Nejbližší koncerty
HUSMAN FEST

Jihočeští Alike vtrhli před několika lety na rockovou scénu s velkým nadšením a drajvem. Své muzice věnovali veškerou péči, nepodcenili ani vizuální stránku, zkrátka si šli za svým. Jenomže pak vyklidili pozice. Definitivně? Nikoliv. Aktuálně totiž vychází retrospektivní album Deleted Songs, Pt. 1 a chystají se novinky.

„Kořeny tohoto projektu sahají do roku 2020, kdy jsme seděli zamčení doma a nemohli jsme opustit ani okres. Jak naložit s volným časem? Rozhodl jsem se, že nahraju své staré písničky, kterých jsem v průběhu let nashromáždil několik desítek,“ uvádí frontman Alike Karel Krejčí.

Vizi měl, čas také, do ambiciózního projektu se tedy pustil naplno. Jedna zásadní chyba mu však posléze vzala veškerou chuť. „Ačkoliv si vše poctivě zálohuji, u této složky jsem pochybil, což mělo nejhorší možné následky. Přišel jsem o veškeré stopy, zbyly mi jen pracovní exporty!“ líčí Karel Krejčí.

Nějakou dobu se zdálo, že takto hořce kapitola Alike nadobro skončí. Po třech letech ale padlo rozhodnutí se k projektu vrátit. „Přemítal jsem, zda to celé znovu nenahrát, ale pak jsem si poslechl exporty a řekl si, že se s tím dá pracovat. Jsou tam mezi skladbami produkční nuance, avšak nic úplně zásadního. Nakonec jsem tedy oprášil verzi z roku 2020.“

První album ze zamýšlených tří se zaměřuje na skladby z let 2009 až 2011, které Karel Krejčí složil s Mírou Škrabalem pro kapelu a SweetWater Trick, jež se později přetransformovala v Alike. Ve druhé části, která teprve vyjde, se kapela vydá až do nejranější fáze, tedy do roků 2005 až 2008.

„Někdy je prostě dobré staré uzavřít, aby mohlo vzniknout nové,“ říká na závěr Karel Krejčí a dodává, že má pro Alike připraven i nový materiál, jenž naváže na album Desires, Hopes and Failures.

Nahrávka Deleted Songs, Pt. 1 je k poslechu na Spotify. Oficiální YouTube kanál Alike naleznete zde. Facebook zde.


Publikováno: 27. 02. 2024
Autor: Johan

Fotogalerie