Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

Duben 2022, Česko + Slovensko

Na konci dubna se k nám po dvou letech konečně vrací, fenomenální baskytarista a vynikající zpěvák MARCO MENDOZA, známý ze svého působení například ve skupinách THE DEAD DAISIES, WHITESNAKE, JOURNEY (kde působí i v současné době), THIN LIZZY, TED NUGENT, BLUE MURDER aj.. Tentokrát je to opět s jeho sólovým projektem a navazuje tak na veleúspěšnou evropskou část „Viva La Rock Tour“, která odstartovala již v předloňském roce.

MARCO MENDOZA je jedním z nejvytíženějších a nejvyhledávanějších baskytarových hráčů současné epochy.

Začal v raném mládí hrát na kytaru , kterou později vymění za baskytaru, když kapela, ve které působil potřebovala hráče na tento nástroj. Prvním albem na kterém se objevil byla sólová deska nikoho menšího než Billa Warda z Black Sabbath nazvaná Ward One: Along The Way v roce 1990. V roce následujícím je přijat fenomenálním  kytaristou Johnem Sykese do jeho formace BLUE MURDER, kde působí do roku 1993 a podílí se na albu „Nothin´ But Trouble“. V roce následujícím se objeví ještě na živáku „Screaming Blue Murder“, ale to už funguje v řadách znovuobnovených THIN LIZZY (spolu se Sykesem,Gorhamem, Whartonem a Brianem Downeyem). Kapela nepravidelně koncertuje a v roce 2000 vydává album One Night Only, kdy už ale Mendoza začíná na další 3 roky nahrávat a cestovat po boku kytarového šílence TEDA NUGENTA. V období jeho působení v THIN LIZZY, ale ještě stíhá nahrávat několik  alb Johna Sykese a dalších umělců a v roce 2000 se objeví také  na sólovce Davida Coverdala „Into The Light“.

Rok 2004 ho zastil na turné se skupinou WHITESNAKE, aby se v sezóně další opět vrátil na 2 roky do THIN LIZZY. Později přijímá nabídku George Lynche (ex- Dokken) a pokračuje v koncertování s jeho formací LYNCH MOB. V současnosti je členem americké hvězdné skupiny JOURNEY.
Výčet jeho aktivit by mohl být prakticky nekonečný, tak snad jen, že kromě spolupráce s mnoha dalšími hudebníky na jejich projektech, se několik let objevuje v řadách skupiny BLACK STAR RIDERS (následovníka THIN LIZZY) nebo v super group THE DEAD DAISIES.
Za svou kariéru kromě dlouhé řady alb vydaných s rúznými kapelami či umělci, natočil i sólová alba – Live For Tomorrow v roce 2007, Casa Mendoza (2010) a Viva La Rock (2018). Nové album vychází v lednu 2022.
Je hodně důležité zmínit Marcovi spoluhráče na tomto turné. Za bicí soupravou opět sedí Kyle Hughes, který působí ve skupině Bumblefoota (ex-Guns n Roses) nebo se objevuje v řadách Oliver/Dawson Saxon či doprovodné skupině Grahama Bonneta(ex-Rainbow,Alcatrazz). Kytarový post obhajuje, stejně jako již na několika minulých turné, britský kytarista Mickey McCrystal, působící ve skupině Tygers Of Pan Tang.

MARCO MENDOZA - Euro Tour 2022
22.4.  -  CZ, OLOMOUC - Bounty Rock Cafe (+ Bulvaar)
23.4.  -  CZ, SVATOBOŘICE - Klub Kino (+ Bulvaar)
24.4.  -  CZ, PRAHA - Klub Vagon (+ Merlin & Dan Horyna - křest CD)
26.4.  -  SK, BANSKA BYSTRICA
27.4.  -  SK, NOVÉ MESTO NAD VÁHOM
28.4.  -  CZ, UNIČOV - MKZ (+ Nasty Ratz)
29.4.  -  CZ, ČESKÁ KAMENICE - Kulturní dům (+ Motorband)
30.4,  -  CZ, TEPLICE - Letiště open air


Video:

https://www.youtube.com/watch?v=92CJ7C5ScVg Marco Mendoza – Viva La Rock (new video)

https://www.youtube.com/watch?v=fDbNo_tp9Hc Marco Mendoza – Leah

http://www.youtube.com/watch?v=MJGsFoS0zWw M. Mendoza + Whitesnake

https://www.youtube.com/watch?v=SoOLC54OK7w M. Mendoza + The Dead Daisies


 


Zveřejněno: 10. 04. 2021
Přečteno:
838 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář