Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

BED SORES - Talented Race CD 2005 - vlastní náklad

Koukám, koukám, že metalcore se už u nás úspěšně zabydluje :-)! Rokycanští Bed Sores spolu s kapelami jako Bad Face, Fall Of Serenity a dalšími spolky představují jednu z možných cest ?progresu? v rámci umění vůbec, a to je mísení existujících stylů (nebo chcete-li to vznešeněji: ?synthééza?). Takové chvályhodné snahy jsou mimochodem pěknou ukázkou toho, že v tvrdé muzice vývoj směrem vpřed neustrnul (a taky neustrne!). HC si dobře tyká s thrashem a deathem, tak proč je nezkombinovat (coroví Fall Of Serenity navíc ukazují, že to jde dobře i se stále velmi oblíbeným blackem) a jakožto produkt takové vskutku nadžánrové míchánice pak z prachu povstává hybrid s přiléhavým označením ?metalcore?.

Bed Sores na HC základ roubují thrash metalové riffy a celek koření špetkou deathu. Prvotina ?Talented Race? se pyšní syrovostí, agresivitou a solidním muzikantským řemeslem. Součástí alba je také video ze života kapely ať už z koncertu (Masters Of Rock 04) či z nahrávání ve studiu. Aktivní kapela už má i vlastní, řádně pařivý, videoklip! Už první vál předvádí, o čem muzika Bed Sores je ? na nařvaný HC a jeho skákavé, odsekávané rytmy se nabaluje thrashová nářezovost a sypačky bicích v zuřivě nakrklém duchu, dík kterému má deska pořádnou šťávu. Kapela víceméně v každé skladbě vymýšlí jiný začátek, který zaujme, než se muzika zlomí do rychlého tempa, které je sice převládající, ale prvotině naštěstí nechybí ani cinkavé corové vyhrávky v pomalých pasážích. Mírné výtky mám ke zvuku, který je v zásadě dobrý (nahrávalo se v Haciendě), ale co se kytar týče, mohl být ještě ostřejší. A tím se dostávám k záporům desky, ty ale berte s rezervou, je to přeci jen první album, takže určitá shovívavost  je na místě?

Stejně jako Fall Of Serenity mají Bed Sores určitý problém s opravdu vlastním ksichtem skladeb navzájem; to, co se vám líbí na začátku (rychlost, řežba), vás začíná nudit na konci, takže jedenáctka válů vám víceméně splývá do jednoho slepence a skladbám s jinak zajímavými riffy by hodně prospěla větší barevnost ve zvuku, užitých nástrojích či větší a častější vokální různorodost. Ale jak jsem řekl, je to demáčích první řadovka mladé kapely a z tohohle úhlu pohledu je to dílko vyvedené a jsem zvědavý, co kvartet Míra, Banjo, Tuleň a Luboš vymyslí napříště?

Čas: 34:42

Seznam skladeb:

  1. Motherfucking Place
  2. Little Faction
  3. Toodoo
  4. Your Faith
  5. Why?
  6. Blind Lie?s Victim
  7. To Survive The Death (For You My God)
  8. Fox
  9. Strange Dimension
  10. The Way Of Talented Race
  11. Human Chaos

web: http://bedsores.webzdarma.cz


Zveřejněno: 08. 08. 2005
Přečteno:
3239 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Marquise | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

14. 08. 2005 19:43 napsal/a Marquise
:)
Díky!
12. 08. 2005 09:28 napsal/a FieldyCavalera F-M
Recenze se vším fšudy
Tohle je hodně objektivní recenze....mám Bedsores rád a vůbec by mi jako muzikantovi nevadila takowá poučná malá kritika...:o)