Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
HUSMAN FEST

Kapelu BLACK ASPIRIN představuje kytarista Mára.

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

Zdarkass, "skupina" vznikla cca před třemi lety. Hlavní myšlenka byla nevytyčovat si konkrétní styl, který budeme hrát. Podle toho to vypadá. Název BLACK ASPIRIN jsme obšlehli podle názvu songu od naší oblíbený kapely IRON MONKEY. Tou kapelou jsme hodně ovlivnění, název nám připadal super a hodící se k nám. A taky je to jednodušší než začít přemýšlet a vymyslet něco svého.

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

Čulda (bubeník) - spolu jsme kapelu zakládali, v minulosti jsme měli pár projektů končících fiaskem. Laťku držíme stále velice nízko. Chvilku hrál na kytaru v Hellforhealth. Na bicí a kytaru hraje od puberty, asi stejně jako ostatní členové. Fyzický věk 29. K (basa/vokál) - chce zůstat v utajení, ani se mu nedivím. Nevím, jak dlouho hraje na basu, já ho neviděl hrát ani jednou. Jinak hrál v každý druhý pražský a kladenský crust punkový kapele. Anders (kytara) - Anders je Švéd, kterej už pár let žije v Praze, haha. Má svoje DIY nahrávací studio Dödsmord. Věk 33. V minulosti měl rozjetých pár kapel, ale pokud vím, tak žádná z nich nekoncertovala. Já hraju na kytaru a řvu. V minulosti jsem hrál v crust punkových SLAVERY a v současnosti hraju druhou kytaru v MÖRKHIMMEL. Je mi 27, ve všech kapelách vždy nejmladší.

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Obě kapely nahrávaly ve zkušebně. U nás to měl na starosti Anders, kterej nahrávku i zmixoval. Jsme spokojení, je to heavy a špína. O to nám šlo. Strana LACK OF SUN je výborná, máme radost, že split vychází právě s nimi. Je to prvotina pro obě kapely, kde se členové pohybují v hardcore/crust punkové subkultuře, ale rozhodli se hrát metal. Tím si myslím, že je ten split zajímavý. Vyšlo 100 ks černých kazet a 50 ks limitka ve žlutý barvě a nálepkami. Nahrávku jsme si vydali sami. Je to venku chvíli, tak těžko říct. Bohužel nejsme moc zvyklí na to mít u sebe něco na prodej, a tak na posledním koncertě jsme sice rozbalili distro, ale nikdo u něj nestál. Pak za mnou přišel kámoš, že mi tam prodal dvě kazety. To je pak těžký no. Kazeta stojí 100,- Kč.

Texty – proč jste rozhodli zpívat česky/anglicky/španělsky..., kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Zpíváme anglicky, popravdě netuším proč. Nejspíš je to pro nás přirozenější, ani mě nenapadlo zkoušet vymýšlet text v češtině. Témata jsou různý. Záleží na tom, kdo se toho zrovna ujme. Mistr K je cruster, takže jeho text je o válce. Čulda píše o iluzi, ve který společnost žije. Já nezvládnu vymyslet nic vážnýho, umím si jen z věcí dělat prdel. Na splitu jsou dvě věci s mými texty. "Wurstzilla", což je o obrovský příšeře z jitrnic, která byla prasaty poslána na lidstvo jako odplata za to, že je lidi žerou. V songu se pak dozvídáme, jak si Wurstzilla lidi připravuje k jídlu. V Aspirinu nikdo maso nežere, takže ten text myslíme smrtelně vážně a doufáme, že Wurstzilla jednou opravdu povstane. Druhej song je "Handsome Slavemaster". No, z názvu si asi dokážeš odvodit, o čem to asi tak bude...

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Naše logo a obal udělal maestro K, jehož vášnivým koníčkem je zesměšňování mé osoby ve photoshopu, a to vše v pracovní době. Design na nálepku se psem nám nakreslila Striga. Wurstzillu na trika nám kreslil Vojta s Hrdlou a.k.a. "Děda nad Myšinka". Vojta hraje v black metalových LEZOK a lopato metalových HROBOKOP. LEZOK s námi a LACK OF SUN zahrají 16. 3. 2017 v pražském Barytonu. Osobně mi design metalových nahrávek připadá důležitý. Naše strana je opět nadsázka a interní vtip, ale třeba s designem pro trika jsme nadmíru spokojení.

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Máme rádi heavy věci a důležitou část tvoří punkový, středně tempý sludge a old school death metal. Já osobně (ačkoliv to není poznat) jsem při skládání riffů myslel na kapely jako IRON MONKEY, DYSTOPIA, EHG, HIGH ON FIRE, ENTOMBED, BOTL THROWER, AUTOPSY, WINDHAND, ELECTRIC WIZARD, DARKTHRONE, COFFINS a spoustu dalších. Pozoruju na sobě, že to, co ze mě v danou chvíli leze, je velice ovlivněno stylem muziky, kterej zrovna poslouchám. Ještě mám rád grindcore a fastcore/powerviolence. Jinak K poslouchá crust.

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Nikam jsme kazetu neposílali. S klukama jsme se dohodli, že si první nahrávku vydáme sami.

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Za necelé dva roky koncertování jsme živě zahráli okolo třiceti koncertů. Mezi největší "zářezy" patří koncerty s KARMA TO BURN, BLACK BREATH, PRIMITIVE MAN + FISTER, VENOMOUS CONCEPT a METH DRINKER (ty jsme pořádali my, výhoda toho být promotér a hrát v kapele hehe). Ale nejlepší koncerty, ačkoliv to zní jako klišé, jsou v malých klubech bez podia. Nejraději vzpomínám na koncert s BLUES FOR THE REDSUN, v prťavým klubu, kde bylo cca 30-40 lidí, hlava na hlavě, atmosféra jak kretén, koncert jsme si užili my i přihlížející. Pak taky rád vzpomínám na ilegální koncert v lesíku na okraji Brna, kde byla backstage v jeskyni a byla tam celkem velká šance, že přijedou benga, takže to musela být rychlá akce. Za to bych zpětně ještě jednou rád poděkoval klukům ze SVÍZEL, kteří se o to postarali, byl to opravdu nevšední zážitek. Super bylo i KILLED BY BRNO. V Brně to umí.

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Teď budeme hrát v Budapešti a nějaký koncerty jsme odehráli na Slovensku. Velký ambice v kapele nemáme. Možná nějaká tour? Kontakty na to máme a to je důležitější než kvalita naší produkce (další výhoda organizování koncertů) haha.

Plány do budoucna…

Během jara by měl vyjít na vinylu 4-way split s LEZOK, SVÍZEL a KRONSTADT. V tuhle chvíli máme v plánu nahrát novej song a poohlížíme se po kapele, se kterou vydat split. Bohužel oslovené kapely z ČR mají v plánu vydat plnohodnotnou desku a tak nejspíš oslovíme někoho ze zahraničí. Na to je ale čas, je blbost vydat tři splity za půl roku a pak zase tři roky mlčet. Hlavní plán je zahrát nějaký koncerty a při troše štěstí udělat nový songy. Bubeník se odstěhoval mimo ČR a tím máme celkem po prdeli. Takže pokud nás chce někdo vidět, neměl by propásnout plánovaný koncerty, jelikož nikdo s jistotou nedokáže říct, jak dlouho takhle dokážeme fungovat. Info o koncertech je na naší FB stránce a věci ke stažení na bandcampu.

RECENZE

https://blackaspirin666.bandcamp.com/


Zveřejněno: 20. 02. 2017
Přečteno:
4022 x
Autor: Peťan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář