Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

9. 10. 2019, Praha - FAMU

Kdepak grunge, my vám 9. řijna přivezeme ze Seattlu do FAMU jen goth/synth/deathrockovou temnotu a chlad...

Nox Novacula povstali ze severoamerických pavučin teprve roku 2017, ale za tu dobu stihli ujít pořádný kus muzikantské cesty. Charlotte, Dav, Ezra a Zu se do netopýřího světa uvedli kazetou, nazvanou prostě "Nox Novacula", která vyšla v roce 2018. Neučesanému, nervnímu a špinavému mixu gothic rocku a deathrocku vévodí drzý a agresivní vokál zpěvačky Charlotte Blythe, který je zároveň nejcharakterističtějším prvkem projevu kapely.

Na první nahrávku letos navázal sedmipalec „Hitchhiker/Drug“. Nečekejte žádné melancholické naříkání ani goth klišé. Kapela je neúprosně současná a její studená tvorba poukazuje na ty nejšpinavější zákoutí dnešního světa. Což neznamená, že nenabízí spoustu emocí. Ty jsou však převážně hořké, negativní či zlostné. Nedávno kapele vyšlo u polského labelu Bat-Cave kompilační CD „The Beginning“ na němž najdete obě dosud vydané nahrávky kapely.

Spolu s nimi přijede ze Seattlu do Prahy pan Parker Lautenschlager se svým solo synth projektem Profit Prison. Tenhle chlapík dřív řádil v hard core partě Marrow, v řadách power elektroniků Anteinferno a dokonce s blackmetalovou kapelou Bhereg. Od roku 2016 se však plně věnuje právě Profit Prison, kde míchá synthpopové, postpunkové a abstraktně industriální prvky v melancholicky taneční citovku, která lyricky řeší témata jako jsou izolace, odcizení či paranoia. 

Inspirován Franzem Kafkou stejně jako Kraftwerk, tíhne k chladnému minimalismu, který promlouvá o Parkerových nočních můrách. První EP „Myra“ vyšlo v roce 2017 na kazetách a jasně naznačilo směřování projektu. Letos potom následovala vynikající novinka „Six Strange Passions“ (recenzi si můžete přečíst tady), která vyšla u renomovaného labelu Avant!, což je samo o sobě jistou zárukou kvality. Pakliže máte chuť na porci Hi-NRG disco beatů se sedmdesátkovým zvukem a rozechvělými vokály, potom je koncert Profit Prison určen právě vám.

Deathrocková nakládačka Nox Novacula i chladný synth tanec Profit Prison se představí bok po boku 9. října v Klubu FAMU. Užijte si v Praze během jednoho podzimího večera něco atmosféry temné scény Seattlu. 

Nox Novacula, Profit Prison
9. 10. 2019
Klub FAMU, Smetanovo nábřeží 2, Praha
vstup: 250 Kč (pouze na místě).
Facebook event


Zveřejněno: 05. 02. 2019
Přečteno:
3460 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář