Nejbližší koncerty
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

A zase nám chcalo a chcalo. Ani jsme nestačili vyjet z Tábora a z oblohy se na nás řítily provazy vody.

Pátek 8.7.2005, den druhý (čtvrteční intro show jsme vynechali...)

Po cestě vody nijak neubývalo a navíc se ještě ke zlepšení nálady přimotala do cesty objížďka, takže námi pečlivě naplánovaná co nejkratší cesta vzala tím pádem za své. Po pár hodinách se pokoušíme u areálu zaparkovat. Vyhrazené parkoviště je již plné, ale štěstí nám přeje a tak parkujeme prakticky přímo před hlavní bránou. Vyřizujeme akreditaci a řítíme se do areálu stihnout DEVILYN. Jenže...ti prý ještě nepřijeli a nikdo neví, kde jsou, jelikož se nepodařilo navázat s nikým spojení. (Corbow)

Kdo to teda ještě nepochopil, tak prvních 7 kapelek nám uniklo a zatím se mi nepodařilo sehnat redaktora, který by je slyšel a napsal, jelikož v tu dobu byla v areálu totální deprese kvůli valící se vodě z nebe... (Márty)

Na pódium se teda škrábe francouzská partička KRONOS a v hustém dešti rve do lidí brutal death metalovou masakrádu. S kolegy jsme se shodli, že se jim vystoupení povedlo a s přibývajícím večerem se dá i napsat, že se jednalo o jednu z nejlepších band páteční části. (Corbow)

Déšť nám neustává a areál na bojišti se mění v bahenní lunapark. Často jsem nevěděl, co pozorovat dříve, jestli scénu s kapelama nebo fanoušky zmožené alkoholem, svádějící nerovnou bitvu s mazlavkou. Každopádně jsem toho večera plně pochopil přirovnání "rochní se jak čuně." (Corbow)

AMOEBIC DYSENTERY nenechali nic náhodě a jejich vystoupení v chemických overallech, čí kýho výra, se do dramaturgie dnešní noci báječně hodilo. Zpěvák se asi moc kouká na fantasy pohádky a svůj hlas břibarvil efektem "obra", který je majitelům zařízení soundblaster live znám pod jménem Zeus. (Corbow)

INGROWING se po roční vynechávce opět vrací na místo činu. Již bez Pouzara, zato opět s Vlakinem :)))))??? :)))) Ten hnedle v úvodu představuje novou posilu - Roba (Locomotive). Hrály se věci nové i starší, pomalejší i rychlé, každopádně měli kluci velkou čest a na pódium si jako vokální výpomoc dovolili pozvat Thomase Lindberga z kultovních At the Gates (RIP). (Corbow)

LENG TCH'E se podle Gora (bílého psa) dají charakterizovat caesarovsky. VENI VIDI VICI. Hráli naprosto geniální grind (nebyl to Motorhead) se skvělou pódiovou show. (Corbow)

Během této doby na levé straně pódia ožilo velké promítací plátno, takže návštěvníci měli možnost shlédnout fragmenty z japonského kultovního snímku Tetsuo. A samozřejmě i zrovna hrající kapely. Musím taky zmínit, že pod pódiem bylo neustále o zábavu postaráno a taneční kreace nebo stagediving některých jedinců si nezadaly nic s moderním japonským tanečním uměním ("....pár bláznů se vrtělo po světnici, div se mi z toho hlava nezatočila"). Ochranka OBSCENE CREW měla plné ruce práce a Tomáš Corn byl pořáde naštvanější a nasranější. (Corbow)

Thomas Lindberg se na scénu vrátil s pompézností jemu vlastní a představil další bombónek v podobě své kapely DISFEAR. A to drtivá většina fanoušků opravdu mohla. Stagediving byl čím dál tím zběsilejší CRUST CRUST CRUST. (Zde bych chtěl vážené čtenáře upozornit, že jestli budou mít jakékoliv výhrady k výše či níže napsaným větám, tak ať své veškeré projevy agrese adresují čistě na PigeonShitAgency@hotmail.com Holub nám do toho pořád kecá, jelikož v jeho zabahněném, zapáchajícím a nevzhledném distru vzniká tento report. Navíc před distrem se povalují 2 zahnívající ponožky, tvářejíce se bezprizorně, byť včera ještě patřily výše uvedenému "prodejci". A neumí česky. Fuj, ostuda, dysentery s měkkym????:)) Toto nemůže být v žádném případě potomek J. A. Komenského) (Corbow) Jojo, vystoupení Disfear jsem si také perfektně užil a s KRONOS pro mě rozhodně nej kapela pátku! (Márty)

Dalši páni na holení/hulení/přijeli až z daleké Austrálie - R'n'R grideři BLOOD DUSTER a byl to další pomyslný vrchol večera, tupačky, ošahávání děvčat, sranda a radost z hraní v každém songu, paráda, paráda. Co více psát o těchto alko, grindo, bardech!!!! (Corbow) Nojo, musím ještě dodat detaily, basák se ke konci show vysvékl a hrál v adamově rouše a aby dodržel krédo festivalu, před koncem show pomočil fanoušky v prvních řadách... :-) (Márty)

Na oldschoolové tatíky PUNGENT STENCH jsme se vrátili do devadesátých let a spousta metalových nejenom tatíků uronila do zkomírajícího deště kroupu. Kapela přizpůsobila výběr skladeb extrémnosti festivalu. Hymna Viva la muerte byla jen pomyslnou třešničkou na dortu. (Corbow) Totální old school... (myšleno v dobrém) :-) (Márty)

Následující INFERIA zůstala dalece za očekáváním, nevýrazné a průměrné vystoupení. Nicméně studiová tvorba zní super. (Corbow)

PURGATORY mají kouzlo v klubu po 13. pivu. Východoněmecký hi-fi metal. Vyčpělá stárá škola. Ale německy hovořícím fanouškům se vystoupení líbilo. Inu... patrioti... (Corbow)

Na NEEDFUL THINGS se naše maličkosti už válely ve spacácích a jako poslední, co jsem slyšel byly zvuky ONANIZERU. Docela jsem litoval, že jsem nevydržel. Ve stanu to znělo jako pořádnej nášleh. (Corbow)

To už se ale před dvěmi hodinami pátek překulil do soboty, před půlnocí dokonce přestalo pršet a všechno vypadalo dost slibně...


Zveřejněno: 10. 07. 2005
Přečteno:
3302 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář