Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

Nestává se mi zrovna každý den, aby mi v práci náš ředitel po své asistentce poslal tři VIP lupeny na koncert. A to ještě na punkový. Jako hudební fanoušek jsem je samozřejmě přijal a nastalo dilema komu dát zbývající dva.

Postupně mi to odmítal jeden známej za druhým, až se přecejen dvě duše našli. Jen díky zrušenému koncertu Avengeru v Budějcích se mnou tedy vyráží tak jako před týdnem Rámus s Marií.

V půl devátý jsme v poloprázdném sálu, na pódiu zvučí Goos, takže dáváme pivko a sedáme na nejlepší plac. Během půlhodinky naštěstí přichází celkem dost lidí, víceméně mániček, metalistů a snad neopunkistů, protože typický pankáče bych spočítal na prstech jedné ruky.

Hned od začátku vystoupení domácích GOOS se na parketu schází půlka sálu a ve přední linii to pěkně vře. Goos jsem naposled slyšel asi před rokem a od té doby jakoby trošku přitvrdili. Stále je to grunge podle vzoru nejslavnějšího reprezentatna stylu ? Nirvany, ale chvílemi celkem solidní až hardcoreový nářez. Goos se mi pokaždý líbili a tentokrát tomu nebylo jinak.

Pro mě neznámá kapela IN PUBLIC ILL celkem solidně míchala punk s bigbítem. Za pozornost určitě stálo zařazení saxofonu, takže jsem viděl paralelu se Znouzí či Volanty a ono to stylově opravdu nebylo daleko. IPI také jako jediní měli v sestavě dívku, která drtila tlusté dráty. O zpěv se dělil sólový vokalista s bicmenem, a mě více seděl bubeník, protože zpěvák tak trochu huhlal.

Koncert se konal u příležitosti 15 let kapely Z NIČEHO NIC  na scéně a zároveň křtu jejich nového cédéčka Ježíš Kristus byl mimozemšťan. Před jejich setem na pódiu zatáhli oponu a něco se chystalo... A brzy jsme se dozvěděli co. Po otevření opony napochodovali na prkna mimozemšťani v bílých a stříbrných hábitech, do toho spousta mlhy a za muzikanty zavěšený kříž s přitlučeným  nevím čím a nějaký vesmírný tělesa. Ale o žádnou vesmírnou muziku tu samozřejmě nešlo ? ZNN jsou punkový bigboš staré školy. Uvědomil jsem si, že jsem je naposled slyšel zhruba před těmi patnácti lety kdy začínali a od té doby nic. Z tehdejšího koncertu jsem si vzpomněl na dvě skladby, z nichž jedna (Děvka seš) zazněla i tentokrát. Za pozornost stál také samotný křest CD. Jak říkal mluvčí ZNN, Dalajláma neměl čas, Bin Ládin taky ne a protože jiného teroristu neznají, tak nakonec zvolili Ježíše. Ten skutečně CD přišel pokřtít jen v bederním hadru, ale také s bohatým tetováním po celém těle.

Celkem zvědavej jsem byl na SELFISH. CD 14 kg nadhozem se mi docela líbilo, takže jak to bylo naživo? No, mladíci mě dostali na svou stranu. Tohle je nesmírně pracovitá kapela, protože za svěžím projevem vidím hodiny a hodiny ve zkušebně. Z toho pak vychází precizní sehranost. Výtečný výkon podal tlučmistr, který ještě stihl doprovázet hlavního zpěváka. Jo, stylově neopunk kříženej s melodickým HC. Nejlepší kapela večera i přes jednu takovou zbytečnou cajdačku..

Poslední na řadě byli SUFFER. I těm to šlapalo velice dobře, opět podobný styl jako Selfishové, možná trošku tvrdší, ale opravdu jen o kousíček. Melodické popěvky, vcelku svižné písničky, zahraný taky s přehledem. Jediný slabší místo vidím v určité podobnosti skladeb. A protože únavička začínala působit, balíme to po půl druhé a míříme k domovům.

Akce se tedy povedla, lidí dorazilo dost, atmosféra na všechny kapely výborná (skoro bych, že se lidi bavili víc než na většině metalových koncertů), zvuk taky slušnej. Kdo by čekal punkovej bordel a rvačky, byl by mile překvapenej, protože to bylo úplně v klidu (narozdíl od minulého týdne na rockové lize v Malenicích, kde se to rvalo do krve).

http://goos.wz.cz/

http://inpublicill.webpark.cz

http://www.znicehonic.com

http://www.selfish.cz

http://www.suffer.cz


Zveřejněno: 23. 05. 2005
Přečteno:
3433 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář