Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
HUSMAN FEST

V krátkém rozhovoru s grindcore/powerviolence kapelou BERATED z Denveru, USA odpovídal kytarista Josh.

Mohl bys nám představit kapelu BERATED? Prostě ta klasická historie na začátek, členové a tak.

Momentálně jsem to já (Josh). Hraju na kytaru a vydávám hluky! Paul hraje na bicí a má na starosti samply. A Caitlin, která se stará o vokály! Prostě obyčejná, průměrná „grinding violence“ mašina!

Aktuálně máte novou zpěvačku. Proč odešel Sean a co nám řekneš o jeho náhradě? Caitlin zpívala už předtím v nějakých kapelách, že?

Sean odešel, aby se mohl soustředit na svou hlavní kapelu. (NOCTAMBULIST, death metal – pozn. Bury) Bylo to nevyhnutelné, protože byl náhradou za našeho prvního zpěváka CJ, se kterým jsme se ale brzy rozešli. Oba kluci byli skvělí a dělají skvělé věci se svými dalšími projekty. A my jim to přejeme!
Caitlin je asi ta nejlepší volba pro tuhle kapelu. Ano, předtím zpívala v několika málo kapelách. Vím, že jedna z nich byla VOMIT SLAUGHTER a její poslední byla BED OF MECH. Doufám, že spolu budeme mít dlouhou kariéru. Nemohu toho o ní říct dost, jen že má jedinečný hlas a opravdu maká a neustále zkouší a pracuje na novém materiálu. Příští nahrávky budou ničit!

Co vaše nahrávky? Kolik jich máte venku a jak jste s nimi spokojení?

Máme čtyři nahrávky. První bylo demo „Buscemi“. Nazpíval ho CJ a vyšlo na kazetě u Legion Productions tady v Denveru. Byla to solidní první nahrávka. Jako u každé nahrávky, mohla být lepší, ale my jsme byli nadšeni!
Druhou nahrávkou bylo stejnojmenné album. To obsahovalo obal od místního umělce a Sean debutoval v kapele. Znovu jsme nahráli nějaké staré songy a přidali k nim nějaké nové věci. Moc se mi nelíbilo, jak to bylo nahráno, ale nebylo to zas tak hrozné.
Třetí a čtvrtá byly technicky nahrané ve stejnou dobu. V polovině roku 2020 jsme šli do All Aces Studios nahrát šest skladeb, které tvoří EP „Prescribed Burn“ a „Immersed In The Worst“ splitko. Všechno to byl nový materiál, na kterém jsme pracovali před pandemií, a nové věci po počáteční infekci. Byli jsme docela nadšení z toho, jak to vyšlo a podle mého názoru to jsou nejlepší nahrávky, jaké k dnešnímu dni máme.

Poslední vaší nahrávkou je 3 way split CD s IMPULSEALER a SYSTEM DESTROYER. Jak k jejímu vydání došlo? Co nám povíš k vaší části nahrávky? A jak se ti líbí zbylé dvě kapely?

Je to zvláštní příběh, ale zpočátku jsme měli naplánované jiné splitko, které nikdy nevyšlo. A pak se ozvali kluci ze SYSTEM DESTROYER a zeptali se, jestli se nechceme přidat a já po tom skočil. Myslel jsem, že je to skvělý nápad, spojit kapely z celého světa. SYSTEM DESTROYER jsou skvělí a kluci z IMPULSEALER jsou taky úžasní! Stále komunikujeme a udržujeme kontakt! Taky Hecatombe Records, který to vydal, je stále v kontaktu s BERATED a doufejme, že brzy zase něco rozjedeme! Jak jsem řekl v minulé otázce, bylo to nahráno v All Aces v Denveru Austinem Minneym. On zná zvuk motorové pily a ty víš, že PiLA JE ZÁKON!

Jaká muzika tě formovala a které kapely vás inspirovaly k založení BERATED? A znáš nějaké kapely z Česka?

Všichni z nás, od CJ přes Seana po Caitlin mají opravdu velké hudební vlivy. Já a Paul taky. Když jsem začal hrát, poslouchal jsem hodně punkrock/metal. Myslím, že posledních deset let je to ale mnohem více grind/powerviolence. A Paul je jako hudební Wikipedie, ví o všem. Je tolik skvělých kapel, že kdybych je měl uvést, bylo by to na deset stran.
Z českých kapel, kromě IMPULSEALER, GRIDE, LYCANTHROPHY a NEEDFUL THINGS, žádné další neznám. Ale snažíme se hledat nové kapely na všech platformách!

Co vaše texty, o čem jsou jejich témata?

Chceme, aby byly skutečné, aby byly aktuální. V Americe, stejně jako ve většině zemí, je zkurvený bordel. Takže jsme chtěli, aby naše texty odrážely naši misantropii. Dotýkáme se spousty témat, ale snažíme se nebýt jednotvární.

A co nám povíš o vašich obalech? Máte vždy jasnou představu o tom, jak mají vypadat? Proč je na jednom z nich Steve Buscemi, můj oblíbený herec, který je nezapomenutelný hlavně z filmů Big Lebowski, Fargo, Můj nejmilejší bar a vlastně všech dalších?  

Nějaký artwork jsem dělal na svém telefonu, když jsem byl v práci, haha. Měli jsme kámoše, co pro nás udělat obal na stejnojmenný full lenght. A „Prescribed Burn“ byl Seanův nápad.
Co se týče Buscemiho, on je symbolem radosti, stejně jako je to obrovský talent, tak je i smolař. Plus vypadá bláznivě. To myslím jako kompliment. Naše skladba „Buscemi“ je něco jako óda k jeho výkonu ve filmu Fargo, přečti si její text!

Pocházíte z Denveru, co nám řekneš o vašem městě? Stojí za to jej navštívit? U nás samozřejmě známe hokejový tým Colorado Avalanche, za který v minulosti hráli třeba od nás Milan Hejduk nebo Peter Forsberg či Joe Sakic. (úsměv) Co tam máte dál? A naopak, co víš o Česku?

Denver nabízí dobrou směs scén, je to dobré místo na tvoření naštvané hudby. Teď je tady populární doom a kapely jako KHEMMIS a PRIMITIVE MAN. A taky jsme tady měli CEPHALIC CARNAGE, jen abych jmenoval několik. Ale je tady taky velká hardcore základna, která se skládá z grindu, fastcore, hardcore, deathu, která určitě nabízí něco brutálního a vzrušujícího.
Sporty nejsou nic pro nás, ale máme tady Zelené Chile, které je krásně regionální. (měla by to být nějaká místní omáčka vyrobená z chilli – pozn. Bury) Však se po tom poohlédněte… a užijte si to!
O Česku toho moc nevíme. Ne tolik, kolik bychom měli, kromě všech politických sporů. Školní systém v USA je brak ve srovnání se spoustou jiných zemí. Učí nás o naší vítězné historii, což je opravdu v prdeli, jakmile se opravdu dozvíte fakta. A díky tomuto západnímu egu, bohužel, jiné země nedostanou prostor. Myslím, že to nás dostalo do takových sraček.

A co kapely z Denveru, potažmo z celého Colorada? Doporučíš nám nějaké, které bychom si měli poslechnout?

Kapely, které byste si měli určitě poslechnout, jsou: CALTROPS (d-beat grind maniacs), VEXXING LIMBWRECKER, GRIEF RITUAL, HACKED UP, PTHISIS, 908, VICTIM OF FIRE… Je tady fakt spousta dobrých kapel!

Díky za rozhovor a ještě se zeptám na závěr na vaše plány do budoucna.

Myslím, že se opravdu ponoříme do nějaké nové hudby s Caitlinem a uděláme nějakou solidní nahrávku pro připravované splitko s belgickými BARREN, které by mělo vyjít příští rok u Grand Vomit Productions. Caitlin a já máme oba malé děti, takže cestování je pro nás pokaždé obtížné, ale když se to povede, tak je to radost, co vím.
Věřím, že budeme pořád hrát tvrdě a rychle. A doufám, že padnu mrtvý na pódiu s úsměvem na tváři. A jsme nekonečně vděční za tenhle rozhovor s námi. Děkujeme! S láskou BERATED!

RECENZE

Facebook
Bandcamp

 


Zveřejněno: 22. 12. 2021
Přečteno:
767 x
Autor: Bury | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář