Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
INSANIA

CD 2016, The House of What You See ­/ experimental industrial doom death metal / Slovensko

Je brzké ráno. Hustá mlha halí vše do bílého pláště a pod bosýma nohama cítím kapky čerstvé rosy. Jak slunce pomalu stoupá a postupně rozpouští bílou mlhu, odhaluje všechnu zkázu předešlé noci. Všude hrála příjemná hudba, která dokonale dokreslovala náladu tou dobou již potemnělého dne. Poslední, na co si vzpomínám, je hořící oheň, a ve chvíli, kdy do něj dopadla černá lebka, se vše změnilo. Místo hudby se do mých uší začal vrývat zvuk hlomozu a v mozku jsem cítil hřejivý pocit zmaru. Industriálně laděné harmonie mě pobízely k tomu, abych pak stejně jako ostatní kolem mě vzal první hořící větev, která byla po ruce, a šel v jejím doprovodu sprovodit ze světa veškeré lži. Přál jsem si, aby v těch načervenalých plamenech shořel celý svět, protože nic jiného si stejně nezaslouží. Teď tu jen stojím v roztrhaných hadrech s tváří začerněnou popelem a nemohu uvěřit vlastním očím. To pod nátlakem hudby mé činy a chorobná mysl dokázaly v prach převrátit celý můj předešlý život. Odteď už vím, že svět už nikdy nebude jako dřív.

Když jsem poprvé o kapele 0N0 četl informace, ve kterých se až příliš často hovořilo o rozsévání hudebního šílenství s množstvím ambientních prvků, tak jsem vše bral s naprostou rezervou v podobě velkohubých propagačních praktik. Navíc číst o kapelách text je jako jíst kaši slánkou. Můžete ochutnat, ale hlad vám to nezažene. Proto nebyl důvod otálet a CD putovalo rovnou do přehrávače.

Během prvních vteřin je ke slyšení úvod jako od spousty industriálních uskupení, ale ihned, jak se rozjede první skladba, je jasné, že pánové nebudou mít s nikým ani nejmenší slitování. Mozek se ihned přepne do pozice nasávání hlukových stop s nepřeberným množstvím vokálů. Mnohokrát se u experimentálních kapel stává, že je jejich hudba na samotném prahu poslouchatelnosti. Většinou je to tím, že se posluchač nemá čeho chytit. Skladbám chybí základní kostra. To naštěstí u 0N0 nehrozí a tak je zmatek častokrát nahrazován přímějšími úseky, ve kterých je kladen důraz především na intenzitu. To vše je navíc prošpikováno nejrůznějšími zvuky a efekty, jež se navzájem jeden přes druhý překrývají. Nahrávka je kromě kytar a zpěvu celá naprogramovaná a věřte, že pokud bych si tuto informaci nepřečetl, tak bych tomu ani v nejmenším nevěřil. Protože například bicí mají dokonale reálný zvuk.

Jen se mi dlouho nedařilo identifikovat, proč si celek „Reconstruction And Synthesis“ dokonale vychutnám, ale o jejím opětovném spuštění musím dost uvažovat. Zpočátku jsem si říkal, že to bude její nedokonalostí, ale při dalších posleších mi došlo, v čem je zakopaný pes. Při délce bezmála padesáti minut jde o nadbytečnou porci hudebního šílenství. Možná, kdyby byla tato placka o nějakých deset, patnáct minut kratší. To bych asi častěji prožíval její příjemné mučení.

Nicméně posluchači, libující si v bizardně napjatých nahrávkách, plných neklidu, šílenství a špíny, jistě tohle dílko dostatečně ocení. Jen je otázka, k jak velkému počtu lidí se tento do hudby přetavený zmar dostane. O jeho vydání se totiž dle všeho muzikanti starají úplně sami. Dokonce si i k tomuto účelu založili svůj vlastní Label, pod kterým chtějí tuto zkázu šířit dále do světa.  

Seznam skladeb:

  1. A Farewell to Conscious Shores
  2. Reconstruction and Synthesis
  3. Desolatry
  4. At Sixes and Sevens
  5. Lucid Transmutation
  6. Reformation/Absorption

Čas: 48:57

Sestava:

  • Twisted – kytara, zpěv, programování
  • Acidmilk – kytara, zpěv
  • Sarkast – zpěv

http://ono0110.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/ono0110

 

 


Zveřejněno: 02. 09. 2016
Přečteno:
3440 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Luma | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář