INSANIA

Jestliže jsem před časem sliboval, že to ve Velenicích bude pořádná pařba, tak vemte jed na to, že jsem se nemýlil. A co hůř, byla to taková pařba, že tento report bude tak trochu jinak pojat, neboť i já jsem se s chutí přidal k davu nadšených alkoholiků?

Sál Beseda vypadá dobře, pojme takových 200 lidí, navíc dole je přítulná, řekněme, kavárna, kde si můžete odpočinout od různých zvrhlostí co se dějí nahoře. Ovšem musíte vždy čekat, že po pár hodinách stečou i dolů. Sál se solidně plní, na pódium se připravuje první kapela, kterou jsou rakouští Black Winter Sun. Popravdě jediná kapela, která mě zastihla střízlivého. Já se omlouvám, ale to pivko mi tak chutnalo? Ale ke kapele.

Mladá nadějná Black Winter Sun se pokouší hrát něco mezi doomem, blackem a snad i hevíkem. Je to prostě takovej mišmaš metalu. Těch příchutí je tam ale až dost. Některé momenty jsou moc silné, jiné až přespříliš nudné a vykradačské. Nevím. Jsem polonadšen a polozklamán zároveň. Ale spíše polonadšen. Jste z toho moudrý? Já ne. Moc chutí, prostě je to jako kdyby jste si dali dort s kečupem. Tečka. Jde se dál.

Trasch Canned se omlouvám, ale při jejich produkci jsem byl dole v kavárně a právě jsem se posílal do Kašmíru, takže se omlouvám, že jsem tuto kapelu zcela vynechal, ale pokud někdo o této kapele ví, nechť to napíše do diskuse.

Vracím se zpět na místo dění. Na prknech co znamenají svět právě řádí Antiform. Antiform už jsem párkrát slyšel, tak si myslím, že hráli opět ten svůj říznej HC něco nebo jak to pojmenovat. Jejich muzika není kdovíjak složitá, ale za to poctivá. Bylo mi divný, proč na nás zpěvák nemluví česky. Asi ho přemrdali na Rakušáka nebo co. No, ale to je jedno, hlavně že nám to valí do těch našich palic. 

Následující Deviant 666 je projekt kámoše kámošů všech kámošů a podle toho to vypadalo. Bordel grind a všichni jsou z toho v prdeli. Docela mě to bavilo, ale moc jsem toho nestihl. A to co jsem stihl to mě opravdu pobavilo. Prostě výborná vsuvka mezi  ?normální? kapely.

Když hráli Forcedown tak už jsem byl řádně nasračky? Ohlížím se po lidech, jestli tu náhodou není někdo z Fóbie, aby to za mě dneska napsal. No není. No a co? tak to bude trochu více neprofesionální? Protože Forcedown jsou Rakušáci, mají českého zpěváka.  Je to stejná logika jako že čeští Antiform mají rakouského zpěváka? jak už jsem psal, je to tady u hranic celý zpíchaný do sebe. Vůbec bych se nedivil, kdyby tady potom vznikla jedna velká česko-rakouská kopice. Forcedown to valí hodně slušně. Zjevně jedna z těch silnějších kapel dnešního večera. Hard core ze silnými melodickými vyhrávkami, které kolikrát svou úderností a rychlostí nemají daleko k metalu.  Rozhodně energie kapele nechybí a lidi to dokáží ocenit.

Všichni chtěli vidět Colp a tak já jsem musel do kavárny obsluhovat. Tak místo toho abych poslouchal mrdku Rajčáka, tak jsem prodával pivo a panáky a guláš atd. Přičemž jsem si sám odváděl dýžka do vlastních žil.  Takže i skupině Colp se omlouvám, za to, že jsem je tentokrát z technického důvodu nemohl slyšet.

To co se dělo potom už bylo za hranicemi normálnosti a nelze to publikovat Noční dění vidím jako by bylo promítáno na rozmazaném plátně. Obrázky se střídaly strašně rychle a já nebyl schopen je všecky vnímat a je těžké si je znova vybavit. Kdo chyběl prohloupil. Takže ten kdo si rád užije trochu té radosti, nechť se příště vypraví do Velenic a pak už jen čeká. Další orgie bude někdy na jaře.


Zveřejněno: 26. 09. 2005
Přečteno:
3161 x
Autor: Ifa | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

29. 09. 2005 15:51 napsal/a weronyka
rychlo striedajuce sa obrazky...
to mi pripomenulo moj zazitok z Blavy, ked sme s kamoskou sli v naladicke po meste, chceli sme ist dole schodmi do podchodu a ona zrazu uz sedela dole na poslednom schode, ked ja som na ne este len stupila :-) tiez sme nevedeli, co sa vlastne stalo :-)))
29. 09. 2005 07:17 napsal/a Goro
2 Marty
Nastesti jsem tam nebyl. Kdybych se akce zucastnil, tak by Ifa nebyl schopen napsat ani to co napsal :o)
27. 09. 2005 22:12 napsal/a marty
2 goro
tys tam byl snad taky?? :)))
27. 09. 2005 17:06 napsal/a Goro
2 Ifa
Opravdu zajimave pojaty report. Je videt, ze svoji novinarskou povinnost beres opravdu zodpovedne a hudebni produkci se venujes na 200% :o))))) A ze to pisu zrovna ja, co... Kashmir rules!
27. 09. 2005 15:48 napsal/a .....
...
neni ale jen pro doplnění:))))