Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
HUSMAN FEST

1. 9. 2016, Praha - Modrá Vopice

Zpátky do klubů! Festivalová sezóna se nachýlila ke konci a hned první zářijový den nabízel kvalitní koncert v pražském klubu Modrá Vopice - Unholy Attack vol. 8, které má na svědomí Ozz a jeho crew. Na své minitour se do Česka vypravili italští thrasheři GAME OVER, které doplnila trojice tuzemských kapel. Do Vopice jsem dorazil na sedmou hodinu a už půl hodiny před koncertem bylo jasné, že se sejde slušná návštěva. Hodně kamarádů i známých tváří, celkově takových 60 platících, možná více. Nevím, můj odhad je hodně špatný (úsměv). Od začátku vládla perfektní atmosféra, pivko teklo proudem (na to, že byl čtvrtek, až moc) a tak jedinou vadou na kráse byl vyfetovaný idiot, který s sebou vzal do klubu chudáka psa. A na výzvu jestli se nechce vypakovat ven, reagoval nekonečnou šňůrou agresivních keců....

Ale radši pojďme k muzice. Celý večer odstartovali místní COLBLOODED FISH. V krátké době to bylo moje druhé setkání s touto partou a tentokrát dopadlo o něco lépe. Pořád je to takové neurovnané, rozhárané a začátečnické, ale jistý potencionál kluci mají. S přibývajícími koncerty si troufám tvrdit, že se dostaví i určitá vyzrálost, kterou se snad podaří přenést i do tvorby samotné. Nasazení jim rozhodně nechybí. Potěšující je bezesporu fakt, že naživo znějí COLDBLOODED FISH o mnoho lépe než z právě vydaného EP "With the Fishes", které se mi vůbec nelíbí. Ale podobně jako jiní před nimi si kluci vybrali nováčkovskou daň. Uvidíme, kam Rybky časem doplavou.

Po pěti dnech opět přede mnou stanuli na pódiu MURDER INC. a musím smeknout kšiltovku až na zem. Tahle čtveřice udělala za poslední rok neskutečný posun vpřed, jehož výsledkem je EP "Povolení zabíjet". Jenže po tomto koncertu jsem si jistý, že MURDER INC. mohou dojít ještě mnohem dál. Půlhodinový set agresivního thrash metalu, který je správně zahuhlaný, mě dostal. Parádní zvuk, malé pódium a maximální nasazení klukům sedí. Vliv SODOM a jim podobných se v hudbě MURDER INC. projevuje stále víc a je dobře, že kapela neinklinuje k modernímu "umělému" zvuku. Pěkně po staru odehraný koncert se staršími i novými skladbami, které okořenily covery "Agent Orange" a "War is Hell". Petrův řev do všeho výborně zapadá a na každém členovi je vidět, jak na hudbě maká. Když k tomu připočteme mládí kapely, rýsuje se nám zde nepostradatelný článek tuzemské thrashové scény. Ale nechci je přechválit, co když příště zahrají cover "Nothing Else Matters"? (smích). Skvělá práce, díky!!!

Další, nebojím se říct stálice české scény, jsou KAAR. Během večera jsem pořídil toužebně očekávaný split a koncert mi jen potvrdil, že také KAAR se vypracovali do úzké špičky. Budu se opakovat, ale znovu to byl přímočarý a energií nabitý thrash metal, který nemá slitování s bohem ani s fans pod pódiem (úsměv). KAAR bez zbytečných keců sypali jeden vál za druhým a tak se dostalo na několik starších kousků, ale zazněly hlavně nejnovější věci, které se podle očekávání staly těmi nejlepšími, které KAAR za svojí existenci nahráli. Zvuk i odezva fans byly také dobré. I v tomto případě se nemůžeme bavit o nějakém přešlapování na místě a tento úder z nitra města pražského byl dalším povedným zářezem na pažbě KAAR.

Italské GAME OVER jsem viděl před měsícem ve Volyni, kde mě jejich koncert bavil. Čtveřice nastoupila znovu ve velkém stylu a s nefalšovanou jižanskou energií. Jejich thrash je plný vyhrávek, sól i melodií. Štěkavý vokál dodává jejich hudbě ten pravý thrashový šmrnc. Nicméně, tentokrát jsem byl z koncertu GAME OVER docela zklamán. Jednotlivé skladby sice jsou odlišné (zvlášť pokud se jedná o skladby z nové desky "Crimes Against Reality"), ale místy mi to připadalo jako dobrá odrhovačka. Volyňský koncert mě bavil o 100 % víc, což je vzhledem ke klubu paradox. Možná to bylo pivem, možná ne. Celkový dojem alespoň vylepšily covery EXODUS a MOTÖRHEAD, které jsem si s chutí zařval. Závěrem nezbývá než poděkovat všem, kteří se o tuto akci zasloužili. Domů jsem si odvážel hřejivý pocit, že tentokrát nezvítězila zahraniční kapela nad těmi našemi (úsměv).


Zveřejněno: 06. 09. 2016
Přečteno:
3479 x
Autor: Peťan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář