Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
F.O.B. - Outside The Palace Walls

CD 2016, vlastní náklad / melodický metal / Tunisko

Pro metalovou hudbu stále tak trochu exotickou destinací bude pro českého fanouška nepochybně severoafrická země jménem Tunisko, z níž se nám muzikanti rozhodně neozývají každý den. Ale jelikož sláva našeho webu dosahuje i na tento zmíněný kontinent (smích), tak se jednoho dne stalo, že nás oslovila zpěvačka tamní kapely PERSONA, pocházející z letoviska Gammarth, zda bychom neměli zájem ztratit na Fobii pár slov o jejich právě vydaném albu. No, a jelikož jsem po poslechu několika ukázek na internetu zjistil, že se jedná o tvorbu mému hudebnímu vkusu docela blízkou, tak jsem se rozhodl sobě i našim čtenářům trošku rozšířit obzory a podívat se na tuhle skupinu a především pak na její aktuální album trochu blíže.

PERSONA se začala formovat v roce 2012 a u jejího zrodu stáli ze srbského Bělehradu pocházející zpěvačka a pianistka Jelena Dobric a kytarista Melik Melek Khelifa, kteří společně s dalšími spoluhráči prošli několika vývojovými fázemi, aby nakonec zakotvili u současné hudební tváře kapely, kterou bych jednoduchým způsobem označil, jako melodický metal. Výrazné melodie jsou totiž zcela jasným stavebním kamenem jednotlivých skladeb, v nichž dále můžeme najít propojení jemnějších rockových prvků s tvrdšími metalovými vlivy, které ve výsledku tvoří velice kvalitní celek. Dovolím si říct, že tahle muzika jistě potěší všechny posluchače, kteří na jedné straně holdují příjemným, vcelku snadno zapamatovatelným melodiím a na straně druhé pak v písních vyžadují i potřebnou tvrdost, agresivitu a energii, což všechno právě přináší a potencionálním fanouškům nabízí debutové CD „Elusive Reflections“. Další výraznou devizou desetiskladbové kolekce s lehce orientálním nádechem je pak každopádně hlas vokalistky (rovněž textařky a skladatelky) Jeleny, která svým výkonem dodává písním patřičnou atmosféru. Její zpěv na mě působí velice jistě, svěže a přirozeně (žádné operní party), což jenom umocňuje můj výsledný dojem z poslechu alba. Většina předvedeného materiálu se nese spíše v rychlejším tempu, za celou desku v podstatě výrazněji zpomalíme pouze dvakrát, a to prostřednictvím baladicky laděné šestky „Torn“ a taktéž závěrečné „The Sea Of Fallen Stars“. Ze svižných songů bych vyzdvihl například úvodní „Somebody Else“, následující klipovku „Blinded“, trojku „Forgotten“ nebo výrazným klávesovým začátkem opatřenou pátou v pořadí „Ageless“.

CD je doplněno graficky kvalitně zpracovaným bookletem z dílny Badera Klidiho a vyjma portrétů jednotlivých členů kapely přináší i kompletní texty. Mix a mastering nahrávky proběhl ve francouzském Slab Sound studiu pod dohledem Vlada K., a finální zvuk se mi zdá být pro daný styl hudby naprosto v pohodě.

I když se v podání PERSONY nejedná o nějaké vyloženě objevné nebo převratné dílo, jsem docela rád, že jsem si její první desku mohl přehrát, jelikož se jedná o kvalitně odvedenou práci, která by v daném žánru mohla u fanoušků bodovat a prosadit se i mimo domovský kontinent.

Seznam skladeb:

  1. Somebody Else
  2. Blinded
  3. Forgotten
  4. Halley
  5. Ageless
  6. Torn
  7. Monsters
  8. He Kills Me More
  9. Persona
  10. The Sea Of Fallen Stars

Čas: 46:09

Sestava:
  • Jelena Dobric  - zpěv
  • Melik Melek Khelifa - kytara
  • Yosri Ouada - kytara
  • Youssef Aouadi  - bicí
  • Walid Bessadok  - klávesy
  • Nesrine Mahbouli - baskytara

Facebook
Youtube

Zveřejněno: 07. 02. 2016
Přečteno:
4172 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář