Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
INSANIA

6. - 7. 3. 2020, Praha - Storm Club

6. - 7. 3. 2020

Storm Club, Tachovské nám., Praha 3

začátek akce: oba večery v 18.00

link: https://www.facebook.com/events/2260163740900039/

label: www.audiotrauma.org

Francouzský Audiotrauma fest tento víkend již popáté vytvoří z Prahy postindustriální srdce Evropy a rozbuší ho nekompromisním tepem inovativních forem a kombinací zejména techna, IDM, ambientu, noisu a klasických hudebních postupů. Po loňském úspěšném přesunu a zabydlení se v pohodlných prostorách žižkovského Storm clubu nabízí i letos zcela jedinečný line-up. Bohužel tento ročník bude poslední, jelikož pořadatelé oznámili, že jejich label Audiotrauma končí. Následuje tak např. další proslulý inovativní label Tympanik Audio. Je třeba si tedy poslední ročník řádně užít a vychutnat.

Belgická ikona Dirk Ivens (Klinik, Absolute Body Control, Sonar) příváží svůj solový projekt Dive. Tento mix industrialu, E.B.M. a noisu nabízí opravdu masu hluku, která se při vystoupení valí z pódia, kde další hlavní role hrají tma, stroboskop a megafon. Dirk je stále v plné kondici, nedávno zabodoval s albem Underneath a povedeným klipem ke skladbě Let Me In.

Další belgický bombarďák Olivier Moreau a jeho projekt Imminent (dříve Imminent Starvation na labelech Ant-Zen, Hymen Records) rozduní klub vysoko-oktanovou směsí rhythmic-noise a IDM. Nutno dodat, že svým originálním pojetím zasáhl i vysoko do německé alternativní chart.

Brit Jamie Blacker a jeho elektronické inferno ESA (Electronic Substance Abuse) zavítal do Prahy již na Dark Live Festu. Začínal psaním hudby pro britskou black/death metalovou scénu, aby pak začal experimentovat s přímočařejší a temnější elektronikou. Jeho zvukové struktury vyvinuly a integrovaly nespočet vlivů ze širokého spektra alternativní hudby jako např. rhythmic noise,psy-trance či ambient. Zaslouženou odměnou pro něj bylo, že po něm sáhl i renomovaný chicagský label Tympanik Audio.

Pařížské elektronické duo 2kilos And More se pohybuje na rozmezí IDM, post-rocku, ambientu a mluveného slova.Na pražském vystoupení je doplní i newyorský umělec mluveného slova,performer,Dj a fotograf Black Sifichi. Navážou mimo jiné na spolupráci z alba 3 Films By Lisa May, které vyšlo na labelu Audiophob.

Další francouzský projekt Sylvgheist Maëlström (Hands Productions) reflektuje na svých albech prohlídku světa mimo turistické stezky, jako jsou bývalá sovětská města Norillag či Pribyat.Tuto temnou historii lidstva mapuje ve formě IDM,glitch,rhythmic noise a industriálních šumů.

Pražská digital grind/core smečka M.A.C. Of Mad se transformovala z jednoho z prvních československých industriálních seskupení Střední Evropa na počátku devadesátých let. Industriální rytmické bloky a disharmonické samply dokresluje podmanivým grind/core vokálem a specifický sound tak nastavuje na nekompromisní dystopický rozměr.

Label Audiotrauma vždy úspěšně zastupuje na festivalu toulousské duo Moaan Exis. Kombinuje živé bicí s technem,hardcorem,tribalem a cinematickými atmosférami.Jejich vystoupení mají vždy obrovský drive a jsou plné energie.

Ophelia The Suffering si z Hamburku přibalila také své IDM,ambient alter ego jménem Aphexia a předvede jeho konfrontaci se svým experimentálnějším a rytmičtějším projektem Ecstasphere, se kterým zabodovala na pražském festivalu již v minulosti.

Nová česká hvězda Michal Milko a jeho projekt Bolehlav se rázem katapultoval mezi elitu a kromě festivalu Audiotrauma zahraje i na proslulém německém Elektroanschlagu.Na svém albu Don’t Believe In No Ghosts (Audiotrauma label) představuje mozaiku electra,metalu,dubstepu i breakcoru.

Polský projekt Black Sun Dreamer kombinuje synthwave,new beat,E.B.M. a synth-pop a nabízí tak zajímavou směs milovníkům osmdesátkového zvuku.V minulém roce vydal své další album Post-Traumatic Stress Disorder.

Pod názvem Dither se skrývá francouzský projekt Marca Titola. Své IDM,glitch,experimental alba vydával na pařížském labelu M-Tronic,na kterém vydávali takové veličiny jako Beefcake,Snog či Displacer.

Bombardier (Jason Snell z Iowy) a Zeller (J.B. Le Merre z Nimes) přijiždějí se směsí noise,industrialu,techna,ambientu a nastavují zrcadlo manipulaci a postupnému potlačování kritického a etického myšlení. Tyto varující aspekty přenesli do alba se symbolickým názvem Conditions Of An Inhumane World (Audiotrauma label).

Dánský ambientní projekt Monolog a jeho protagonista Mads Lindgren vydal minulý rok na Audiotrauma labelu album Northern Landfall.Nabízí zde statické plochy obohacené dramatickými ruchy, těžkými basovými zlomy a disharmonickým tempem. Zároveň umí i rytmičtější polohy jako dnb či breakcore. Budeme tedy zvědavi jakou hudební tvář nám ukáže.

Toto vskutku gurmánské menu obohatí samozřejmě také Audiotrauma Djs Allstars jako například Dj Salt nebo Der Retronaut.

Program:

DAY 1 – pátek 6.3.2020

MAIN STAGE
18 open
19 Aphexia vs Ecstasphere
20 BOLEHLAV
21 M.A.C. of MAD
22 SYLGHEIST MAËLSTRÖM
23 ESA
00 MOAAN EXIS
01 BOMBARDIER vs ZELLER
02:30 DJ K.OZ

DJ ROOM
18:00 21
19:30 Serial industrie
21:00 :[S20]:
22:30 SALT
00:00 RAZEPHASER 891

DAY 2 – sobota 7.3.2020

MAIN STAGE
18:00 open
19:00 DITHER
20:00 MONOLOG
21:00 2KILOS &MORE feat. Black sifichi
22:00 BLACK SUN DREAMER
23:00 DIVE
00:00 IMMINENT
01:00 audiotrauma DJs allstars feat Chrysalide / Sonic Area / K.Oz / :[S20]:...
02:30 DJ :[S20]: Grand Finale Set

DJ ROOM
18:00 supersimmetria DJ set
19:30 OPHELIA
21:00 K.Oz
22:30 Der RETRONAUT
00:00 dj cASE

tickets : www.audiotrauma.org

(EN)
2DAY ticket:
https://audiotraumatik-1.mywizi.com/audiotrauma/audiotrauma-fest-2k20-2day-ticket-early-birds.html
1 DAY ticket:
https://audiotraumatik-1.mywizi.com/audiotrauma/audiotrauma-fest-2k20-1-day-ticket.html

 


Zveřejněno: 05. 10. 2019
Přečteno:
3871 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář