Nejbližší koncerty
F.O.B. - Outside The Palace Walls

Představuje se pražská kapela holdující prašivému death metalu. Slovo má kytarista a basák Radek.

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

Název jsem vymyslel už v létě 2018 a pochází ze seriálu Disenchantment. Někdy v té době jsem objevil NECROT a TOMB MOLD a úplně mě uchvátilo, že soudobý kapely hrajou death metal v takovým duchu, jak jsem ho poslouchal v pubertě. Strašně mě to inspirovalo. Vytáhl jsem ze šuplíku riffy svý starý kapely a začal psát i nový. Pak jsem zjistil, že OSDM zažívá svou renesanci celkově. Během prvního lockdownu na jaře 2020 jsem psal do foroty. Na podzim 2020 jsem oslovil Zubára, jestli si nechce zahrát. Za čtyři měsíce jinak zoufalýho podzimního lockdownu jsme byli tvůrčí a napsali čtyři songy. V roce 2021 se k nám přidal Slávek. 

Představte jednotlivé členy-věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

Všichni hrajeme dlouho a máme za sebou pár kapel. Zubár, co hraje na bicí, hraje ještě v grindových CONTROLLED EXISTENCE a SICK DESTROYER a sludgi RATO TRISTE. Hrál dřív v LACK OF SUN třeba. Slávek je jinak zpěvák MÖRKHIMMEL, má za sebou hraní v MASS GENOCIDE PROCESS. Já hraju na kytaru, kromě toho hraju ještě v DECULTIVATE, ale taky ve FLOWERS FOR WHORES, SKIPLIFE a taky v CONTROLLED EXISTENCE. Všichni máme mezi 30-40. 

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Demo jsme nahráli u Otyna v Davosu v červnu 2021. Jen Zubár a já. Čtyři skladby a patnáct minut hudby. Nahrával jsem obě kytary i basu. Otyn nám tam nasázel pár kytarových partů coby host. Vokály jsme dodělávali ještě v září v Praze u Dodsmord. Jsme spokojený maximálně. U Otyna to bylo nejpohodovější nahrávání, co jsem kdy zažil. První kazety vyšly zatím na Dry Cough Records (Velká Británie) a Psychocontrol (CZ), na další tři labely ještě čekáme. Ale jestli to půjde tímhle tempem, za pár dnů to všechno vyprodáme.

Texty – proč jste rozhodli zpívat česky/anglicky/španělsky..., kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Texty jsou plný scifi/horor tématiky a jsou plný odkazů na knihy, filmy, texty jiných kapel apod. Autorem jsem já, nechci je zveřejňovat. 

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Autor loga je jeden kluk z Indonésie. Artwork dělal supertalentovanej Lucas Korte, kterej dělal obal TOMB MOLD, merch BLOOD INCANTATION apod. 

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Pokud mám mluvit jen za sebe, u mě je to starej finskej death metal (nejvíc miluju DEMIGOD), pak zbožňuju INCANTATION („Mortal Throne“ nejvíc), z nových kapel rozhodně TOMB MOLD, MORTIFERUM, CEREBRAL ROT, EVULSE, MORTUOUS… Ale ono to asi není stejně podstatný. Protože my neumíme nikoho napodobit, hrajeme po svým, nejlíp jak dovedeme, jak to cítíme. Takže na vzory bych se moc neohlížel. Už o nás napsali, že zníme jako MORTIFERUM, WHARFLURCH, DELIRIUM a VOID ROT – tři z toho výčtu jsem předtím nikdy neslyšel, haha.

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Vlastně všechny labely, které jsme oslovili, řekly ano. Takže demo vychází na Total Death v Mexiku, u Gutless v Indonésii, na Headsplit v USA, Dry Cough v Anglii a v Česku na Psychocontrol. Nabídky chodily samy stejně jako nabídky na splity a turné. O death metal je zájem. Žijeme v krásný době.

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Žádný koncert jsme neodehráli. Zatím se ani k žádnýmu nechystáme. Máme v plánu hrát naživo velmi málo, přesně řečeno skoro vůbec. Ale neříkáme, že nikdy.

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Přišly nám hrozně hezký nabídky ze zahraničí. Bereme to s rezervou, protože dokud se to nestane, tak jsou to jen hezky znějící sliby. Ale něco jsou tak zajímavý věci, že do nich půjdem po hlavě, až přijde ten správnej čas. Teď není kam spěchat. Ještě spousta hudby nevznikla.

Plány do budoucna…

Protože momentálně nejsme živá kapela, máme ten luxus, že se můžeme soustředit jen na skládání. Za tři měsíce máme dva hotový songy a dva rozpracovaný. Chceme v příštím roce udělat split 7“ EP. Pak velkou desku. Pak se uvidí.

RECENZE

Bandcamp


Zveřejněno: 18. 12. 2021
Přečteno:
1645 x
Autor: Jindra | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář