Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
TELEPATIE VI

13.2.2016, Kozojedy - Kulturní dům

V KD Kozojedy se v sobotu 13.2. konala letní varianta Ledfestu, který pravidelné probíhá v sousední obci Lednice. A na vysvětlenou jen dodám, aby nedošlo k záměně s Lednicí moravskou, že obě obce se nacházejí v Plzeňském kraji na levém břehu Berounky.

Přítelkyně chtěla vidět AVIDITY FOR…, mně to bylo v celku jedno. Klidně bych si na ně počkal, až budou v srpnu u nás (pokud budou). GREYMON u nás také už byli (2014), ale tenkrát jsem jejich set nestihl. Další kapelu, kterou neznám, jsou ATTAX. Nicméně poslechem nahrávek na jejich profilu jsem moc nadšený nebyl (to samé platí i o GREYMON), ale nu což, třeba živě budou znít lépe. Protože mám rád VITACIT z éry Miloše Doležala, tak V.P.O.ho je taková „menší slabost“, a nakonec proč nepodpořit skoro sousedy a nepodívat se, jak se kapele daří za humny. (úsměv)

Změním pořadí a budu v reportu pokračovat od konce. Z festivalu jsme odjížděli v jednu hodinu, což se mi zdálo trochu pozdě. Na to, že hrály pouze čtyři kapely a začínalo se (mělo) v 19 hodin. Ale zase každá kapela odehrála víceméně svůj plnohodnotný playlist a nic se nezkracovalo. Na druhou stranu jsem měl v určitých okamžicích (v první polovině festivalu) co dělat, abych se nesbalil a nejel domů. A z toho plyne, že buď bych u někoho raději uvítal kratší hrací dobu, což naštěstí neovlivním, a tak příště nějaké kapely určitě vynechám a nebudu jim věnovat svůj čas.

AVIDITY FOR... měli nejslušnější ohlas. Zabodovaly nejen osvědčené starší kousky, které jsem slyšel víckrát i u nás ve Zbiroze, ale i nové, které kapela představuje z debutového CD „Na svůj osud se nadřeš“. Řízný metal, který doplňují různé symfonické epochální vstupy nebo samply podkreslující samotnou hudbu, se mi líbil a vystoupení kapely bylo vrcholem tohoto večera.

V.P.O.ho
, kteří nastoupili po AVIDITY FOR…, měli těžší úkol, protože jak to bývá zvykem, po headlinerovi se začal sál vyprazdňovat. Přesto předvedli slušnou práci a u mě tentokrát zabodovaly poslední hendrixovky „Hey Joe“ a „Little Wings“. Tyto dvě kapely byly vrcholem večera a zmírnily mé nechutenství z prvních dvou.

Heavy metal z přelomu 80. a 90. let předvedli ATTAX. Takový mišmaš všeho, co v té době existovalo. Hudba hodně připomínala TITANIC, sem tam něco smíchali s ARAKAINEM, tancovačkovým bigbítem. Zaslechl jsem prvky power/speed metalu, jako kdyby četli z not HELLOWEENU. „Nejpovedenější“ byla závěrečná řeč Malleus maleficium a „Ďáblův dech“. Myslel jsem, že vyprsknu smíchy anebo se …

Naštěstí je konec a nastupují ostřílení GREYMON. V době psaní reportu procházím na webu recenze, rozhovory (i u nás na Fobii) a zjišťuji, že jejich alba jsou vysoce hodnocená a jsou vesměs chválení. No, mě nepřesvědčili. Musím přiznat, že to není můj šálek kávy a nemusím kapely typu RHAPSODY OF FIRE. A pokud se k tomu přidá neslaný nemastný projev kapely a hlas zpěvačky je nepřesvědčivý a zpěvu nejde ani z části rozumět, tak není divu, že jejich vystoupení mě (nás) nudilo.

Co dodat závěrem? První koncert v roce se nevyvedl. Příště si musím vybrat lépe.

Foto poskytl zvukař Jirka. Děkuji.

Zveřejněno: 17. 02. 2016
Přečteno:
3402 x
Autor: 4horsemen | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář