Nejbližší koncerty
HUSMAN FEST

Opravdu jsem byl zvědavý, kolik dorazí lidiček na středeční koncert Dead Infection. Ti se vypravili na miniturné a v Čechách zavítali i do Prahy.

Problém byl, že ve stejný den se konal ve Futuru křest CD Debustrolu, což by asi ani tak moc nevadilo, kdyby na ?sedmičce? na Strahově neřádili Mclassant Tumor a Ahumado Granujo. Nakonec se v klubu objevilo 61 platících, což není ani málo, ani moc. Nicméně, dorazivší fans vytvořili skvělou atmosféru, a tak polští ?šílenci? odcházeli z koncertního pódia velmi spokojeni.

Celý večer otevřela partička Empty Feeling z Mariánských Lázní. Nikdy jsem je neslyšel, a tak jsem se na ně docela těšil. Jediné, co jsem se doslechl byl fakt, že tam zpívá Koler z Onanizer. Skupina spustila svůj koncertní set poměrně zajímavým mixem HC a death metalu. Oproti Onanizeru jsou Empty Feeling hudebně dál. Nevsázejí pouze na jednoduché riffy a o jednotlivých aranžích skladeb docela přemýšlí. Celému uskupení jednoznačně dominoval Koler, jehož energii nepostrádající projev zaujal všechny přítomné v klubu. Vesele řičel, skřehotal i murmuroval. Všechny vokální projevy doplňoval pohybovými kreacemi. Ostatní muzikanti se spíš než show věnovali svým nástrojům. Výsledkem nakonec bylo poměrně zdařilé vystoupení. Přesto mě napadalo, že bych víc jak půl hodinku této muziky asi nestrávil.

Jako druzí jsme šli na řadu my s Masturbací. Musím napsat, že jsme se docela báli. Přece jen jsme před sebou měli grind corové publikum, které na nás běžně nechodí. Nikdo po nás ale nic neházel a ohlas mezi skladbami nás utvrdil, že můžeme hrát dál. Protože se blíží termín studia, kdy budeme nahrávat nové CD s názvem Teplo domova vychází z pochvy, zahráli jsme i několik novinek. Ty jsou podstatně tvrdší než naše dosavadní produkce, takže snad novinky potěšily i srdéčka ortodoxních grinderů. Naši produkci jsme ukončili dříve než obvykle, aby i mimopražští viděli, co možná nejvíce z produkce kultovních Poláků.

A bylo to tu. Zatím nenápadní muzikanti z DEAD INFECTION stanuli na pódiu a stali se z nich doslova a do písmene běsnící šílenci. Old School Of Grind Core se vším všudy podpořili přítomní fans vroucím kotlem. To, co se však dělo na pódiu bylo nevídané. Proměna tichého a nenápadného zpěváka Jara v nezadržitelného ?vyšinutce? byla skoro neuvěřitelná. Jeho obličejová mimika byla fakt unikátní, ale daleko unikátnější bylo to, co se linulo z jeho hrdla. To snad ani nedokážu popsat: představte si vypouštějící se vanu s mixem chroptícího Čau-čaua u vetrináře, dejte to dohromady s prasnicí v říji a nadrbaným kancem a vše vynásobte murmurem par excelence. Dead Infection vsadili především na ?písně? z posledního alba Brain Corrosion, ale nechyběly ani kousky z předchozích alb. Jediné, co mě na koncertu zarazilo byly chvíle, kdy zpěvák Jaro ?hajloval? a předváděl Hitlera. Druhý den jsem se ho ptal, jak to vlastně je. Zda to myslel vážně. Jeho odpověď mě potěšila. Jasně, že ne, byl to jen vtip. Je fakt, že jsem nebyl sám, kdo tento vtip nepochopil, a tak jen všem píši: Dead Infection nejsou žádní náckové!!! Jsou to moc fajn lidi. Osobně jsem si oblíbil bubeníka Cyjana. Takovou radost ze hry jsem už dlouhou dobu u žádného muzikanta neviděl. Dobrý zvuk klubu Kain jen dotvářel skvělou atmosféru večera. Po zakončení koncertní show se chvíli Dead Infection toulali po prostorách klubu a pak jsme všichni vyrazili do centra noční Prahy sehnat něco k snědku. Noc pak všichni strávili u mě (dozvěděl jsem se, že budou brzy řady Dead Infection rozšířeny o baskytaristu a že se brzy celý ansámbl chystá na tour do Japonska) a ráno se věnovali památkám a Starému městu. Odpoledne celé osazenstvo vyrazilo do Českých Budějovic, kde je čekala další zastávka na jejich miniturné.

Fotil Blenny


Zveřejněno: 06. 05. 2005
Přečteno:
3480 x
Autor: Agos | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

02. 04. 2006 17:05 napsal/a Mussr
Feeling
Na akci jsem byl. Nechápal jsem hajlujícího zpěváka z D.I. Empty Feeling mě vymotali ze špulky. Takovej nářez jsem neslyšel. Nemaj tolik rychlou muziku, ale fakt do toho dávají. Co to nevím, ale dostalo mě to.
11. 05. 2005 01:34 napsal/a Agos
?
Moje chyba, omlouvám se. Prostě jsem si ty Lázně popletl.
11. 05. 2005 00:23 napsal/a rozz
?
kdo sakra přišel na to že empty feeling sou z mariánských lázní? ti byli vždy z františkových..