Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
INSANIA

19. 10. 2019 to v Písku bude vařit!

Mega! Jiným slovem nelze popsat velikost štěstí, jaké se usmálo na pořadatele jihočeského festivalu zaměřeného na old school metal. Na podzim zavítají do Divadla Pod Čarou SLAYER!

Připomeňme si nejprve slova ministra propagandy Thrash Nightmare Peťana na adresu TN 2018: „Víme, jak je finančně náročné pozvat třeba SODOM nebo DESTRUCTION, a tak jsme zůstali nohama na zemi a oslovili kapely z tzv. druhé vlny německého thrash metalu. I zde jsme v mnoha případech narazili na podmínky, které prostě nejsou v našich možnostech. V případě pozvání kapely, která by nás vyšla na desítky tisíc korun, bychom museli zvednout vstupné a měli mnohem větší nervy, zda se celá akce zaplatí. Jsou tady nějaké cesty a možnosti dotací od města, o které jsme se v minulosti pokusili zažádat, ale na radnici jsme se neshledali s pochopením. Sponzory také žádné nemáme a rozpočet pokryje pouze vstupné. Underground. To víš, že by se nám líbilo pozvat SODOM a k tomu DEMOLITION HAMMER, RAZOR, EXCITER a na rozjezd DEATHHAMMER s NEKROMANTHEON, ale to je v našich podmínkách jen krásná utopie.“

Jako ještě větší utopie se jeví zabookování SLAYER, kapely, která se pohybuje v úplně jiných finančních sférách než výše uvedené party. Jenže roli sehrálo hned několik náhod, a když se všechny sešly v jednom okamžiku, nemožné se stalo skutkem.

Každý, kdo jen trochu sleduje dění ve světě metalu, zaregistroval, že SLAYER mají rozjeté poslední turné, po němž hodlají ukončit kariéru. Nicméně velké haly a letní festivaly se pánům začaly zajídat a začalo se jim stýskat po malých klubech, po kontaktu s fanoušky, po skokanech z pódia, prostě ve zralém věku zatoužili ještě jednou zažít to, co zažívali v začátcích své kariéry. A jednoho krásného dne s nápadem na ÚPLNĚ poslední turné přišli za managementem. Reakce Nicka Morticelliho je na těchto stránkách nepublikovatelná, nicméně nakonec si Tom Araya a Kerry King prosadili svou. A Nick dostal nelehký úkol, vytipovat deset akcí/klubů na světě, které by si vystoupení SLAYER zasloužily. Nebohý Nick tedy strávil u internetu řadu bezesných nocí a hledal místa, která splňují těchto 5 podmínek:

  1. do sálu se nesmí vejít víc než 400 lidí
  2. na akci je povoleno lézt na pódium
  3. na akci se hraje old school thrash metal
  4. klub se nesmí nacházet ve městě s více než 50 000 obyvateli
  5. akce musí mít aspoň pětiletou tradici

V Česku víme, že Thrash Nightmare tyto podmínky bezezbytku plní, ale co chudák Nick? Ten měl nakonec z pekla štěstí. Ve Vídni, kde SLAYER zahráli 23. listopadu, se náhodu motal v předsálí, když na místo dorazila písecká odžískovaná parta. A když ho Žakyn polil pivem, dali se pánové do řeči… Ty se vedly od metalu k metalu, Nick obdivoval nášivky na džískách jihočeských thrasherů a všiml si i té, která anoncovala Thrash Nightmare. Když od kluků vyslechl historii akce, spadl mu kámen ze srdce a okamžitě nabídl SLAYER coby headlinera na další ročník. Žakyn, Peťan a Pája si napřed mysleli, že z něj mluví démon alkohol, ale Nick nedal pokoj, odběhl pro podmínky, které kapela nastavila, a když si pětkrát udělal fajfku, předložil pořadatelům Thrash Nightmare oficiální nabídku. Podmínky jsou pravda tajné, ale nám se podařilo zjistit, že většinu nákladů si kapela platí sama! Chce si prostě naposled zablbnout jako zamlada, takže doprava i ubytování jde na její vrub. Jediné, co požaduje, je občerstvení.

Často se porůznu objevují ridery velkých kapel, které si navymýšlejí spoustu jídla a pití, které nedokáže spotřebovat ani dvacet lidí – rider SLAYER, který máme k dispozici, je proti tomu chudičký. Pánové už jsou přece jen v letech, o alkohol nestojí, protože se bojí ranní kocoviny, o steaky nestojí, protože nemají pořádné zuby, moc už toho nesní, protože mají scvrklé žaludky… Takže jejich menu vypadá následovně:

před koncertem:

  • 4x půllitrové balení kefíru
  • 4x miska ovesné kaše

na pódiu:

  • 4x půllitrové balení jemně perlivé vody

po koncertě:

  • studená mísa složená z 20 dkg ementálu, 20 dkg čedaru, 20 dkg parmezánu, 20 dkg camembertu a 20 dkg rokfóru
  • rukolový salát s cherry rajčátky
  • 4 celozrné bagetky, ne s tvrdou kůrkou

+ talíř guláše, tři krajíce chleba a dvě nealkoholická piva pro řidiče

Ano, američtí velikáni přijedou do Písku dodávkou, staré časy chtějí zažít se vším všudy. A nejvíc se prý těší na atmosféru, která každoročně na TN panuje. Tom Araya: „Když jsme viděli videa z akce, na které úplně neznámé kapely dokázaly pobláznit spoustu lidí, dohnat je k pobytu na pódiu a následnému skákání do sálu, naše nadšení z toho, že se Nickovi podařilo s pořadateli dohodnout, bylo bezbřehé. Naposled se objevíme na pódiích, na kterých jsme začínali, zablbneme si s fanoušky na pódiu, po koncertu s nimi budeme klábosit, každému se rádi podepíšeme… jen after party už nedáme v takové intenzitě.“

Intenzita ale určitě nebude chybět na pódiu, na kterém kromě SLAYER zahrají Němci VULTURE a IRON ANGEL, tuzemští epigoni SLAYER číslo 1 DEBUSTROL a samozřejmě LAHAR.

Předprodej vstupenek bude zahájen až 1. dubna 2019, počet lístků bude striktně limitován na 400 kusů a vstupné bude symbolických 666 Kč.

 


Zveřejněno: 31. 12. 2018
Přečteno:
4268 x
Autor: Dr. Kydy | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

06. 01. 2019 18:51 napsal/a Jack
Slayer
Ty jo, chvíli jsem si myslel, že je to pravda! Škoda.
03. 01. 2019 09:26 napsal/a Albo
Vyjádření fanouška
Kdo nepochopil, že je to vtip, je dement, no.
03. 01. 2019 07:37 napsal/a Peťan
Vyjádření pořadatele :)
Čau všem! Tak v prvé řadě, nás jako pořadatele tento článek pobavil a podle nás je v něm mnoho indicií, ze kterých lze vyvodit, proč se jedná o vtip. Silvestrovská klasika v podobě vtipného článku na Fobii je každý rok skvělá a letos jsme to \"odnesli\" my. Myslím, že každý kdo sleduje metalové dění pochopí hned, že dělat cirkus (nemyšleno ve zlém) v takhle malém klubu je naprosto sci-fi. Ale nesmutněte, protože ten kdo se v thrash metalu vyzná, zaplesá jistě nad oficiálně potvrzenými (neméně legendárními) IRON ANGEL, mladou krví VULTURE nebo old school Italy VIOLENTOR. Přenechte SLAYER velkým agenturám a přijďte podpořit pravý underground. Uvidíme se 19.10. v Písku na 7. ročníku...a SLAYER určitě uvidíte (u někoho na tričku) :-))) Pěkný nový rok všem! Peťan / TNF crew
02. 01. 2019 21:47 napsal/a Jeff H.
Prdelky, prdelky...
...nebo vlastně ani to ne. Dobrej fór je ten, kterýmu se dá aspoň trochu zasmát, ale tady hrozí akorát to, že spoustu lidí naserete.
02. 01. 2019 18:36 napsal/a Laser
Fake News
Je zajímavé, že Slayer jsou stále vděčným tématem pro fiktivní zprávy či reportáže. Už před léty jsem napsal takovou fiktivní reportáž z koncertu Slayer v Praze. A našli se i tací, co to ocenili, nejen očernili.