Nejbližší koncerty
HEIDEN – Andzjel

CD 2023, Obscene Productions / pathological grindcore / Česko

Hned v úvodu musím napsat, že jsem rád, že trio SICK SINUS SYNDROME se má čile k světu a je aktivní po všech stránkách. Proto mě docela mrzí, že se kapela neoprostila od původního loga, čili carcassovské vykrádačky a nešla na druhém albu už vlastní cestou, když nejde o jednorázovou poctu, ale už zavedený pojem na scéně. Stejně tak se mi moc nezamlouvá malovaný frontcover, který na první pohled vypadá jako „vygrcaný vlašák“ (přeloženo do češtiny: vše vyzvracené vypadá jako vlašský salát). Bilos, sorry, ale fotka ukradená z nějaké učebnice medicíny by možná byla lepší.

Jinak je vše v nejlepším pořádku a kapela vzdávající hold starému dobrému patologickému grindcore šlape v zavedených kolejích, položených už na konci 80. let minulého století. Dva roky po debutu „Rotten To The Core“ je tady necelá půlhodina čerstvě hnijícího materiálu, což při jedenadvaceti skladbách je ideální porce na strávení. A tihle pánové prostě vědí, jak se dělá pořádná řezničina.

Hodně se mi líbí zvuk nahrávky, který je ostrý jak skalpel. A i skladatelský um je dobře odvedené řemeslo. Toto prostě sype a sype, až musí grindcoristovo srdéčko zjihnout blahem. Proto je celkem škoda, že je materiál svázaný v úzkých mantinelech žánru. Neškodil by úkrok stranou nebo nějaké ozvláštnění. Nečekám ploužák, jako to udělali DOBYTČÍ MOR se skladbou „Famine“ na debutu, spíš deathovější věci jako na albu „Heartwork“, třeba. Ale to je jen můj názor a i bez tohoto kibicování je „Swarming Of Sickness“ hodně povedená deska.

Navíc je pěkné vidět, že je Obscene Productions zpět, kdy kromě cédéček vydalo toto album i na kazetách a vinylech. Už se nemůžu dočkat letošního Obscene Extreme Festivalu, kde se na jednom pódiu potkají tihle patologové se svými vzory. Navíc CARCASS a SICK SINUS SYNDROME budou hrát ve stejný den. Tak schválně, budou lepší mistři, nebo jejich učedníci?

Seznam skladeb:

  1. Sick Beat Arrhytmia
  2. Psycho Pathology Mania
  3. Peritonsillar Abscess
  4. Rapid Tissue Decay
  5. Full Putrid Flow
  6. Feast On Decay
  7. Rotten Radish Slash
  8. Swarming Metastasis
  9. Appetite For Autopsy
  10. Abdominal Putrefaction
  11. Uterine Rupture
  12. Torsion Of Testis
  13. Diseased And Plagued
  14. Black Putrefaction
  15. Septic Carnage
  16. Putrescine Hydrolitic Acid
  17. Bowels Defecation
  18. Dioxide Lung Corrosion
  19. Flesh Is Ready To Rot
  20. Stomach Bloating Collapse
  21. Sick Sinus Syndrome

Čas: 28:44

Sestava:

  • Bilos – 6 rusty wires, gurgler and vomit breath
  • Hary – 5 rotten guts, throat sickness
  • Jürgen – decomposed skin & sticks

Facebook
Bandcamp

Obscene Productions

 


Zveřejněno: 05. 07. 2023
Přečteno:
666 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Bury | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář