Nejbližší koncerty
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

Představuje se slovenská old school banda, slovo má kytarista & zpěvák Michal.

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

Celé to začalo okolo roku 2012, vtedy ešte v štvorčlennej zostave, z ktorej sú dnes už dvaja minulosťou. S bubeníkom Mirom sme to spolu ťahali už pár rokov pred tým v jednom neúspešnom black metalovom projekte a k OLD HÄMMER (zozačiatku AUSGEBOMBT, HEINKEL a podobné srandy) sme sa dostali spolu s ďalšími dvoma kamarátmi skrz spoločné sympatie k MOTÖRHEAD, punku a rôznym podobným starým záležitostiam.
Názov vznikol spojením slov Old, čo by malo značiť poctu k starej muzike a legendám, ktoré ju tvorili, no a potom Hammer, čo je metale v podstate taký kult a gýč, že sa tam jednoducho nič lepšie nehodilo.

Představte jednotlivé členy – věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

Michal Pohoriljak (25) – gitary, semtam spev - predtým som mal zopár kapiel, zvyčajne black, thrash metal, semtam aj dohromady, ale na podium sme to nikdy nedotiahli.
Miro Vašíček (30) – bicie - predtým sme mali spolu black metalový projekt
Michal Janík (27) – spev, basgitara - má vlastný punkový projekt Výstraha

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Demo sme nahrávali cca v septembri minulého roka na živo v miesnom klube Lúč, na nahrávke sa nachádza výber z našich pôvodných songov z rokov 2012-2016.Vydali ju kamaráti z Tapes of Terror records a nebyť ich, tak to nevydáme asi nikdy. Čo sa týka spokojnosti, tak po vyzuálnej stránke je to vážne super a aj po hudobnej sme relatívne spokojní, lebo keď vezmem do úvahy spôsob nahrávnia, tak sme vlastne radi, že to znie aspoň tak ako to znie. Kazeta vyšla v náklade 70 kusov, predávame ju po 6 eur / 150 Kč a na naše po čudovanie za necelé dva týždne je takmer vypredaná.

Texty – proč jste rozhodli zpívat anglicky, kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Angličtinu sme zvolili preto, lebo po slovensky znie dobre len TUBLATANKA, METALINDA a dabing Harryho Pottera. Jednoducho pre štýl, resp. tú zmes čo hráme, si asi neviem iný jazyk predstaviť. Texty píšem ja a zo začiatku to boli jednoduché žalospevy, hlavne samý alkohol, rokenroll a kurvy, no dnes už sa snažím texty písať zložitejšie a rozsiahlejšie. Zahrňajú v podstate klasické heavy metalové témy, niečo o živote, o ženách, rôzne metaforické zamyslenia, ale sem tam zo mňa nejaká buranina ešte vypadne.

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

O logo sa postaral bubeník Miro s priateľkou, pracoval aj na pôvodnom obale ktorý zdokonalil do aktuálnej podoby Lukáš z Tapes of Terror. Ako web používame Facebook, Bandzone a plánujeme založiť Bandcamp. Myslím že v dnešnej dobe je to asi najlepšia forma pre komunikáciu kapely so svetom a klasické inernetové weby už podla mňa strácajú význam.

Posílali jste nahrávku na jiné  firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Pôvodne sme plánovali kazetu vydať sami, ale vzhladom aj na čas, ktorého moc nemáme, sme sa do toho nedokázali dokopať. Keď som zbadal, že bolo založené Tapes of Terror, takmer okamžite som sa chalanom ozval a prekvapivo nás hneď pod seba zobrali, začo sme im samozrejme veľmi vďační a výsledkom je naozaj profesionálne vyzerajúca páska.

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Zo začiatku boli pre nás vzory hlavne MOTÖRHEAD, SODOM, VENOM, GBH… chceli sme byť slovenské INEPSY… časom ale od toho upúšťame a zachádzame viac do klasického heavy/speed metalu, rezaného punkom, sám to vlastne neviem pomenovať… Na mňa osobne má veľmi velký vplyv napríklad spomínaný heavy metal, glam metal, v začiatkoch to bol thrash, čo by bolo kedysi dávno považované za zradu, ale dnes uctievam asi všetku 80s hard and heavy tvorbu. U ostatných je to zase dosť punk, crust, ale aj rôzne klasické kapely ako napríklad THE DOORS alebo tvorba SCORPIONS zo 70. rokov. To, čo ale milujeme všetci rovnako, je jednozačne TUBLATANKA. 

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Aktívne koncertujeme od konca roku 2016 a odvtedy to boli naozaj desiatky rôznych klubových ackcií a minifestov, ale za najlepší považujem jednoznačne koncert v Písku, kde sme hrali spolu s kapelami TORPËDO a STÄLKER, čož bolo pre nás niečo neskutočne a tá atmosféra pred, počas a po koncerte bola jednoducho neprekonatelná.

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Určite áno, môj osobný sen je USA, ale keď ostaneme pri zemi, neskutočne radi by sme boli asi za hocijakú krajinu, každopádne 80 % koncertov hráme v Čechách, čiže sme v zahraničí takmer furt.

Plány do budoucna…

Určite nahrať nejaké to EP, LP, hlavne nech to je na vinyle, mať na všetko trochu viac času a samozrejme tú Ameriku, najlepšie niekde v Kalifornii pekne po stopách MÖTLEY CRUE, ale to už asi preháňam. Ďakujeme veľmi za záujem a možnosť sa vyspovedať a dúfam že sa uvidíme niekde na akcii.

RECENZE

Facebook
Bandzone

Tapes of Terror Records


Zveřejněno: 03. 07. 2020
Přečteno:
1640 x
Autor: Peťan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář