Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
LLYR

Druhým rokem pokračovala 19. a 20.8. 2005 na Letním kině v Sezimově Ústí soutěžní přehlídka amatérských hudebních skupin působících především na táborsku.

Pátek:

Po loňském zahajovacím ročníku, kde se představilo osm kapel, se pořadatel MěXus Sezimovo Ústí - rozhodl dát muzikantům větší prostor a tak se počet vystupujících seskupení rozrostl na 17 a samotný festival na 2 dny. Oproti minulému roku se o dost zlepšilo technické vybavení akce, o zvuk se starala firma Kocis a po setmění byly k vidění i nějaká ta světla.

První kapelu ?VÝSTAVA OBRAZŮ? jsem  nestihl, ale podle názorů ostatních hráli tak falešně, že se to snad dalo nazvat alternativním uměním.

E-LEVEN už bylo trošku jiné kafe. Kapela složená z již poněkud ostřílenějších členů (Animus anima, Pandora (RIP)) rozjela docela slušný blues-rockec. Velkou devizou byl zpěvák, který má určitě talent, ale asi by měl více času věnovat přípravě, jelikož poslední věc On My Head (Snowboarďáci) tahala v refrénu v jeho podání dosti za uši.

O SCRAP PLASTIC platí prakticky to samé, co se týče  personálního obsazení. Pohrobci Pesticide přibrali do svých řad ještě 2 řvouny. Kytarista Sally se stal basákem a hudbu posunuli do pořádně nasraného metal hard-coreu. Sally občas vypomohl i svým vokálem a směsice 3 zpěvo-řevů působila dosti originálně. Od začátku se vytvořil docela slušný kotel, který kapelu hnal dopředu. Nicméně mi připadalo, že vystoupení působí poněkud nejistě. To se ale změnilo po pádu zpěváka do bicích. Od té doby bylo vše OK a píseň Mám rád tvou číču rozhejbala hlavy i doposud klidně postávajícím divákům.

FÍGL byl folk. Docela slušně zahraný. Nic víc nic míň a do dramaturgie večera poněkud nezapadl. Rokovější fanoušci si došli pro pivko, aby mohli v klidu shlédnou vystoupení kapely LUCRETIA. Jak už bylo v předcházejících kapelách zvykem, i zde najdeme pozůstatky hudební činnosti v jiných tělesech. Kluci se s tím nepárali a nahodili do lidí směsici thrash-death-hard-core-heavy metalu. Některé písně zněly fakt dobře a pokud spolu kapela zůstane, můžeme se dočkat zajímavého hudebního výtvoru.

TO BE DELIRIOUS vystupovali na festivalu coby hvězdy a výherci minulého ročníku. V podstatě mladé uskupení začalo léty ověřeným flákem Black Sabbath a zpěvák imitoval Ozzyho i v pohybech, čímž samozřejmě došlo k velkému oživení celého vystoupení, které se neslo na hladině hard-rocku let dávno minulých, však nezapomenutých. Po volně variaci na Woodoo Child od pekelného Jimmiho Hendrixe jsem byl nucen festival opustit a i sobota bude díky hracím povinnostem jinde ve znamení mé nepřítomnosti. Což je docela smůla, jelikož na festivalu vystoupí kromě dalších kapel reinkarnovaná kultovní táborská PROSEKTURA a  v pozměněné sestavě JUMBOSHIT.

Porota to tedy asi bude mít docela těžké, tak se nechme překvapit.

PS: vzkaz technařům, který měli stánek v areálu a kteří si v přestávkách mezi kapelami prostřednictvím moderátorky neustále stěžovali, jací jsou chudáčci, protože nakoupili věci na Czechtek, policie je tam nepustila, zásah byl protiprávní a bla bla bla bla bla:

CHA CHA CHA CHA CHA?.vážená dámo, bylo to docela trapné a posouzení celé akce nechte na kompetentnějších orgánech.

http://anti-czechtek.sunny.cz/

http://anticzechtech.bloguje.cz/

epravo


Zveřejněno: 21. 08. 2005
Přečteno:
3759 x
Autor: Corbow | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

23. 08. 2005 12:24 napsal/a weronyka
technofasisti
grc