že frontman kapely Johnny Rotten před rokem zažaloval své bývalé spoluhráče, aby zabránil použití hudby SEX PISTOLS v seriálu. Spor naštěstí prohrál, takže premiéra bude 31. května. 

 

Jindra

RATOS DE PORÃO (Brazílie) – „Necropolitica“
Punk/HC/thrash, Shinigami Records
Jedna z nejdéle fungujících brazilských hudebních skupin začala v roce 1981 jako punková kapela, pak přešla k hardcoru a následně k metalu. V současnosti hrají všechny tyto žánry najednou. Ještě před jakýmkoli oznámením se dalo předpokládat, že nové album RATOS DE PORÃO bude plné kritiky současného stavu země. Odhalení názvu „Necropolítica“ vysvětlil zpěvák João Gordo: „To je to, co se děje tady v Brazílii: vláda rozhoduje o tom, kdo má zemřít a kdo má žít.“ Třinácté studiové album vychází 6 let od posledního alba „Século Sinistro“. 

MISERY INDEX (USA) – „Complete Control“
Death metal / grindcore, Century Media
MISERY INDEX vytvářejí neobvyklou a působivou směs stylů, která je odlišuje od téměř všech deathmetalových kapel. Zní syrově a přirozeně, ale neuvěřitelně prokresleně. Drtivě těžké, ale přesto stálé tempo riffů vytváří fenomenální směs energie a síly. Přitom si uchovává prostor pro kontrasty a změny tempa.

PRIMITIVE MAN (USA) – „Insurmountable“
Sludge/doom/noise, Closed Casket Activities
I těm největším masochistům z řad milovníků těžké hudby bude nihilistická destrukce PRIMITIVE MAN   pronikat do horních pater prahu bolesti. Držitelé několika NEJ: soundtrack nejděsivějším z hororů, nejbrutálnější vokál, nejzkreslenější kytary s nejtěžšími bicími, to vše v absolutně nejpomalejším tempu. Líná mrcha, která by mohla hrát pozpátku. Vincent Venera se svým projektem SVATÝ VINCENT byl hudební vizionář.

PROTIJED (Česko) - „Jediné, na čem záleží, jsou stopy lásky, které tu po nás zůstanou“
HC/punk, Kabinet Records
Nenapodobitelnou kombinaci HC-punk s emo vlivy, aniž by přišli o charakteristický zvuk, představují PROTIJED na novém EP. Oproti předchozímu albu „Stres“ došlo na změnu vydavatelství, a hlavně je deska inspirována náročným emočním obdobím zpěváka Banána. PROTIJED na červené jednostranném vinylu vydávají unikátní projekt, který doplňují přizvaní hosté, například rapper IDEA, Monika Načeva nebo bývalý zpěvák GRIDE, Iny. Všichni ze zmíněných dodali text k jedné z písní a také na ní hostují.

Tipy na koncerty:
2. 5. RIOT CITY, SEVEN SISTERS, Písek - Divadlo Pod Čarou
28. 5. DOG EAT DOG (USA) + support, Č. Budějovice - MC Fabrika
31. 5. SLAPSHOT (USA) + BETTER WAY, Č. Budějovice - MC Fabrika


Zveřejněno: 02. 05. 2022
Přečteno:
926 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář