Nejbližší koncerty
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

Infinite Dolorism z Vranova nad Topľou sú zatiaľ necelé dva roky na slovenskej scéne a moc som o nich doteraz nepočula a to ma podnietilo k tomu, aby som sa im ozvala a spáchala tento malý rozhovor.

Ahojte, zdravím celú kapelu Infinite Dolorism! Konečne už prišla jar, čo? :-P

Ta serus, zdravi ťa Miki...to,že sa otepľuje je fakt super, pomaly prichádza leto a s ním spojené ožieračky,fesťáky :)..tešíme sa hlavne na OBSCENE EXTREME v Trutnove, kde si to užijeme ako každý rok.

Skupinka Infinite Dolorism nie je na slovenskej scéne a predpokladám, že ani v okolí, veľmi známa. Mohli by ste teda nejako predstaviť svojich terajších členov? Ďalej, odkiaľ pochádzate a aké je tam metalové publikum a celkovo, metalové zázemie?

Hej máš pravdu v rámci celého Slovenska sme zrejme menej známa kapela, ale tu na "šalenom" východe sme hrali takmer všade, kde sa hrať dá a väčšina ľudí, pohybujúcich sa v undergrounde na východe, nás pozná... Dúfame, že v blízkej budúcnosti nás spoznajú aj ľudia na celom území SK. Čo sa týka členov..tak na gitare hrám ja a popritom aj "spievam":)..momentálne študujem na strednej škole a je to tam so mnou dosť na piču, pretože niektorí profesori nechápu mojím výpočtom, za ktorými si stojím:) Na basgitaru hrá môj starší brat Ľubošš, ktorý má na starosti doprovodné vokály a patrí tiež medzi tých vyjebancov, pretože je tiež učiteľ a trýzni deti na ZŠ... momentálne je v posl.ročníku VŠ-odbor TV v BB. Na palačintovke klepe Joži, ktorý je momentálne masturbant-maturant na strednej škole vo VT..jeho hlavným cieľom je umučiť k smrti ministra školstva Fronca:) Inak pochádzame z malebnej dedinky Sačurov v okrese Vranov n.Topľou.

V ktorom roku sa to celé začalo a vy ste sa chopili gitár, bás a bicích a dali ste dohromady skupinu? Kto bol na začiatku a ako sa formovala počas histórie zostava?

Kapela vznikla vo februári 2003... Ja som s Jožim predtým pôsobil v kapele hrajúcej black metal, vtedy sme ešte nemali jasnú predstavu o našom hudobnom-štýlovom smerovaní. Po pár mesiacoch k nám došiel Ľubošš a začali sme sa uberať k extremnejším štýlom...najbližšie to asi malo k brutal death metalu. Z tohto obdobia sa zachovalo jedno demo CD, ktoré sme nahrávali v amatérskom štúdiu, ale kvôli zlej kvalite zvuku...vlastne aj skladby boli na kokot, sme ho takmer vôbec nerozširovali. Odohrali sa aj nejaké koncerty,ale stále sme hľadali cestu k štýlu, ktorý by nás po našej psychopatickej stránke najviac napĺňal. Naša tvorba sa začala uberať goregrindovým smerom, čo nám vyhovuje až dodnes. V súčasnosti máme úplne nové skladby,ktoré sú ešte viac GOOOOORRRRREEEEEEE!!!! Skúšobňu máme vlastne doma,takže sa hudbe venujeme kedy sa dá.

Niekde som čítala, že ste hrávali black/death, ale presedlali ste na gore/grind... Z akého dôvodu? Omrzelo vás hrať klasické metalové štýly? :-)

Ako som spomínal, z black metalu sme presedlali na goregrind. Z akého dôvodu? Z dôvodu toho, že black metal nás nenapĺňal po hudobnej a ani po ľudskej stránke a odkedy sme si vypočuli nespočetne množstvo grindových CD a navštívili veľa grindových koncertov...tak sme mali vo všetkom jasno. Nebavilo nás hrať sa na vážnych black metalistov s kamennou tvárou na pódiu, pretože máme v sebe toľko energie, ktorú chceme vydávať zo seba v grindcorovom prevedení, lebo tento štýl milujeme.

Dá sa aj zohnať niečo z vašej minulej tvorby, napríklad nejaký demáč? A tu sa vlastne dostávam k otázke, nahrali ste už niečo, alebo chystáte sa v najbližšej dobe niekam do štúdia? Ak máte nejaké nové, prípadne vlastné skladby, mohli by ste o nich nieeo povedať? Napríklad, o čom sú texty atp.

Z našej minulej tvorby existuje demo CD, ktoré ale nerozširujeme kvôli zlej kvalite a kvôli tomu, že ho nechceme rozširovať:) V najbližšej dobe sa chystáme do štúdia, kde chceme našu tvorbu nahrať KONEČNE v nejakej dobrej kvalite... Na CD chceme nahrať naše skladby+1 cover od DEAD INFECTION (Poppy Seed Cake). Na koncertoch hráme aj cover od francúzov GRONIBARD. Naše skladby sa nesú väčšinou v rýchlom tempe, obohatené o gore tancovačky v štyle A Od Prešova:)) (slovenská ľudová pieseň :-) - pozn. weronyka) O textoch by som sa tu moc nerozpisoval,ale jeden by som predsa spomenul napr.  djklfghzgheghoghaesghpasoaerghaghôaghjaopg. V takomto precítenom duchu sú všetky naše texty:)

Kto u vás tvorí hudbu a texty? Tvoríte to spoločne, alebo niekoho konkrétneho často kope múza? ;-)

Hudbu tvorím prevažne ja, lebo tí dvaja bortaci by sami nedokázali zahrať ani ľudovku A Okolo Třeboňe:)...texty tvoríme spolu a za jednu skúšku nemáme problém vytvoriť aj 30 textov:) (verííím :-)))) - pozn. weronyka)

Keď som sa snažila nájsť o vás dačo cez google, nedostala som sa veľmi ďaleko, ale prečítala som si nejaké tie reporty z vašich koncertov... Ktorý sa zdal vám najlepší, a naopak, ktorý bol taký, že ste si povedali: "tak toto už nikdy viac..."? :-)

Čoooooooo?????? Neviem, čo tam máte za google, ale u nás na východe nájdeme všetko, čo chceme:) Ale teraz vážne...na východe sme hrali už takmer všade, kde sa dalo a nám sa všade páčilo, lebo nie sme nejakí nároční a vážime si toho, keď si môžeme niekde zahrať. Najviac si asi vážime koncert v Stropkove, kde sme hrali s INGROWING a AHUMADO GRANUJO...akurát po ceste domov sme ujebali s autom a ja som skončil v nemocnici..naštastie nie s vážnými zraneniami...je pravda, že som bol odpálený jak prasa,ale šofér bol triezvy:)Nemôžme povedať, žeby bol niektorý koncert na hovno a keď aj taký bude dáme vedieť...

Plánujete nejaké koncerty v blízkej dobe, ak áno, kde a kedy?

Áno plánujeme a dúfam,že hlavne organizátori plánujú:)...máme rozrobené nejaké akcie..no nechcem ešte predbiehať.Naposledy sme hrali v Poprade,kde to bolo super.Snažíme sa robiť akcie aj my, hoci nie tak často,lebo na dedine je to s vybavovaním koncertov na veľkú....

Čo hovoríte na slovenskú scénu? Myslíte, že sa vyvíja správnym smerom? A čo návštevnosť, ako to vidíte akožto ľudia stojaci na pódiu? (priestor pre úvahu :-) )

Myslíme si, že SK scéna má svoju úroveň aj napriek tomu, že väčšina tzv.odborníkov vie len nadávať a ohovárať. U nás na východe je dosť málo klubov, kde sa dá hrať, napr. v našom okresnom meste vo Vranove sme ešte ani nehrali. V podstate vo Vranove už žiadna scéna neexistuje, čo je škoda. My sme sa vyliahli v dedine Sačurov asi 10 km od Vranova..u nás v dvojtisícovej dedine máme dokopy 3 kapely, čo si myslíme, že je na SK raritou. Existuje tu death metalová kapela SACRED GOD, ktorej pomáham aj ja...ďaľšia kapela SENATORS hrá melodický metal. So všetkými kapelami vychádzame veľmi dobre a k tomu patrí aj pravidelné nalievanie mozgov našimi obľubénymi značkami ako Slivka,Vodka, Borovička,Rum a hlavne hektolitre piva:))) Sme ale radi, že dosť akcií sa robí hlavne v Košiciach, niečo v Prešove atď. Ale aj tak si myslím, že oproti západu je to tu dosť biedne. Čo sa týka návštevnosti je to taký priemer, samozrejme, že by sme si želali stále plné kluby a sály čo nie je však reálne.Chcel by som však poďakovať všetkým ľudom, ktorí chodia na koncerty pravidelne a snažia sa podporovať SK podzemie.

Máte v kapele nejakú filozofiu, ktorá vás niekam smeruje? :-) Myslím, hlavne čo sa týka hudby.

Našou hlavnou filozofiou sú živé vystúpenia a pódiová show na ktorej nám veľmi záleží, pretože len tam môžeme zo seba vybiť všetky problémy a uvoľniť zo seba všetkú energiu.

A čo hudobné idoly? Aké skupiny vás inšpirujú pri tvorbe? Máte nejakých spoločných obľúbencov, alebo sa vaše hudobné vkusy rozchádzajú?

Čo sa týka počúvania hudby máme rovnaké vzory...spomeniem napr. GRONIBARD, GUT, DENAK, DEAD INFECTION, ROMPEPROP, AHUMADO GRANUJO, INGROWING, INTERNAL SUFFERING, CEREBRAL TURBULENCY, DISGORGE(mex,usa), BRODEQUIN, CBT, EXTREME NOISE TERROR, LIVIDITY, DEVOURMENT, NOMENMORTIS, THORWALD, SCREAMING AFTERBIRTH, BILE, ABORTION, ALIENATION MENTAL, GRIDE, FLESHLESS a mnoho,mnoho ďalších... (ufffff :-) - pozn. weronyka)

Nejaký odkaz pre čitateľov? :-)

Počúvajte GRIND a podporujte scénu...dúfam,že sa uvidíme niekde na koncerte a dačo vypijeme!!!!!!:)))

Tak chcela by som sa poďakovať za chuť a čas, dúfam, že sa čoskoro ukážete v žilinských končinách!

Aj my ďakujeme za poskytnutý priestor vyjadriť sa a dúfame, že sa čoskoro uvidíme tam u vás...v prípade záujmu o našu dychovku nás kontaktuje na adrese:infinitedol@pobox.sk  mob:0903040026 Ešte raz veľký dík. Majte sa!!!


Zveřejněno: 03. 05. 2005
Přečteno:
3620 x
Autor: Weronyka | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

06. 11. 2006 11:19 napsal/a Waldemar
Waldemar
Zdarec srnky - no a to co tu za hrozna reakcia ku kapele- asi ludia zabudli ze treba hodnotit hlavne hudbu... - No ako povedal Lepra (Abortion) \"bolo by skoda taku kapelu , konecne niekto kto hra na slovensku dobry happy gore/grind\"... - som sklamany ze Miki to chce vzdat... - No ked z takej kapely bubenik vypadne tak tazko hladat nahradu... - Lubos dufam ze nejako to das dokopy a niekoho zozenies alebo rieste automat... Zatial sa majte... + mohli by to ludia pisat trochu nazory aj na hudbu a nie na kapelu ako na vyzor... - Drzte sa... + anketa: ktora skladba z albumu Genial Genitals od Infinite Dolorism sa vam najviac paci??
27. 08. 2006 09:59 napsal/a upirka
Kvetka
...mám 2 tipy, prečo máš vkuse blbé narážky na Mikiho a neviem sa rozhodnúť, ktorý z nich je správny.Snáď by si mi s tým mohla pomôcť. Tým prvým je, že si infantilná prseudo-blackáčka a tvoje srdce patrí \"krásavcovi\" Dannymu Filthovi. Tá druhá možnosť, ktorá sa mi zdá pravdepodobnejšia je, že si chcela Mikiho ale on ťa odmietol...Inak, Infinite Dolorism hrajú skvelú hudbu. Chalani, len tak ďalej :)
16. 09. 2005 11:46 napsal/a Supak
Bruno je .....
Infinite ste super gore patológovia! Len tek dalej bavte muziku!!!!!!Bruno ty si chod radsej vy... na Ine Kafe!
22. 06. 2005 08:16 napsal/a Kvetka
Čo ja nato9
Viete čo? Už mi leziete na nervi. Máte pravdu,nech si Miki behá po svete s tým jeho ksichtom,je to jeho vec! Môžete mi hovoriť čo chcete,ja svoj názor na jeho výzor nezmením,tak je zbytočné o tom hovoriť aj naďalej.
12. 06. 2005 15:14 napsal/a MUDr. Chocholoušek
Nejdražší Kvetko,
tak to dnes takříkajíc na závěr usekneme, i když je víkend. Člověk v zájmu bližního svého (v tomto případě vašem) musí někdy dělat i věci, které ho nebaví. Vzhledem k tomu, že odmítáte řešit svůj problém s Mikim, člověkem, jenž nepotřebuje nižádné obrany, protože jeho výzor nedoznává jakýchkoliv deformací či defektů, lámu nad vámi svou hůl. Nemá to cenu, když na jakýkoliv dobře míněný návrh na vyřešení zapeklité situace reagujete stylem, na Slovensku známým pod termínem "byť hotový s nervami". Hezké léto přeji a doporučuji vyhýbat se čemukoli s iniciálami ID.