Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

Zde je krátký rozhovor s českými gore death/grindery EJAKULUJÍCÍ KOKOS. Na otázky odpovídal zpěvák Pigi.

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

Kapela vznikla úplně náhodou… jenom jako záskok za nedoraženou kapelu a byla to čirá improvizace… No ale přemýšlel jsem s původním kytaristou Mamutem, jak tenhle jamsessionband nazvat, no a tak vznikl název.
Pak se mi ozval kamarád z jednoho podniku na Vysočině, zda nevím o nějaké kapele, která by u něj mohla zahrát na jedné akci. Nu a to byl ten impuls vytáhnout KOKOS znovu na světlo světa. Během týdne jsme dali do kupy dvacetiminutový set a poslali mému kamarádovi Novymu (bicmen), zda by do toho nešel s námi. Jedna zkouška a jelo se.
Samozřejmě jsme postupem času začali přemýšlet, co vlastně ten náš název ukrývá… tak jsme se začali stylizovat do hawaiiského folklóru. (úsměv) Každopádně řekněme, že kokos je největším semenem světa a zbytek si domyslete. (úsměv)

Představ jednotlivé členy – věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

Pigi – 27 let – zpěv – od narození řve... takže - ex-SUBADUR, DIRTY PISS FUCKERS
Novy – 28 let – bicí – cca 12 let – BLOW AWAY, DIRTY PISS FUCKERS
Dejv – 29 let – kejtra – 14 let – DIRTY PISS FUCKERS
Trhač – 24 let – bass – 3 roky – ZREZLEJ ŘETES

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt?

Nahrávali jsme u Otyna ve studiu Davos (už je to rok a něco) a byla to paráda. Super přístup, všecko parádní. Rádi na to i po tom roce vzpomínáme. Tento debut vyšel v nákladu 300 kusů pod Bizarre Leprous. A myslíme, že jde celkem na odbyt.

Texty – máte vůbec nějaké nebo jde jen o vtipné hříčky v názvech skladeb. Proč jsou některé česky a jiné anglicky, kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Ano máme texty… autorem jsem já, ale většině není rozumět, tak se celkem mění dle situace. Ale když se člověk zaposlouchá, spoustu frází pochytí. Střídám češtinu a angličtinu, kam se co hodí, tam to prcnu.

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Autorem loga je Novy. Cover k albu dělala naše talentovaná kamarádka Ravenka. Web myslím ještě nemáme, ale děláme na něm… No, důležitost přisuzujeme asi celkem velkou, páč album vyšlo až letos v únoru a hotové bylo koncem září 2019. Jen se to seklo právě na přebalu, takže asi celkem velkou.

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Dan Nekonečný (budiž mu země lehká), tam byla inspirace hlavně vizuální, co se šou týče, a v jednu chvíli jsme měli jeden jeho song jako intro. Jinak inspiruje nás velká řada kapel jak ze zahraniční, tak české scény. Namátkou: SLIPKNOT, CANNIBAL CORPSE, NAPALM DEATH, REGURGITATE, PARKWAY DRIVE, WHITECHAPEL, ROMPEPROP, SEPULTURA, INFANT ANNIHILATOR, BLACK TONGUE, AGGRESIVE TYRANTS, BOWEL FUCK, JIG-AI, EMMURE, DEOAG, SLAYER, KORN, SPASM, GUTALAX, EKTOMORF, LAST DAYS OF HUMANITY…

Posílali jste nahrávku na jiné  firmy (případně na které) jaká byla/nebyla odezva?

Dotázali jsme se pár zinů, jestli nechtějí udělat nějakou tu recenzi, ale nějak to vždy nedopadlo. Od té doby se to nesnažíme každému cpát. A odezva přichází sama po poslechu.

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější? Během první koronavirové vlny jste si zahráli i on-line. Jaké to bylo bez publika?

Hm, toť otázka. Bandzone háže, že něco kolem 80, ale tam není zdaleka většina… takže fakt nevím. Ale možná kolem té stovky. Řekněme že 20 koncíků ročně x 5 je sto, tak asi tak. Nejlepší jednoznačně Flesh Párty na Slovensku. Jojo a možná bude aj další on-line koncert, ale pšt. Bylo to zvláštní, ale užili jsme si to.

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Ambice jsou a již jsme se párkrát ukázali. Ale chceme víc, samozřejmě.

Plány do budoucna…

Každopádně jednou si zahrát na té Havaji je náš sen. (úsměv)

RECENZE

Bandzone
Facebook
Bandcamp

 


Zveřejněno: 31. 10. 2020
Přečteno:
2052 x
Autor: Bury | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář