Nejbližší koncerty
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

V tábore Dimmu Borgir sa urputne pracuje, aby bola väčšina materiálu pripravená pred vstupom do štúdia, 9. októbra tohto roku. Dimmu volí svoje tradičné štúdio Fredman v Gothenburgu (Švédsko). V telefonickom rozhovore si Jan Axel ”Hellhammer” pochvaloval prácu s Dimmu. Vraj pristúpili na jeho názory i keď pôsobí v kapele len ako hosťujúci bubeník. Dokonca mu vytvorili podmienky, že sa nebude nahrávať v normálnom pracovnom čase ale podľa jeho živočísneho rytmu, tj. po nociach. Obsiahla sms-ka od Silenoza k téme celého nového alba znie : ”Main theme of the story is focused around a fictional character that after years of being a catholic priest’s assistant has a revelation and an awakening of some sort, that he is the incarnation of the opposite of God-“the Devil”, or at least what he believes, and after a while also people around him. The plot is set to medieval times simply because it is a dark era in history but also because a lot of significant and great changes and ideas happened that time which has helped mankind develop, just to see ourselves currently in reverse mode with wars based on religion and intolerance. So with that in mind it has obvious parallels to the present times in the sense of symbolism, that Man is obsessed with religion still, using it to their advantage but also blame failure on it when it is convenient and when they see fit. Also, that some people believe only their own spiritual and religious convictions to be right and everyone else to be wrong and false. So it has somewhat of a science fiction and apocalyptic feel but yet a very uncanny realism to it.”

(preklad: „Hlavná téma príbehu sa točí okolo fiktívneho charakteru, ktorý po rokoch miništrovania katolickému kňazovi odhalí v sebe istú prebúdzajúcu sa formu prevtelenia práve protikladu boha – tj. Diabla; resp. to je to, v čo on sám verí a postupne aj celé jeho okolie.  Osnova príbehu je zasadená do stredoveku, pretože to je temná éra v histórii, ale tiež preto, že toto obdobie prešlo mnohými radikálnymi zmenami and ideami, ktoré pomohli ľudstvu sa poučť - čo je presne v protiklade s dnešnou dobou poznačenou vojnami založenými na rozdielnom náboženstve a náboženskej neznášanlivosti. Tento príbeh má očividne rysy dnešnej doby v symbolicom zmysle. Ľudstvo je stále posadnuté náboženstvami, používajúc ich vo svoj prospech ale taktiež obviňujúc ich, ak sa to zrovna hodí. Mnoho ľudí verí len ich vlasné náboženské presvedčenie a považuje za správne iba to ich a všetky ostatné za nesprávne a chybné. Príbeh má v sebe isté science-fiction a apokalyptický nádych ale i zvlášne diabolský realismus.“)

Mustis vo svojich písomných zdeleniach komentuje, že nové album znamenalo pre neho dôkladné naštudovanie jeho klávesov. Dimmu odstupuje od klasického aranžmá so živým symfonickým orchestrom a zameriava sa na dynamiku skladieb (interview s Mustisom na www.incipitum.sk). Zdá sa, že Mustis za dirigentským kreslom, Silenoz s perom v ruke a Hellhammer v dymanickom nasadení v arytmii s gitarovými partami z rúk Galdera, Shagratha, Simena a Silenoza prinesie ďalší armaggedon melodického blackmetalu.

Silenoz na konci svojej obsiahlej sms dodáva, že album by mohlo byť na pultoch v apríli – máji budúceho roku..

Ps. Mám pocit, že Fobiazine je jedno z prvých zinov na svete obsahujúci takéto čerstvé správy.

Pozn. k priloženej fotografii : Žeby inšpirovaní Kutnou Horou?


Publikováno: 29. 09. 2006
Autor: Tatiana