Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

Srpnové tipy – alba & koncerty

Bury: 

NOFX (USA) – „Live At Red Rock“ 
Punk, Fat Wreck Records 
Dnes už legendární NOFX představují nový živák. Dvacetiminutový záznam koncertu z coloradského přírodního amfiteátru obsahuje punkrockové odrhovačky podpořené Baz's Orchestra a vyšel digitálně už 10. dubna. Vinylová verze se objeví 7. srpna a bude obsahovat navíc skladbu „Linewleum“ na B straně. 

ONSLAUGHT (Velká Británie) – „Generation Antichrist“ 
Thrash metal, AFM Records 
7. srpna vydají britští ONSLAUGHT, jejichž počátky se datují od začátku 80. let, své sedmé album. Už podle zveřejněného songu „Religiousuicide“ je jasné, že půjde o rychlou thrashovou jízdu staré školy o devíti rozbuškách. 

ORBIT CULTURE (Švédsko) – „Nija“ 
Groove/death metal, Seek & Strike 
Švédští melodici připravili své třetí album, z něhož už dříve představili rovnou čtyři singly včetně videoklipů. Album vyjde 7. srpna na CD a LP a bude obsahovat deset skladeb a jeden bonus. 

Steve Von Till (USA) – „No Wilderness Deep Enough“ 
Psychedelic rock, Neurot Recordings 
Zpěvák a kytarista sludge/hardcorových NEUROSIS Steve Von Till vydá 7. srpna své páté sólové album. To bude obsahovat šest pomalých psychedelických skladeb plných deprese a melancholie. Souběžně s albem vyjde i ilustrovaná kniha jeho básní a textů. 

Alice Cooper (USA) – „Don´t Give Up“ SP 
Hard rock, Ear Music 
Klasická hardrocková odrhovačka byla složena a nahrána v rámci koronavirové pandemie (včetně videoklipu, na kterém se podíleli i fanoušci) a zveřejněna v květnu. 14. srpna vyjde i jako oficiální nosič – jednostranný picture 7“ vinyl v limitované edici. Na druhé straně pak bude Alicem vlastnoručně napsaný vzkaz. I v 72 letech mu to prostě šlape. 

VENOMOUS CONCEPT (USA, Velká Británie) – „Politics Versus The Erection“ 
Grindcore/hardcore punk, Season Of Mist 
Veteráni, v jejichž řadách jsou členové BRUTAL TRUTH a NAPALM DEATH, vydají 28. srpna své čtvrté album, které bude obsahovat třináct skladeb mixu grindu a hardcore punku. Jsou prostě borci, kteří mají kravál v krvi a nestárnou. 

PIG DESTROYER (USA) – „The Octagonal Stairway“ EP 
Grindcore, Relapse Records 
Dnes už v podstatě legendy žánru se vracejí a 28. srpna vydají EP plné grindcore, harsh noise a industrialu. Bude obsahovat šest skladeb, z nichž ta poslední, jedenáctiminutová, by měla být pořádný noise a jako speciální host v ní bude k zaslechnutí bubeník Igor Cavalera. Vyjde na CD a 12“LP. 

Tipy na koncerty: 
1. 8. Summer Moshpit Párty, Věžnička - Hospoda U Tadeáše (GOSPEL OF THE FUTURE, PRŮMYSLOVÁ SMRT atd.) 
28.-29. 8. Vzdor fest VI, Hostašovice (BETON, ALIUSTERA, HOW LONG? atd.) 
29. 8. 11 let Azylu – open air, Liberec – Azyl


Horaguru

PAIN OF SALVATION (Švédsko) – „Panther“
Progressive rock/metal, InsideOut Music
Daniela Gildenlowa a jeho dítko PAIN OF SALVATION jsem intenzívně poslouchal od počátku nového tisíciletí až po završení jeho první desetiletky. Alba „Road Salt One“ a „Road Salt Two“ se na můj vkus až příliš vzdálila původní tvorbě a pokud si lehce upravím profláklé rčení, tak „sejde z uší, sejde z mysli“ by platilo stoprocentně. Deset let je pauza dostatečná a zvědavost, kam se PAIN OF SALVATION na svém putování během té doby dostali, veliká.

BLITZKRIEG BOYZ (Česko) / DRECKSCH (Německo) – „Split The Nazi Shit“
Crust, violence, metal, punk, grind
Trutnováci BB sic nebrázdí scénu nijak dlouho, ale čím dál víc vystrkují růžky a na východě Čech se s jejich jménem setkáte vcelku hojně. Na avizovaném splitku svou část zaplnili hned dvanácti nářezy, z nichž je polovina věcí data staršího a šest kusů zbrusu nových. O Němcích a jejich tvorbě, bez mučení přiznám, nevím nic, jejich příspěvek bude čistě seznamovací. Album vychází prozatím ve světě virtuálním, ale plány na jeho fyzickou podobu jsou a mělo by se zadařit ještě tento rok. 

Tipy na koncerty:
6. 8. Nároďák Fest – Warm Up Josefoff (DOOMAS, PAČESS, DYSANGELIUM, SCELETONS, CONSEQUENCES, HYSTOS)


Kubina

PSYCHOSOMATIC (USA) – "The Invisible Prison"
Thrash metal, Nefarious Industries
Je to zvláštní. Skupina ze Sacramenta se zformovala už v roce 1988 (!), desky pořádně začala vydávat na přelomu tisíciletí, ale u nás jí málokdo zná. Já PSYCHOSOMATIC objevuju po přečtení rozhovoru Davida Sancheze z HAVOK, kde vypíchl jejich záznam "The Unquenchable Thirst" (2006), který ho měl skladatelsky ovlivnit. A ano, vliv jde opravdu slyšet. Možná proto není překvapením, že velitel orchestru z Colorada nejen hostuje v jedné písničce z připravovaného alba jako pěvec, ale je i jeho producentem. "The Invisible Prison" půjde ven 28. srpna a bude obsahovat dvanáct válů. Dle ochutnávky "We Don´t Trust You" odhaduju kratší stopáž jednotlivých songů, chytlavé kytarové riffy a technickou muziku, která neschovává nedostatky za špatný zvuk. Tanečníci v cirlce pitu si přijdou na své...

EXPANDER (USA) – "Neuropunk Boostergang"
Crossover thrash metal, Profound Lore Records
V mém druhém tipu má pro změnu prsty Joel Grind z TOXIC HOLOCAUST, který s EXPANDER spolupracoval už na jejich debutu, hehe. Obhroublý punkový přístup, syrová nadupaná hudba, nakažlivý špinavý zvuk, tryskající energie jako láva ze zuřící sopky a záludné, skoro až VOIVOĎÁCKÉ, melodické linky zdobily jejich tři roky starou prvotinu "Endless Computer". Ochutnávky napovídají, že by nový materiál měl mít totožný zvuk a tvář, ale silnější momenty, které budou s posluchačem déle rezonovat. Fošna "Neuropunk Boostergang" spatří světlo světa 21. srpna. 

Tipy na koncerty:
1. 8. Pilníkofest XIV. (MALIGNANT TUMOUR, BAJONET, EXORCIZPHOBIA, REFORE...), Pilníkov – Rockové hřiště
28.-29. 8. Metal Madness VII. (PESTILENCE, REACTORY, WARBELL, ASPHAGOR, TROLLECH, MORTIFILIA...), Sušice – Santos 

 

Jindra

KING GIZZARD AND THE LIZARD WIZARD (Austrálie) – „Honey“
Psychedelic /garage rock /doom/thrash/speed metal, Flightless Records 
Po vydání 15 alb během 7 let vydávají australští KGATLW odpočinkové EP čítající pouze jeden track. Jejich tvorba je široce rozkročena v žánrovém spektru, na jedné straně atakují garážový rock, jazz, akustické indie, až po svižnější metalové ranky na straně druhé, čímž zastávají funkci hudebních chameleónů. Textově propírají otázku populačního exodu, trvale udržitelného světa a varují, že neexistuje žádná planeta „B“. Díky albu „Infest the Rats’ Nest“ byli metalovou encyklopedií vzati na milost a zaneseni do análů tohoto portálu. Dva synchronizovaně ladění bubeníci, klávesy se schopností vyloudit zkreslené bluesové melodie, dvě kytary, dva vokály, vše v mužském podání.

VENOMOUS CONCEPT (USA) – „Politics Versus the Erection“
Hardcore/punk, Season of Mist 
Pokud byste chtěli poskládat kapelu z kreatur těch syrovějších band, pak se nabízí VC, jehož žánrově neohebnou páteří jsou Shane Embury, Danny Herrera, John Cook známí z NAPALM DEATH a řvoun Kevin Sharp (LOCK UP). Nářez vracející časy vykořisťovatelů THE EXPLOITED či THE PLASMATICS s největší punkerkou všech dob Wendy Orlean Williams. Silnostěnný punk s grindovou inteligencí hraný srdcem a duší pozoruhodných muzikantů, kteří míří do jedovatého konceptu proměnit v živou hmotu své nerealizované představy ve vlastních kapelách. Celkově  5. album vychází 28. 8. ve formátu LP/CD a digi.

PRIMITIVE MAN (USA) – „Immersion“
Sludge/doom metal/noise, Relapse Records
Jestli se někde daří produkci vyhnívajícího kalu táhnoucí se rychlostí kapajícího medu, tak je to v zemi neomezených možností, USA. Manící se ukrývají za písmeny připomínajícími sériové číslo beta verze počítačového algoritmu JPC, ELM a JDL. Při poslechu jejich sludge/doom nabýváte pocitu, že vaše přehrávací zařízení je nastavené na ultra pomalý režim a snažíte se zjednat nápravu která nepřichází. Síla černého dehtu se neúprosně valí a nezbývá než kapitulovat. Vychází na MC/CD/12palec a digitálně.


Zveřejněno: 01. 08. 2020
Přečteno:
894 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář