Nejbližší koncerty
INSANIA

3. díl ankety nejen o Lombardově sólovce.

V nedávné době jsem se zabýval recenzí sólové prvotiny legendárního tlučmistra Davea Lombarda. A protože jsem měl pocit, že než pro řadového posluchače byla stvořena spíše pro hudebníky, respektive bubeníky, poprosil jsem čtveřici tuzemských borců o sdílení jejich názoru. Na šest anketních otázek odpovídají Čepa (FORGOTTEN SILENCE, PAČESS, THE SPLIT), Levi (ORIGIN OF INFINITY), Tom (EXORCIZPHOBIA) a Dominik (REFORE, MÖRGHUUL).

1) Protože naší anketu provádíme v reakci na nedávno vydanou Lombardovu sólovou prvotinu, nelze začít jinak. Jak se ti „Rites Of Percussion“ líbí? (Prosím o vypsání důvodů, proč líbí, nebo ne.)

Je to pro mě dost odlišná věc, než bych si běžně poslechl, ale je to rozhodně zajímavý počin. Baví mě na tom ta barvitost a rozmanitost jednotlivých nástrojů. Elektro efekty jsou v tom zakomponovány taky velice mírně, což mě těší. Za mě super deska a tak nějak souhrn toho, jakej je Lombardo univerzální Mistr!    

2) Kdyby se naskytla příležitost a šel bys do nahrávání vlastního alba, vypadalo by zhruba takto, nebo bys volil tradičnější podobu písní?

Hehe... Kdysi jsem měl sen nahrát si svoje kompletní album, ale když jsem zjistil, co zabere času naučit se pořádně na jeden nástroj, rychle jsem od toho upustil. (smích) Jinak ode mě by to byla asi spíš tradičnější podoba songů. Jak jsem zmiňoval v první odpovědi, poslouchat takováto alba není úplně můj šálek kávy, natož něco takového tvořit. 

3) Zpět k Lombardovi, vzpomeneš na první setkání s mistrovým uměním? Jak na tebe tehdy zapůsobil?

Můj první kontakt s hraním Lombarda byli SLAYER a zapůsobilo to na mě takovým dojmem, že jsem měl až chuť přestat hrát. Když jsem je slyšel poprvé, absolutně jsem nechápal, co se děje a jak je možný mít tak neuvěřitelnej feeling a nápady, jako má právě Dave. 

4) Který z jeho projektů či kapel tě nejvíc baví? Dokážeš ukázat na nejoblíbenější album?

Pro mě nejvíc srdcovka SLAYER – „Reign in Blood“ a „God Hates Us All“. Ještě bych dodal SUICIDAL TENDENCIES, ale tam jsou to spíš na jednotlivý songy než celá alba. (úsměv)
 
5) Kdybys mohl po vzoru PC her uzmout Lombardovi jednu bubenickou vlastnost a vylepšit si s ní vlastní postavu, která by to byla?

Za mě asi ten již zmiňovaný feeling. 

6) Dává ti nahrávání bubenických sólovek smysl? Máš v této disciplíně oblíbeného interpreta a nahrávku?

Smysl mi to dává velkej, ale zatím ode mně nic nečekej, nápadů je zatím málo. (smích) 
Můj oblíbený bubeník, kterej jede i sólo dráhu, je rozhodně Kerim „Krimh“ Lechner.

RECENZE


Zveřejněno: 11. 07. 2023
Přečteno:
578 x
Autor: Horaguru | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář