Nejbližší koncerty
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

Po extrémně dlouhé době jsem se vydal na audiovizuální cosi.

To ?audiovizuální cosi? byl koncert FOB, který se konal ne z lásky k hudbě, ale pro alibistické předvádění se, že už maj další desku a že je celá homosexuálně žlutá (jak podotkl při křestu Ífa, ale o tom až později) a taky že si pořád ještě s tím vším nedali pokoj. Jelikož jsem lazar, to jako že chodim vo berlích, tak jsem vyrazil z předstihem, abych viděl tak nějak těch posledních pět minut, jenže ejhle, moje fofrklacky přímo běžely, co běžely, ony přímo letěly a tak jsem do klubíku Orióóóón dorazil co by dup.

Když jsem se svým heroickým sebezapřením zdolal asi pět tisíc osm set šedesát dva kvadriliónů schodů vedoucích do bezedných hlubin dostal jsem se do sálu (sálečku, sálíčíčku?.), kde se na mě nevyvalilo jako v mých nejhorších snech sto miliard lidí a dvě stě milionů mimozemšťanů, nýbrž se nevyvalil vůbec nikdo, jen FOB byli rozvalení na židlích a trestali se pivem. Po zjištění, že je nikdo nemá rád, avizovaný AVENGER nedorazí a místo něj dorazí MORTIFILIA, která už je na cestě a ne a ne to najít, a že je to všechno marnost nad marnost a po sebekritickém sebezpytování (krásné to slovo, že?), že už by to asi měli zabalit, páč se vracejí do časů svého mládí, kdy takováto nadílka návštěvníků jejich koncertů byla běžná, jsem rád využil svých otravujících přátel a odešli jsme do jiné hospody, kde mě nalejvali pivem a povídali kdesi cosi. Já se sveřepě bránil a trval jsem, že už za chvíli musim jít, že to začne?ale moje bránění trvalo dlouho a tak jsem promeškal celý set MORTIFILIE. Sám nemám rád, když čtu nějakej report a autor napíše, že tu či onu kapelu nestihnul/nevnímal/nezajímal se o ní/atd. a teď jsem sám jedním z nich (nás). Tak snad mi to MORTIFILIkové odpustí a holt někdy jindy.

Ze spárů svých uzurpátorů, kteří mi překazili tento kulturní večer jsem se nakonec vytrhl a za trest jsem s sebou jednoho z nich přitahnul, ačkoliv je to člověk o death metal se nezajímající. Tak aspoň něco. Přišli jsme (teda spíše on ladně přišel a já opět neladně a nadlidsky zdolával již zmíněných pět tisíc osm set šedesát dva kvadriliónů schodů) a samozřejmě ho nenapadlo nic lepšího než opět objednat špinavou vodu s bělostnou pěnou?Po prvním srknutí tohoto nápoje nikterak nelahodícímu našemu (to je tvému, mému, jejich, našemu?) zdraví už začínají ?hvězdy večera? FOB. Těžko soudit zda-li maj FOB hodně nebo málo přátel, nebo hodně, či málo fanoušků, protože po sečtení všech lidí v sále, bych si myslel, že s přáteli i fanoušky jsou na tom bledě :-) Ale nééé, tak tragický to nebylo, i když lidí mohlo bejt dvakrát víc, aby nás bylo alespoň šest, hehe. Ale i těch pár oddaných duší vytvořilo tu správnou atmosféru, kdy vlasy lítaj vzduchem a i jeden člověk nám lítal vzduchem a všechno co má nohy a ruce a hlavy a na těch hlavách vlasy, ale i bez nich začalo pařit a předvádět zač je toho loket. Mě přímo vyděsil Corbowův hlas, kterej zněl jak kdyby skrze jeho hrdlo řval tur, kterého měl k obědu?ale možná to bylo nazvučením :-) Jestli se nepletu, tak se přehrálo celý nový CD ?Default?, kvůli kterýmu se celá tahle šaškárna konala a vmísilo se i ?Time Runs so Slowly? z předchozího alba, kde si zabékal i Ífa a šlo mu to dobře, hehe. Ífa byl i zároveň kmotrem, takže novinkové CD polil plzní, za asistence Manafoba a hodil ho do ?davu? tak šikovně, že se rozflákalo. Následoval nezbytný přípitek, tím co ve flašce zbylo a hrálo se dál. FOB si naivně mysleli, že rozpaření fans je už nechaj bejt a chtěli po pár skladbách celou tuhle show odpískat a jít na kutě (či co já vim), ale vymohli jsme si přídavek a pak i další a další?.celkový součet přídavků by možná vydal delší čas než samotná oficiální show :-) Samozřejmě, že nechybělo ono známé ?hláškování? mezi jednotlivými songy a ?Land of Markets? předcházela agitačka za zrušení všech super/hyper/mega/giga marketů. Zazněly i vždy žádané hity ?People of the Lie? a ?Sacrifice for Devil? a už si ani nevzpomenu jakou skladbou se končilo, tak napíšu, že to prostě pak nějak někdy po jedenáctý skončilo. Na závěr vám dám jen jednu dobrou radu, abyste si ke svým životním moudrům připsali krom ?nečůrej proti větru? ještě ?s berlema se paří na hov..?. Tak a to je všechno, byl to po čertech vykutálený koncert, a zadarmo! (jestli teda někdo prachy vybíral, tak sorry?:-)


Zveřejněno: 05. 06. 2005
Přečteno:
3244 x
Autor: Kýbl | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

10. 06. 2005 16:06 napsal/a weronyka
:-)))
tak podla popisu Kybla bol toto koncert nad vsetky koncerty :-) (a to myslim uprimne :-) ) Kybl, paradicka report, fakt :-)
10. 06. 2005 11:31 napsal/a Agos
:(
Ty jo, jak to ctu, tak me mrzi, ze jsme s Masturbaci nemohli dorazit... a dali prednost CR lize... :( to vypada na fakt fajn párty. A report je super.
05. 06. 2005 22:39 napsal/a corbow
!
ty vole, dyt to fakt bylo jak kdysi....kde jsou ty leta:))) parba to byla sqela, taky jako kdysi:))a lidi chteli pridavat...taktez jako kdysi...a Zdenda skakal z podia..jako kdysi....a Marek pak pustil majora Zemana...taky jako kdysi...*i kdyz v posledni dobe..a vlastne uz tenkrat.. tvrdi, ze ho nema...my ale dobre vime, ze ho ma....*
05. 06. 2005 21:05 napsal/a marty
:)))))
ja se zase smichy neudrzim na zidli,... to je REPORT!!!! Na akci bylo 23 platicich, celkem bych ale tipnul tak 40 osob (uz jsme nevybirali, kdyz jsme zacli hrat), a byla tam hodne dobra atmosfera na to, ze prisli jen skalni, nojo, priste musime ty plakaty vylepit driv, ale nebyl cas kvuli turne,.... ale jinak bych rek ze vyborna akce!!