Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
HUSMAN FEST

EP 2017, Les Acteurs de l\'Ombre Productions / black/death metal / Francie

Deset let. Ano, přesně jednu dekádu trvalo mlčení francouzských ARKHON INFAUSTUS. Jestliže má dnes francouzská extrémně metalová scéna někde základní kámen, tak právě tito Pařížané jím jsou. Ovšem po výtečném albu „Orthodoxyn“ jako by se po kapele slehla zem..

Založení „ARKHON INFAUSTUS“ se datuje k roku 1997, aby rok nato vydala tato smečka první zásek v podobě EPka „In Sperma Infernum“. Poté následovala další EPka a hlavně regulérní čtyři dlouhohrající alba. Ovšem jestli se Pařížanům něco opravdu vyvedlo, a zůstanou díky tomu navždy v povědomí black/death metalové scény, tak je to již zmíněné čtvrté album „Orthodoxyn“ z roku 2007. 

Mluvil jsem o jakémsi základním kameni. Pamatuji si, jak jsem poprvé slyšel partu okolo JB Le Baila, SVART CROWN. Tenkrát jsem smýšlel o SVART CROWN jakožto o něčem unikátním. Jejich metal smrti se mi líbí do teď. Nicméně když jsem poté zaslechl „Orthodoxyn“, bylo jasné, abych to řekl mírněji.. co chlapci z Nice poslouchají za muziku (smích). ARKHON INFAUSTUS a jejich kovové umění ve znamení ANGELCORPSE dalo jasný základ. Určité kytarové nuance, které jsou na již zmíněném albu slyšitelné, se dnes vynáší do nebes.

No, nicméně ARKHON INFAUSTUS se dostali do fáze, kdy přišla naprostá klinická smrt. Deset let se nic nedělo, aby náhle přišlo oznámení o živém vystoupení na slovutném Hellfestu, tour zahrnující Maryland Deathfest, Messe Des Morts a především o novém EP s názvem „Passing the Nekromanteion“

„Now he rises from the shadows of death
Desert my soul and grant me light
Divide my soul and show me darkness“

Samozřejmě se ARKHON INFAUSTUS po takové době nevyhnuli rošádám v sestavě, a tak v kapele zbyl pouze DK Deviant (BEKHIRA, OSCULUM INFAME) a nově se připojil bubeník Skvm (TEMPLE OF BAAL, THE ORDER OF APOLLYON). 

Nové EP nabízí sice jen čtyři skladby, ale každá se pohybuje okolo osmi minut hracího času, takže o dostatek ZLA není nouze. Za prvé bych hned na úvod řekl, že fanoušek ARKHON INFAUSTUS zklamán nebude. Veškeré jejich typické ingredience jsou již s první skladbou „Amphessatamine Nexion“ jasně znatelné. Ať už se jedná o násilné riffování, či dominující Deviantovo vokál.

Druhou skladbu v pořadí „The Precipice Where Souls Slither“ považuji za nejsilnější kousek. Už kytarové vyhrávky, které dílo otevírají, jsou naprosto famózní. Deviantovo nápady jsou skvělé a dokazuje, že s kytarou si vystačí sám. Bicí také sypou naprosto precizně. Sice se mnohdy objeví vzpomínka na Hellblastera (ex-ANTAEUS), ale to už jsou časy dávno minulé. Abych se vrátil k Deviantovi; mimo vynikajícího riffování se zaměřuje i na melodickou stránku věci a EPku tyto nuance dodávají na pestrosti. Melodické vyhrávky a nástup kopáků v čase 4:35 je lahůdkou a na „audio violence“ stylu ARKHON.. i vcelku netypickou záležitostí. 

Trojka „Yesh Le-El Yadi“ už jen dokazuje, že ARKHON INFAUSTUS je zpět, a že je na co se těšit. Ku příkladu „houpavá pasáž“ ve středu skladby je totálně nemocná. Od poslední desetiminutovky „Corrupted Epignosis“ by sice člověk mohl čekat mnohé, nicméně se jedná „jen“ o závěrečné, na kytarách postavené outro.

Na závěr nezbývá jen doufat, že se francouzští objeví i v našich kotlinách. Takový Brutal Assault by bodl. Anebo rovnou samostatné vystoupení po boku.. SVART CROWN, haha. 

Seznam skladeb:

  1. Amphessatamine Nexion
  2. The Precicipe Where Souls Slither
  3. Yesh Le-El Yadi
  4. Corrupted Epignosis 

Čas: 33:32

Sestava:

  • DK Deviant - vokál, kytary, basa
  • Skvm - bicí 

 

Facebook


Zveřejněno: 24. 10. 2017
Přečteno:
3996 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Richard | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

26. 10. 2017 18:32 napsal/a Dalihrob
Corrupted Epignosis
Hovno outro, nejlepší song na jinak nemastném-neslaném EP. :)) Ale jsem rád, že jsou zpět.
26. 10. 2017 13:35 napsal/a Opat
...
Na \"Orthodoxyn\" a další skvosty to nemá, ale dobrá práce to je. Namísto závěrečného desetiminutového outra bych si nechal líbit ještě jednu nálož. A chválím perfektní obal. Za mě tak 7.5 z 10.