Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
TELEPATIE VI

AVULSED - Gorespattered Suicide CD 2005 - Metal Age Productions

V recenzentské várce mi uvízli aktivní Španělé AVULSED, kteří se zase jednou vytáhli a jejich lednový počin je deska, na kterou nejde než pět slova chvály. Legendární death/gore banda nahrála placku plnou nemilosrdné a muzikantsky kvalitní řezničiny, která se vám hned tak neoposlouchá a rozseká vám sluchovody na fašírku. Nebudu tu ani zastírat, že ve mně deska, obal/neobal, vzbudila ohromné nadšení, a tak vám ji rovnou představím.

Že placku spáchala skutečná legenda (v květnu jim vyšel v pořadí už 15.opus), je znát na první poslech ? zvukově bezchybné album je plné deathové síly, chytře kočírované energie, jednotlivé šlehy se honosí množstvím technických vychytávek a citlivými kompozicemi. Album přes veškerou brutalitu neztrácí melodickou stránku a je chvályhodně harmonické, zkušeným Španělům se nic nekope a nepřeřvává a inštrumenty spolu s vokálem páně Rottena tvoří perfektně sladěný zabijácký celek, který vás jednoduše semele a dokážu si dobře představit to mass-šílenství na letošním Obscenu?

Všecko má ale i svou odvrácenou stránku, u tohohle komanda spíš pro fanouška ? deska je silně promakaná, mísí styly, kapela tu odkrývá hned několik tváří současně spolu s různými hlasovými polohami vokalisty, takže zkrátka a jasně ? je to na poslech náročný kousek. AVULSED tuhle desku složili vůbec tak, aby si na své přišli fandové brutal i melodic deathu současně, což se jim povedlo a vzniklo tak mimoděk dílko ukazující, jak lze obě dílčí odnože smrtícího kovu úspěšně propojit (a uslyšíte tu i trash).

Nejtvrdší vály najdete v první půlce desky (plus suprový Track No.7), která se vyznačuje psycho-nářezovými nástupy a ultra prasečím rykem, své místo tu dostává i technika strunné sekce, které zdatně sekunduje mladý bicmen Riky. A abych neopakoval dokola to samý ? AVULSED přesně předvádí onu ?inteligentní? tvrdost tu v rychlejších, tu v odlehčenějších skladbách, hrají si s tempy, vály příjemně gradují a zdobí četnými kytarovými sóly. V pestrých zasekávačkách se objevují masakrující brutal deathové náklepy (vynikající ?Let me taste your Flesh?), stopy orientálních motivů (závěr Hoax Therapy), Davovo koketování s death/blackem (?Protervia?) a nostalgie po průkopnických časech hard&heavy žánru (povedená ?Ace Of Spades? jak jinak než v deathovém kabátě).

Solidní kalibr je cover alba s ofikanou slečnou na pohovce a gorově vytapetovanou cimrou. Pohled na tuhl scenérií s madam rozpřahující se kalačem k poslednímu úderu nad klečícím týpkem fakt nedoporučuju slabším povahám, ale na druhou stranu mám dojem, že je v žánru těchhle úchyláckých-shocking prasečin už trochu moc (vzpomeňte si na cover od Torsofuck) a zavání to už určitou klišovitostí. Ale dost už, jděte a poslechněte si tenhle nátěr, zkuste se prokousat těmi technickými kudrlinami a zajisté šťavnatými textíky, ale hlavně: ?Dobře se u něj bavte!!!?

Čas: 44:53

Seznam skladeb:

  1. Gorespattered Suicide
  2. Burnt but not Carbonized
  3. Filth Injected
  4. Infernal Haemorrhoids
  5. 4 N Sick
  6. Harvesting the Blood
  7. Let me taste your Flesh
  8. Hoax Therapy (instrumental)
  9. Divine Wine
  10. Protervia
  11. Eat Foetal Mush
  12. Ace of Spades (Motörhead cover)

web: www.avulsed.com


Zveřejněno: 21. 07. 2005
Přečteno:
3348 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Marquise | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář