Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

11.2.2016, Praha - Rock Café

Pozn.: Omluvte, že tentokrát spolu my dva jazykem řádových sester mluvit nebudem.

Pondělí 11.1.2016
Johan: Čau, příští sobotu je v Budějcích INSANIA, nejel bys?
Coornelus: Ještě uvidím, v Praze je ve stejnej den ta akce s VENOMOUS CONCEPT, jsou tam i MÖRKHIMMEL, ADACTA, mám to blíž... je to ve Vopici, takže spíš pojedu tam.

Pondělí 17.1.2016
Johan: Tak už ses rozhodl? Pořád Ti nabízím nocleh, příjemnou společnost (úsměv) a INSANII už jsme neviděli víc jak rok...
Coornelus: Jedu na ty VENOMOUS, protože INSANIA pak bude taky v Praze, 11. února v Rock Café, tak potom pojedu do Prahy.
Johan: Vzal bys mě pak s sebou?
Coornelus: Ty bys jel potom i do Prahy? To by bylo fajn...
Johan: Opakovanej vtip teprv začíná být vtipem.

Sobota 23.1.2016
Johan (SMS): Zdar, tak jak vopicakujes?
Coornelus (SMS): Hruza. Lidi jak sracek.

Neděle 24.1.2016
Coornelus: Tak jak bylo v Budějcích?
Johan: Skvěle, parádní koncert, příjemná společnost, pěkně jsme si popovídali s kluky z INSANIE, takže víme všechno. (úsměv) Klíma si fotil moje triko MASTER´S HAMMER s textem k „Šumavě“, pokecali jsme s Polym o natáčení klipu k nové skladbě „Nebe a Nietzche“, s Black Drumem o všem možným..., dorazily i známý tváře, byl to super večer. /Report zde/
Coornelus: Ach jo, měl jsem jet radši s tebou, ve Vopici to bylo natřískaný, že se skoro nedalo hnout... Holt jsem jednou nevěrnej a přijde trest. (smích) Příště Tě poslechnu... /Report zde/

Úterý 9.2.2016
Coornelus (SMS): Jedu od zubare. Vytrhnul mi moudraka, necekane. Mam zazitek.

Středa 10.2.2016
Johan: (SMS): Uz je lip? Zitra to plati?
Coornelus (SMS): Lepcejc krapet je, ale porad zadna slava. Zitrek plati, to vis ze jo. Už mam INSANIA abstak.

Čtvrtek 11.2.2016, dopoledne
Johan: Tak co, jsi OK?
Coornelus: No nic moc, ale na INSANII jedu určitě!
Johan: Tak super, přijede i Zdeněk, už jsme se dlouho neviděli... Tak bysme mohli jet dřív a sednout před koncertem na kus řeči.
Coornelus: Jasně, můžu vyrazit třeba hned v pět.
Johan: Tak spíš v šest od tebe, na sedmou v Rock Café...

Čtvrtek 11.2.2016, 18.15-18.50 v autě, akci vstříc se nocí řítíme... motor pohání zkapalněná hrůza
Johan: Co říkáš na to VLADIVOJSKO? Mně se to z BZ docela líbí, ta holka je dračice. Jsem na ně zvědavej, mohlo by to naživo bejt zajímavý.
Coornelus: Já ti nevim. Hudebně tam cítím starý pořádky. Tím myslim tak dvacet let starý. Pro mě je to trochu zpátečnický. Trochu mi to připomíná vesnickej metal crossover a spíš než před INSANIÍ si je umim představit jako předkapelu DYMYTRY, nebo jak se ta zhovadilost jmenuje. Navíc se bojím tý Vladivojny… myslim jako fyzicky. Určitě je to šikovná ženská, asi teda bude minimálně trochu blázen, ale mám z ní prostě takovej divnej pocit.
Johan: Mě docela překvapuje, že holka, vo který se běžně píše v mainstreamu a která skládá muziku třeba do televizních seriálů, se pustí do dobrodružství s metalovou kapelou. Vono hudebně to není žádná výhra, to je jasný, muzika mi přijde taky taková úplně obyč, ale líbí se mi, jak Vladivojna s hlasem pracuje, jak je její projev variabilní, a myslím, že na pódiu bude rotyka.
Coornelus: Oni by asi docela rádi prorazili, a myslim si, že by klidně s tim WALDA GANGEM, HARLEJEM, DOGOU atd. na štace jezdili. Zkrátka mi to k INSANII nesedí.
Johan: Vono je dost těžký k INSANII vybrat předkapelu...
Coornelus: Už léta razim tezi, že by bylo nejlepší, kdyby žádná předkapela nebyla a INSANIA hrála dvě hodiny. (úsměv)
Johan: Slyšel jsem dodnes od tebe všelijaký teze, ale tahle, to ti povím, ta už překračuje všechny meze.

Čtvrtek 11.2.2016, 18.40 v autě v Chuchli (nebo někde u Chuchle)
/Johanovi zvoní telefon, ale než ho vydoluje z kapsy, „Sfoukni za mě svíci“ už nehraje, takže volá zpátky/
Zdeněk: Čau, tak kde sté?
Johan: Čau Zdeňku, jsme někde u Chuchle, kolem sedmý bysme snad měli v klubu bejt...
Zdeněk: No já už sem tady...
Johan: No my tam budem kolem tý sedmý.

Čtvrtek 11.2.2016, 19.15-20.55 v Rock Café
Sedíme, kecáme, hrají nám k tomu HELLOWEEN (Coornelus: „Hrozná muzika“) a další metalové kapely, přidává se k nám Ota (MINORITY SOUND), aby si vyslechl, že symfonické prvky nemají v metalu co dělat (Zdeněk to rozsekl!), u vstupu do podsvětí se zatím tvoří fronta, protože (dle sdělení výběrčích daní) probíhá zvukovka, takže začátek avizovaný na 20.30 bere za své.

Čtvrtek 11.2.2016, 21.00-21.45 v Rock Café - VLADIVOJSKO
Coornelus: Ani jsem nečekal, že vydržím celej set, ale působilo to na mě stejně jako z poslechu. VLADIVOJSKO má pro mě takovou divnou pachuť. Uznávám, že zahraný je to slušně, ale na druhou stranu mi to nic nedává. Pro mě je tahle kapela takovej ten druhej břeh.
Johan: A bál ses, když Vladivojna přišla s rukou jak Fredy Krueger? (úsměv)
Coornelus: Hale ani ne, fajn, že něco na tom pódiu vyvádí, ale prostě celkově VLADIVOJSKO není můj šálek čaje.
Johan: Mně se koncert v podstatě líbil. Samozřejmě nebejt tam ta divoženka, tak to bude úplně obyčejnej metal/crossover, ale vokály tomu dávají nadstavbu, ty jsem si užil. Některý ty refrény jsou chytlavý až běda, skladba „Vernisáž“ mi pořád hraje v hlavě, a „Hořící hlavy“ taky. Vladivojna se na pódiu nezastavila... přišlo mi docela složitý zpívat při všem tom tělocviku, třeba když se rychle předkláněla a vracela... já bych si mikrofonem vyrazil zuby. (smích)
Coornelus: Tak v tom s tebou souhlasim, ona je šikovná.
Johan: Líbilo se ti vůbec na VLADIVOJSKU něco? Co jsi třeba říkal na bubeníka?
Coornelus: Zrovna když jsem se nakláněl ke Zdenkovi a chtěl na něj hulákat, že ten bubeník je dobrej, tak mi Zdenek povídá: „Ten bubeník tu kapelu táhne“. To by stačilo jako odpověď, ale ještě dodám, že to byl šikula a šoumen. Oni celkově i ti mladí kluci s kytarama byli šikovní… jen mě to prostě celkově míjí. A to navzdory sem tam povedenejm a chytlavejm věcem.
Johan: No měl jsem v plánu si koupit cedlo, ale když jsem viděl cenu, tak jsem si to rozmyslel. Ty vole tři kila česká undergroundová kapela, to mi přijde sakra hodně. Nechci ze sebe dělat nějakou socku, ale tady někdo netuší, jak to dneska s cenama je... Podle mě by cédo český kapely mělo stát max. dvě stovky, vinyl tři, když to tedy nebude nějaká luxusní edice.
Coornelus: Jsme čistej bioprodukt podsvětí...  Víš, co mě ještě zaujalo? Už jsem na koncertě, na kterym by se představovali jednotlivý muzikanti, tak jako to dělá VLADIVOJSKO, nebyl na ani nepamatuju...
Johan: To máš recht, to je strašnej zlozvyk. Taky mi přišlo, že kytarista a basák jsou nějaký nemetalový, hispterský brejle, klobouk... absurdní je všechno kolem nás.
Coornelus: A to mně je nějakej metalovej ohoz úplně u prdele. Ale na druhou stranu klobouky a saka na pódiu taky nemusim (když to teda nebudou SKEPTICISM).
Johan: Nebo ABYSMAL GRIEF! …
Coornelus: Odmítli jsem diktát toho, co je in a out.

Čtvrtek 11.2.2016, 22.25-23.40 v Rock Café - INSANIA
Coornelus: Co tě napadlo jako první, když na pódium vstoupila INSANIA?
Johan: Že už konečně to, proč jsem ve všední den jel přes sto kiláků a vzal si v pátek dovolenou, začíná, a že se těším jako blázen, i když jsem prakticky totožnej koncert viděl před necelejma třema tejdnama. (úsměv)
Coornelus: Mě napadlo a trklo do očí, že je Klíma nějakej vyhublej. (úsměv)
Johan: To jo, nějak nám chlapec omládnul. Ale i Poly mi přijde hubenější, asi kluci začali na starý kolena žít zdravě, nebo sportovat. (úsměv)
Coornelus: Každopádně jsou ve formě jak za mlada. Ne že by teď byli starý. (úsměv)
Johan: Nech si narážky na věk svých kamarádů. (smích) Užil sis nějakou skladbu nějak jó extra? A objevila se během tý hodiny a čtvrt nějaká věc, kterou by sis radši odpustil?
Coornelus: Užívám si drtivou většinu skladeb, o čemž svědčí moje hlasivky po koncertě. Proč já si ho musim vždycky celej prozpívat… (úsměv)
Johan: To mi povídej. Já v těch Budějcích řval všechno a druhej měl hlas jak Kačer Donald, tak jsem tentokrát trochu ubral, ale vydrž to, když všechno znáš zpaměti...
Coornelus: Jinak jsem byl dvakrát mile překvapenej. To, že zařadili do playlistu konečně nějakej song z „Out“ a to konkrétně „Letíme dál“, kde teda dostal Tudy hodně prostoru k vlastní kreativitě a dodal skladbě další rozměr, ale nejvíc mě potěšilo zařazení „Máje“, o čemž jsem neměl vůbec potuchy. Takže bych řek, že „Máj“ mi udělal z celého setu asi největší radost. Naopak mě mrzela absence „Rouhání“, kterou považuju za jednu z těch absolutních insánijovskejch topů. A ještě mi chyběl „Bioprodukt“, což je prostě taky hitovka jak řemen.
Johan: Já si nejvíc užil „Sfoukni za mě svíci“, ten text je strašně smutnej a pravdivej, muzika chytlavá jako blázen... Neříkám, že mi nějaká skladba vadila, ale asi bych oželel nějaký ty ponuřejší pomalejší („Charisma krysy“ třeba), a zařadil vypalovačky. Určitě „Je mrtvá“, „Rouhání...“ a „Velký ne“ třeba. INSANIA má ale tolik nevergreenů, že by všechny moje oblíbený nezahrála ani za tři hodiny. A už sis zvykl na tu „Vraždu...“? (úsměv) Mě čoveče ta věc baví, jak teď pořád poslouchám v autě „Trans...“, tak jsem si ji snad i oblíbil. (úsměv) Navíc mi přijde, že se Klíma v tom živým zpěvu zlepšil, že dřív to bylo takový humpolácký od něj a teď mu to sedí.
Coornelus: Ale tak, já si na „Vraždu“ zvykat nemusel, jen mám za to, že má INSANIA prostě lepší „punkovky“, ale rozumim tomu, že si chce Klíma taky zabékat. (úsměv)
Johan: Když už jsme u těch songů, tak já bych chtěl někdy naživo zažít „S námi proti nám“. Je mi jasný, že nemá smysl s sebou kvůli jedný skladbě vláčet zpěvačku, ale v „Píšu ti švabachem“ jsou taky externí zpěvy a ty byly puštěný z playbacku. A taky „Pověsíme celebrity“ nebyla. I když ta by se tenhle večer moc nehodila, když v předkapele celebrita zpívala... Mohla by si to vzít osobně. (smích)
Coornelus: My nevěříme v ďábla, ale ďábel věří v nás.
Johan: Přišlo i docela dost lidí, tipnul bych tak 150, možná i víc...
Coornelus: Tak ta návštěva mě nechci říct šokovala, ale hodně příjemně překvapila. Lidí dorazilo opravdu dost a co bych ještě vyzdvihnul, bylo, že se tam objevilo docela hodně relativně mladejch lidí a rozpoutali při rychlejších vypalovačkách i slušnej pařící kotel. A pod pódiem krví zrudne zem. Za to jsem fakt rád, protože platilo, že jak INSANIA vyrazí z Brna, tak s každym kilometrem její popularita klesá, což dodnes nechápu. Hned mi naběhla vzpomínka na koncert na stejném místě, kterej se odehrál po vydání „Frojda“, kde tady zahrála INSANIA s DARK GAMBALLE a FDK a ta účast byla žalostná. Trvalo to let, ale lidi na INSANII konečně chodí ve většim počtu, aspoň je to teda můj dojem.
Johan: Ten dojem je určitě správnej, a navíc ve stejnou dobu byly v Praze další dvě akce, na který bysme klidně šli, takže možná i ty pár lidí odlákaly...
Coornelus: Pár možná… Každopádně veliký výskyt triček INSANIA a hromada zpívajících lidí je potěšitelná záležitost. Co ti mám povídat. Spokojenej jako vždycky.
Johan: Já taky. Takhle si užívám života běh.
Coornelus: Jen škoda toho, že se po celym Rock Café hulí vo sto šest. Jelikož jsem nekuřák, měl jsem ráno hlavu jako střep.
Johan: Z toho ohně stoupá dým, stoupá dým, hustej dým, a možná, že se v něm udusím... Dost! Už dost! Bylo toho hodně a bylo toho kouření na koncertech dost!

Fotky: Coornelus

Zveřejněno: 15. 02. 2016
Přečteno:
3912 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

18. 02. 2016 19:03 napsal/a immortal
Sranda musí bejt.
No report. Spíš přepis dialogu, chcete li elektronické komunikace jedné fosilie a jednoho mlíčňáka (smích). Ehm, tak budiž netradičně pojatý report, anebi tři v jednom. Každopádně navrhuji, aby Vám pan učitel vystavil pochvalný list z této práce. :-))
16. 02. 2016 14:22 napsal/a Coornelus
Pootavský fousáč
je za prvé hodně dobrá hláška :-) Za druhé už jsem si s touhle myšlenkou (udělat takhle report) pohrával asi čytři roky :-) Ale víš sám, jak to bejvá :-)))
16. 02. 2016 11:41 napsal/a Peťan
Pootavský fousáč...
...si to samozřejmě pamatuje :-) Páni šéfredaktoři nás předběhli :-))))
16. 02. 2016 06:18 napsal/a Štěpán
Skvělý!!!
Tak to je přesně tak koncipovaný report, který jsme předloni chtěli sesmolit s Peťanem z celého Obscenu (pamatuješ pootavský fousáči). Jenže jsme se pak už nějak nesešli a z celé věci sešlo. Škoda, ale vám, pánové, patří veliká pochvala. To muselo dát pekelnou dřinu, tohle takto poskládat. Obrovská poklona!
15. 02. 2016 15:23 napsal/a Bhut
parádní report!
Tohle se vám povedlo :) Taky jsem měl v plánu zaskočit, ale bohužel okolnosti tomu nepřáli...