Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
LLYR

CD-R 2016, vlastní náklad / crossover / Česko

Do rukou se mi dostalo první demo nově vzniklé party, která se pojmenovala poměrně zajímavě – KULLT SKLLA. Jedná se o nové hudební těleso na scéně v jihočeském Táboře a tak o historii kapely nemůže být tentokrát ani řeč. Za zmínku určitě ale stojí, že se nejedná o nějaká „ucha“, ale o šestici v nejlepších letech (úsměv). KULLT SKLLA se točí především okolo kytaristy Vlasty, jehož domovskou kapelou je punková formace QÝCHODU. Sestava je šestičlenná, přičemž mikrofon obsluhují dva zpěváci.

Samotné demo kapela pojmenovala „Skllossover“ a je dělané doslova na koleně. Proto se tentokrát vyhnu hodnocení amatérského zpracování nosiče, protože tuto nahrávku beru tak, že jde o prvotní seznámení kapely s posluchači. Samotní KULLT SKLLA se škatulkují (nemám rád tohle slovo) do žánru crossover, což je vlastně pojem pro hudbu, která moc zaškatulkovat nelze (úsměv). Při poslechu demáče „Skllossover“ musím uznat, že crossover je opravdu na místě. Najdeme zde celkem šest skladeb, které jsou poměrně krátké a vychází z klasického punk rocku. Stejně tak bicí se v mnoha pasážích nijak neskrývají za nějaké technické zvraty. Přímočaré, ale na můj vkus dost jednotvárné. Navíc ať je poslouchám v jakékoliv skladbě, jsou poměrně utopené. S něčím takovým ale u demonahrávky lze počítat. O zpěv se starají Karlos a Zdenda. Dobře srozumitelný řev obou dvou je místy intenzivní, jindy mdlý a nevýrazný. Upřímně se mi moc nelíbí pasáže, kde jsou vokály zdvojené. Naopak, pokud dochází ke střídání, celkový dojem je pestřejší. A tak nejvýraznějším prvkem zůstávají kytary, které díky jednoduchým a zapamatovatelným riffům zůstávají po poslechu v hlavě nejvíce. Plusem jsou české texty a snaha jejich prostřednictvím něco sdělit a ne je bezduše plácat nesmysly. Jo a taky závěrečné outro s cinkáním lahváčů (úsměv).

První demo kapely KULLT SKLLA je nahrávkou, která příliš neukazuje, jak na tom kapela bude v budoucnu. Pro mě osobně jde o představení stylu a cesty, kterou se pánové chtějí ubírat. Stejně tak nelze příliš hodnotit kvalitu zvuku, i když na to, že se „Skllossover“ nahrával ve zkušebně, je zvuk obstojný. Na druhou stranu je jasné, že takto stylově zaměřené kapely příliš lidi neoslovují a kolikrát hrají koncerty sami pro sebe. Důležité je, jak se k tomu chlapi staví. V případě, že jde především o nadšení a radost ze hry, pak je to v pořádku. A pak jde o přenesení energie do živého hraní. Nejsem zrovna nadšenec do podobných odnoží, ale věřím, že KULLT SKLLA si alespoň na lokální scéně fanoušky najdou. I když osobně by mi nevadilo o něco víc punkových elementů. Z tohoto dema si obrázek o kapele uděláte, na nějaké širší hodnocení je ale příliš brzy.

Seznam skladeb:

  1. Rozbitý sklo
  2. Neprachy
  3. Apokalypsa
  4. Čukokopí
  5. Bory
  6. Oko za pásku

Čas: 16:36

Sestava:

  • Vlastys - kytara, zpěv
  • Pepa - kytara
  • Špic - bicí
  • Karlos - zpěv
  • Zdenda - zpěv
  • Ruda - basa

 

ROZHOVOR

https://www.facebook.com/KULLT-SKLLA-578325162320007


Zveřejněno: 23. 04. 2016
Přečteno:
3846 x
Autor: Peťan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář