Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
LLYR

ZOMBIEJOE - Vegas Safety records, CD 2002

Už dlouhou dobu mě nezaujala nahrávka nějaké kapely, jako album ZOMBIEJOE nesoucí název Vegas. Pravdou je, že toto album nese rok realizace 2002 a že má kapela na svém kontě zdařilého CD následovníka Schlachthaus Baby Snippet. Žel tato nahrávka se mi dostala jen jako pálený promo disk, bez obalu a názvů skladeb, který je určený především pro kluby. Každá skladba končí ztišením po prvním refrénu a to opravdu k recenzi nahrávky není. Můžu jen konstatovat, že má nová nahrávka o něco lepší zvuk a pokračuje v tom, co již naznačila právě recenzovaná deska Vegas.

Po podivném noisovém intru se na nás z disku vyvalí HC riff, který ustoupí do deklamování spolu s vazbícími kytarami a flangerovanou akustikou. Do toho všeho vstupuje zpěv ala KORN. Dalo by se říct, že se kapela chytla vlny nu-metalu a vesele po ní surfuje. Tento sportík jí jde nadmíru dobře a rozhodně nejde o nebezpečně okopírovaný mustr amerických ?velikánů?. ZOMBIEJOE se drží svých aranží a vsází na melodiku a výrazný čistý zpěv. Ten je navíc v rodné němčině a kupodivu netrhá uši. Střídání agresivních a jemných hudebních poloh kapele sluší a zajímavý zpěv zazní vždy, když má.

To, co jsem napsal o úvodní skladbě Vegas bych mohl napsat v podstatě o celém albu. Přesto vás tu a tam něco překvapí. Ať je to třeba disco úvod v kousku Feind nebo ?rozmetání? big bandového úvodu mohutným HC ve skladbě Wunder. Kapela si vkusně pohrává s nejrůznějšími samplíky a kytarovými efekty. Nahrávka pak pulzuje jako živý organismus a zasáhne posluchače přesně tam kde má: tj. každého jinde ? někomu můžou více sedět melodičtější věci jako Spiegel  nebo Im Hohen Gras. Jiným zase agresivnější kousky viz Ligeia, která skrývá mohutné riffy a crossoverové hrátky pod jednou střechou. Mě osobně nejvíc zaujala píseň Diskordia která podle mě přináší svěží vítr do jinak stojatých vod nu-metalu. Deklamovaná němčina propojená s šikovnou baskytarou a jednoduchým rytmem bicích je náhle zahlcena aranžérsky propracovanou pasáží, která dá, při zavření obou očí, připomenout Pražský Výběr. Nicméně pak nastoupí jeden z nejskvělejších refrénů, které jsem za poslední dobu slyšel. Je naservírován pouze jako aperitiv, aby v závěru skladby vygradoval. Velmi dobrá píseň? fakt!!! Nechybí v ní ani agresivní HC střed. Jen trochu přemýšlím, zda mě nakonec nebaví ta píseň víc než celé album. Ale musím říct, že ne. Tuto nahrávku rozhodně zařadím do své CD sbírky a určitě se k ní čas od času vrátím. Proč tedy jen devět bodů, když se mi to tak líbí? Žel kapela nepřichází s ničím objevným. Je tu na poli tisíce dalších nu-metalových spolků ? nicméně si pod sebou toto pole nepodminovává a snaží se udržet svůj zombie ksicht.

čas: 56:16

Tracklist:

  1. ---
  2. vegas
  3. diskordia
  4. kopf
  5. ligeia
  6. feind
  7. wunder
  8. spiegel
  9. jedes wort zuviel
  10. sukkubus
  11. vulva
  12. kadath
  13. rumpf
  14. im honen gras

zombiejoe@web.de

info@novapop.de

www.zombiejoe.com


Zveřejněno: 15. 07. 2005
Přečteno:
3369 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Agos | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář