Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

23.-24. 8. 2019, Mnichov - Hallbergmoos

Čtvrtý ročník heavy-metalového festivalu Trveheim proběhne nedaleko bavorské metropole Mnichova v malé obci Hausler Hof. Místem dějiště je hala Hallbergmoos a přilehlý areál, který disponuje sociálním zázemím, restaurací, kempem a přírodním koupalištěm. Každoročně se na Trveheim festival sjíždí fanoušci heavy metalu nejen z Německa, ale i z dalších evropských států. V line-upu se objevila celá řada významných kapel a nejinak tomu bude i v roce 2019. Pro lepší představu mrkněte na Aftermovie Trveheim festivalu vol. 3.

Potvrzené kapely:

ENFORCER (Švédsko, heavy metal) Facebook
Problém heavy-metalové scény je ten, že naše nejoblíbenější kapely jsou starší a starší. Proto je třeba dávat prostor mladším kapelám a automaticky je dávat do pozic headlinerů. A jednou z kapel, která je stále považována za nastupující vlnu a dokáže roli headlinera bezesporu naplnit, není nikdo jiný, než švédští ENFORCER! V roce 2019 vyjde nové album a to ENFORCER přijedou představit právě na Trveheim!

TOKYO BLADE (UK, NWOBHM) Facebook
Legendární TOKYO BLADE vznikli v roce 1982 a mají na kontě několik skvělých desek v čele s "Midnight Rendezvous" nebo "Night of the Blade". Kromě tradičních slavných hitů z osmdesátých let jistě zazní songy z nejnovější desky "Unbroken", která vyšla v polovině roku 2018. TOKYO BLADE jsou na scéně téměř čtyři desítky let, hrají v původní sestavě a pořád patří k elitě slavných NWOBHM kapel. Na Trveheimu budou hrát v roli co-headlinerů.

STORMWITCH (Německo, heavy metal) Facebook
Sobotní co-headliner nebude nikdo jiný, než legendární Němci STORMWITCH. Jejich kultovní deska "Walpurgis Night" slaví 35 let a na Trveheim festivalu zazní v plném rozsahu. K tomu samozřejmě dojde i na další hity z bohaté diskografie kapely. STORMWITCH hrají od roku 1981 a budou patřit k nejstarším kapelám čtvrtého ročníku festivalu.

ATTACKER (USA, heavy metal) Facebook
Americká klasika po dlouhých letech znovu v Evropě. Na Trveheim přijedou ATTACKER představit své nové EP "Armor of the Gods", ale především zahrají své nesmrtelné hity z alb "Battle at Helm's Deep" a "The Second Coming". ATTACKER vznikli v roce 1984 a znovu půjde v jejich případě o pořádný výlet do minulosti.

AVENGER (UK, NWOBHM) Facebook
Další z legend nové vlny britského heavy metalu, která na Trveheimu zahraje, jsou angličtí AVENGER. Také tato kapela těží ze svých dvou výborných desek "Blood Sports" a "Killer Elite", které vydala v první polovině 80. let. AVENGER však mají ve svém arzenálu i novější materiál, který je však odrazem staré dobré klasiky.

MAD MAX (Německo, heavy metal) Facebook
Velký návrat jedné staré německé heavy kapely do Bavorska - MAD MAX. Tato kapela z Münsteru vznikla již v roce 1981 a již o rok později debutovala albem "Heavy Metal". Přesně tento název vystihuje tvorbu kapely MAD MAX. Na Trveheimu naservírují tradiční německou školu s lehkou příchutí sedmdesátkového hard rocku.

GLACIER (USA, heavy metal) Facebook
Největší raritou v line-upu budou bezesporu američtí GLACIER. Stará a téměř zapomenutá heavy-metalová kapela z Portlandu vydala v osmdesátých letech jedno kultovní EP a dvě skvělá dema. Tyto nahrávky patří k vysokokarátovým nahrávkám ve sbírkách každého fanouška tradičního heavy metalu. GLACIER udělali v roce 2018 reunior a na Trveheimu odehrají jeden z jejich evropských koncertů.

WITCH CROSS (Dánsko, heavy metal) Facebook
A další kult! Dánští WITCH CROSS fungovali v letech 1982 - 1986 a nahráli raritní desku "Fit for Fight". Reunion nastal v roce 2011 a od té doby WITCH CROSS koncertují na vybraných akcích a dokonce vydali i druhou desku "Axe to Grind". V okysličené sestavě přijedou ukázat, jak se v Dánsku hrál heavy metal v první polovině osmdesátých let!

SPARTAN WARRIOR (UK, NWOBHM) Facebook
Už to vypadalo, že SPARTAN WARRIOR upadnou v zapomění. Tato NWOBHM kapela ze Sunderlandu fungovala v letech 1980 - 1985 a vydala jediné, dnes kultovní album "Steel n´Chains". Na reunion si museli fanoušci počkat do roku 2006 a od té doby vydali SPARTAN WARRIOR další dvě desky. Tu poslední "Hell to Pay" v roce 2018. Jedinečná šance vidět tuto undergroundovou klasiku naživo.

STALLION (Německo, Heavy/speed metal) Facebook
Zástupci nové heavy-metalové vlny z Německa. STALLION patří k energickým kapelám, které dokážou strhnout publikum na svou stranu během jediného songu. Na kontě mají dvě EP a dvě velké desky "Rise and Ride" a "From the Dead". Právě oni budou reprezentovat nastupující heavy-metalové mládí.

SACRAL RAGE (Řecko, tech. heavy/speed metal) Facebook
Jedna z nejzajímavějších mladých kapel, která se pohybuje na heavy-metalové scéně. Řekové SACRAL RAGE hrají hodně technicky a ve svém heavy metalu nabízí mnoho překvapivých momentů. Kapela funguje od roku 2011 a na kontě má dvě alba. Především fans technického metalu si přijdou na své!

SIN STARLETT (Švýcarsko, heavy metal) Facebook
Švýcarští SIN STARLETT jsou dalšími zástupci nastupující generace kapel. I oni hrají tradiční heavy metal a při jejich poslechu se vám okamžitě vybaví kapely jako Judas Priest, Saxon nebo Accept. SIN STARLETT vydali od roku 2005 tři velmi kvalitní alba. Poslední "Digital Overload" vyšlo v roce 2016 u Emanes Metal Records.

DEFENDER (Německo, heavy metal) Facebook
Každý rok na Trveheim festivalu dostávají prostor i mladé kapely hrající old school heavy metal. Jednou z nich budou v roce 2019 i němečtí DEFENDER. Kapela funguje pouze tři roky a na kontě má jediné EP "Rising High" z roku 2018. V brzkém odpoledni se bude jednat o ideální kapelu pro rozjezd dne.

ROADWOLF (Rakousko, heavy metal) Facebook
Další mladá krev v line-upu festivalu. ROADWOLF jsou heavy-metalová kapela z Vídně, která má na kontě několik EP a také hraní na obrovském festivalu Wacken. Na Trveheimu budou ROADWOLF patřit ke kapelám, které svým poctivým heavy metalem rozehřejí každého fanouška žánru.

LIZZARD (Portugalsko, heavy metal) Facebook
Poprvé v historii festivalu Trveheim zahraje také kapela z Portugalska. O tuto premiéru se postarají LIZZARD, mladá heavy-metalová kapela, která má na kontě zatím jediné, ovšem velice kvalitní album "Savage" z roku 2017. LIZZARD přísahají na staré pořádky, takže se bude jednat o poctivý old school.

AQUILLA (Polsko, heavy metal) Facebook
Mladá heavy-metalová krev z Polska - AQUILLA. Tato parta má na kontě zatím jediné EP, nicméně patří ke špičce nastupující vlny v Polsku. Kapelu neminuly ani personální změny v poslední době. Nyní AQUILLA chystá nový materiál a vůbec poprvé zahraje mimo rodné Polsko - na Trveheim festivalu.

!!! Další kapely budou následovat !!!

VSTUPENKY / PRE-SALE (1.1. 2019)

Místo konání festivalu:
Hausler Hof
Garchinger Weg 72
85399 Hallbergmoos
GPS: 48°17 26.8"N 11°43'12.5"E

Kapely zde budou hrát v koncertní hale, vedle které je umístěna "pivní zahrada" a v nabídce jsou nejrůznější druhy jídla. Z kempu do haly je to jen pár kroků. Auta musí být zaparkována zvlášť na speciálním parkovišti nedaleko kempu.

Pro aktuality sledujte Trveheim Facebook a FB event

www.trveheim.com

 


Zveřejněno: 05. 01. 2019
Přečteno:
3853 x
Autor: Peťan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

24. 12. 2018 15:09 napsal/a Peťan
1. headliner potvrzen!
...ENFORCER!