Nejbližší koncerty
  • 16. 04. 2024Extrémní death-thrashová kapela SPIDER KICKER'S z Řecka h...
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

5.1. 2018 - Praha, Modrá Vopice

Jednu z prvních (nejen) metalových akcí roku si můžeme vychutnat již první pátek nového roku, tudiž 5.1. 2018 a to rovnou v prosluslém hnízdě neřestí, v Modré Vopici.
Pořádající mladíci Soul Decoder si na druhý ročník své domácí akce Celebration of Self Destruction s podtitulem "Chemical Boogaloo" pozvali 4 metalové kapely z celé ČR a rap´n´rollovou třešínkou celou akci ukončí, takže nás čeká rozhodně velice pestrý večírek.

Akci si otevře pořádající kapela, která se od melodeathu šmrnclého metalcorem (prezentovaného epkem "Turn Off the Sun" a singlem "Rotten Roses") šoupla někam směrem k extrému, technice a deathcoru ale na své kořeny nezapomíná a tak lze kromě melodií slyšet i atmosferické a emotivní pasáže. Kluci chystají na rok 2018 několik novinek, přičemž vrcholem nového roku pro ně bude nahrávání a snad i vydání nového EP, které kapelu představí v současné sestavě, s novými nástroji a  aktuálním materiálem pod čepicí.

Další po nich vystoupí mladá krev z dalekého Valašského Meziřící, Secrets of Separation. Kluci se prezentují epickým metalcorem, ve kterém není nouze o trilkující melodie, zpěvné melodické refrény i brutální breakdowny podtrhnuté samply. Kluci si pomocí crowdfundingové kampaně mohli dovolit nahrát svůj nejnovější (2016) počin "Suffering in Absurdity", kde naplno vynikla kytarová souhra, cit pro melodie a vokální potenciál jejich charismatického frontmana. Kapela se v Praze moc často neukazuje, takže Celebration je dobrou příležitsotí tuto kapelu poznat.

Stejně jako Secrets of Separation se v matičce stověžaté dlouho neukázali též thrashoví bojovníci Horrible Creatures. Veselá čtveřice přijede z Karlových Varů a s sebou si bere nálož toho nejnebezpečnějšího thrashe! Chlapi moc dobře ví, jak svoje nástroje zvládat a tak očekávejte to, co správný thrash obnáší, čili nabušenou pravačku drtící přidrzlé riffy, vpřed uhánějící bicí palbu, hutnou basu a agresivní vokální projev. Chlapi nejsou žádná ořezávátka, s festivalovými podii by si mohli pomalu tikat a jejich necelý rok staré cd "Pitfall" snese velice přesná měřítka. Rozhodně doporučíme.

Další na pořadu dne jsou Keep on Rotting, kteří se v Praze také tak často neukazjí. Kdo nezná Keep on Rotting, měl by to co nejdříve napravit a alespoň si vyhledat jejich poslední studiový zářez, mini epečko "Wandering Fall", protože tahle kapela na české scéně působí jako úkaz. Chlapi a slečna (jistá Dahlien, frontwoman The Corona Lantern a Diligence) chytili deathmetal za správný konec takže jejich profesorsky přesně hraný techincký matroš nejednou překvapí velice milou žánrovou odbočkou. Očekávejte kytarovou ekvilibristiku, brutální a nelidsky přesnou rytmiku, která ovšem nepostrádá dynamiku, basové výjezdy ke hvězdám a tomu všemu velí Amazonská pěnice Dahlien. Top.

Že by bylo na čase zvolnit? V žádném případě, protože po Keep on Rotting nastoupí jejich Litoměříčtí parťáci Anime Torment!  Další kapela, která by neměla utéct vaší pozornosti a po scéně brázdí bez mála 10 let. Kluci svůj deathmetal ozdobili osobitou melodikou a deathcorovými breakdowny, takže zbystřit by měli ti, kterým dělá radost moderní death metal střihu Black Dahlia Murder. Klukům nechybí vyhranost, zkušenosti, charisma ale také hory energie, což skvěle přenáší na stage i do studia. Kluci letos v zimě vydali své třetí album "Afterlife", kde se komplet o zvuk postaral Tomáš Raclavský (Modern Day Babylon). Deska tak zní krásně, čistě a díky skladatelskému citu, kterým kluci oplívají snese srovnání se zahraničnímu počiny bez bázně a hany.

Pořádající kluci vědí, že ne jen metalem živ je člověk a tak po vzoru prvního ročníku (kdy si pozvali kapelu Bouchací Šrouby) zakončí celou veselku nemetalový interpret. Letos padla volba na Gambrz Reprs a jejich rocknrollem nasáklý rap. Gambrz sekta je čestičlená partička holdující alkoholu, nočnímu životu a s nevyčerpatelnou zásobou vkusného i nevkusného humoru. Svižné a hutné beaty, střídající se rapeři, každý s osobitým stylem vyjadřování i flow a to všechno se nese v duchu Blbé Srandy, jejich nejnovějšího alba, které vyšlo v říjnu 2017. Rozhodně doporučujeme na jejich show setrvat, protože se jinak připravíte o opravdu ojedinělou show, která bortí tabu a nabíje vás energií do dalšího Celebrationu.

Tak to tu máme, 6 kapel, pestrý lineup a vstup pouhých 90 kč. Komu nestačil silvestrovský mejdan a nebo už stihl v čerstvě probíhajícím 2018 něco posrat, tohle je akce přesně pro vás.


Zveřejněno: 01. 12. 2017
Přečteno:
3484 x
Autor: Richard | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář