Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

CD 2016, Comatose Music / brutal death metal / USA

Dlouho jsem nevěděl, co od toho chlápka čekat. Jen tak si přišel k mému domu a zazvonil. Prý zda mám krumpáč a nějakou lopatu. Nebýt to uprostřed noci, neváhal bych ani chvilku a to nářadí mu klidně půjčím. Jenže ten maník se zdál poněkud divný. Měl vyhublou tvář plnou vrásek. Z levého koutku mu stékala čerstvá krev a místo očí zely jen černé díry. Chvíli jsem váhal, zda mu to nářadí půjčím, ale nakonec zvítězila zvědavost a já dodal všechno tak, jak bylo žádáno. Ten smrťák si hodil krumpáč na rameno a pomalu odcházel. Stál jsem ve dveřích, s lopatou v rukou a tiše se díval, jak pomalu mizí do černé tmy. Najednou mi bylo jasné, že budu muset přiložit ruku k dílu. Vyšel jsem ven jako ve snu a společně s mým novým přítelem zamířil na nejbližší hřbitov exhumovat staré hroby.

V jednom z nich jsem narazil na tuto americkou drtičku lámající stuchlé kosti. Trochu jsem pohledal nějaké starší nahrávky a světe div se! Za deset let existence tohle trio vydalo pouze dvě desky. Nikde jsem se nedočetl, zda kapela přerušila svou činnost, nebo jen skládání nového materiálu zabralo více času, než by si všichni zúčastnění přáli. Nicméně všichni muzikanti se během této pauzy věnovali mnoha jiným projektům a kapelám, ve kterých se i často setkávali.

„Formed In Disgust“ je nahrávka přesně podle mého gusta. Obhroublá, smrtonosná a s množstvím vynikajících riffů. Ty nejsou zahrané v maximální rychlosti, a proto nádherně vynikne jejich struktura. Nesmím zapomenout ani na parádní vokál, co odtrhává maso od kostí. Vyhovuje mi, že zpěv není jen v jedné hladině, ale snaží se být dostatečně variabilní. Proto je možné slyšet i různé skřeky a sípání. Zpěv Stevena Greena mi často připomíná vokál Karla Sanderse z NILE. Samozřejmě i bicí a basa odvádí skvělou práci. Pokud jsem výše naťuknul podobnost, tak věřte, že ATROCIOUS ABNORMALITY mají co říct posluchačům HATE ETERNAL, SUFFOCATION a dalším zvrhlíkům, kteří se rádi rochní v tomto hudebním ranku.  

Texty žel smrťákova kosa nemám k dispozici. Ale dle názvů skladeb se pánové budou držet smrtonosného kovu zuby nehty. Jen aby byl výsledek na konci co možná nejlepší. Navíc vše v obalu hodnému brutal deah metalové drtičky.

Dlouho přemýšlím, kterou ze skladeb bych vypíchnul jako jednu z top, ale to se mi jednoduše nedaří. Především proto, že album působí velice uceleně. I přes „kántry“ pokusy na konci nahrávky.

Doporučuji pohodlně se usadit, nastavit dostatečnou hladinu zvuku a jen se nechat unášet na vlnách brutality až do poslední minuty. Užívejte si toho, že vám kapela během přehrávání vymlátí mozek z hlavy a maso rozdupá na kaši. A až seskočíte hrobníkovi z lopaty, tak věřte, že brzy na ni ještě rádi a dobrovolně vylezete.

Seznam skladeb:

  1. Failed Apocalypse
  2. Exterminate the Apostles
  3. Storm of Ash
  4. Erotic Tales of Disembowelment
  5. Formed in Disgust
  6. Bound for Damnation
  7. The Inevitable Undoing
  8. Echoes of the Rotting
  9. Incestry

Čas: 29:35

Sestava:

  • James O'Neal – baskytara
  • Brent Williams – bicí
  • Steve Green – kytara, zpěv

https://www.youtube.com/user/atrociousabnormality
https://www.facebook.com/AtrociousAbnormality
http://www.last.fm/music/Atrocious+Abnormality
https://www.reverbnation.com/atrociousabnormality

 


Zveřejněno: 05. 04. 2016
Přečteno:
3588 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Luma | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

08. 04. 2016 23:18 napsal/a Luma
je to v klidu
odradit se od psaní nenechám. když jsem tu recenzi psal, tak jsem si na Asphyxe ani nevzpoměnl, tak nevidím jakékoli propojení. Jinak díky za reakci. Ať je jakákoli vždycky potěší :)
08. 04. 2016 09:07 napsal/a Luvák
Odradit od psaní
jsem nikoho nechtěl a nechtěl jsem aby to tak vyznělo. Jinak z Asphyxe se stal Mrtvý muž: http://deadly-storm.blogspot.cz/
07. 04. 2016 22:14 napsal/a pekop
oprava
Už se těším na novinku Murder Made God - Enslaved. Omluva za název očekávané novinky v minulém článku.
07. 04. 2016 22:02 napsal/a pekop
ATROCIOUS ABNORMALITY
Skvělá kapela, výborná deska. Recenze je napsaná kvalitně, je to ve stylu Asphyxe, ale určitě to není opisování. Nenech se znechutit a piš tak dál. (Co je s Asphyxem, vykašlal se na psaní ? Chybí mně zde jeho recenze ) Už se těším na novinku Atrocious Abnormality, to by měl být masakr. ATROCIOUS ABNORMALITY....8,5 bodů.
07. 04. 2016 09:50 napsal/a Luma
omyl
pokoušet se opisovat někoho jiného nikdy nedopadne dobře. Navíc by to bylo hodně troufalé na stránkách, na kterých působil.