Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
F.O.B. - Outside The Palace Walls

Rozhovor s východočeskou kapelou STOLEN LIVES. Nejen o novém albu „Budoucnost Sviní“ povídali David, Tomáš a Jarda.

Zdravím STOLEN LIVES! Na tuzemské scéně se pohybujete už více než deset let. Návštěvníci HC/thrash/punk undergroundu vás určitě několikrát viděli hrát nebo si vás alespoň poslechli. Nicméně, zkuste současnou sestavu STOLEN LIVES trochu představit. Jak dlouho hrajete, odkud jste a vůbec - kdo je kdo a jak byste se popsali jako kapela?

Tomáš: Čau. Já jsem Tomáš, hraju na kytaru a jsem ve STOLEN LIVES od začátku a jsem z Novýho Města nad Metují, ale aktuálně víc času trávím v Brně. Popsal bych nás jako týpky, co rádi hrajou rychle a nasraně (aspoň v mým případě).

David: Ahoj! Jsem David, věnuji se mikrofonu a stejně jako Tom jsem v kapele od začátku. Jak píšeš, naše historie se počítá na více než deset let, ale přesně to říct nedokážem, jelikož jsme strašní lemplové a jen stěží dáme dohromady naši kapelní minulost. Žiji ve Vysokém Mýtě, no a jak se popsat... Vykradu Ondru a jeho koncertní sérii, prostě krátce, rychle, hlasitě!

Jarda:  Ahoj, jmenuju se Jarda a ve STOLEN LIVES hraju na basu. Bydlím ve Skutči, což je menší město cca 20 km od Vysokého Mýta. V kapele jsem od jara 2013, předtím jsem hrál v kapelách SAYWHY?, LIQUID PUS a v různých neznámých kapelkách, v roce 1996 jsem chvíli působil v N.C.C., se kterými jsem odjel legendární minitour s AGATHOCLES. S klukama ze STOLEN LIVES jsme se znali už dřív z různých akcí, kde jsme společně hráli. Po ukončení aktivní činosti SAYWHY? mi David zavolal, zda bych s nima nešel hrát a jelikož jsem kluky znal a jejich tvorba se mi líbila, tak jsem bral všemi deseti.

Rovnou k věci. Letos jste vydali svoji první velkou desku „Budoucnost sviní“. Proč plnohodnotné album až po tak dlouhé době? Nebyl dostatek materiálu, financí, času nebo jednoduše nastal čas až právě letos? Myslím, že čekání se určitě vyplatilo…

Tomáš: Myslím, že jednoduše nastal čas až právě letos, potažmo loni. Tohle prostě neuspěcháš. Za ta léta se trochu obměnila/obměňovala sestava a k velký desce to uzrálo až právě teď.

David: Asi jsme si doposud moc nevěřili na velkou desku. Materiál by i možná byl, jen to prostě chtělo dozrát do bodu, kdy jsme si řekli, že už není na co čekat.

Jarda: Po mém příchodu do kapely měli kluci asi polovinu songů na desku, něco málo jsem přidal a během minulého roku jsme to dodělali. Kluci měli v plánu vydat velkou desku, takže jsem to mile rád přivítal.

Deska je podle mého názoru vaší nejlepší nahrávkou. Pro mě je potěšující hlavně fakt, že jste se více upnuli ke klasickému thrash metalu. Byl to záměr nebo jste ovlivněni i současnou renesancí thrashe? Ten „přerod“ u vás byl slyšitelný i na dřívějších nahrávkách, teď ale více než kdy jindy…

Tomáš: Dík za pozitivní slova. Mně to jako klasický thrash metal nepřijde, ale je mi celkem jedno, jak tomu kdo říká. Určitě jsem ovlivněnej spoustu věcma, ale renesancí thrashe? To nevim. Dřív jsem ty starý thrashový kapely tolik neznal, ale poslední dobou thrash skoro neposlouchám. Přijde mi, že ten materiál zavání trochu grindem. Prostě jak někdo poznamenal: Spoustu nesmyslných blastbeatů. Hehe..

Jarda: Díky za pochvalu, ten přerod ke klasickémo thrash metalu asi tak nějak vykrystalizoval, ale myslím, že je tam i spousta jiných prvků - grindové, HC, deathmetalové.

David: On ten thrash je u nás takovým pojítkem. V některých písních je myslím dominující, jinde je zase v pozadí. U nás se prolíná vícero vlivů a tahle věc to dokáže správně stmelit. Nejsem odborník, nedokážu posoudit, jestli je ten příklon ke klasickému thrash metalu tak znatelný. Spíše mám pocit, že jsme tu stavbu skladeb zase posunuli o něco dále a možná ty riffy, které by jindy zanikly, tady našly viditelnější postavení. A na nějakou renesanci moc nedám, kapely si nevybírám podle toho, jestli jsou trendy nebo ne. Tím pádem si ani nemyslím, že by to mělo na kapelu nějaký zásadní vliv. Spíše mě přijde, že ty vlivy přichází odjinud, z jiných stylů.

Přesto hardcore složka ve vaší hudbě zůstala a je to dobře. Hrajete spíše na hardcore akcích nebo na těch metalových? A jaké reakce na album „Budoucnost sviní“? Recenze, odezva na koncertech, atd…

Tomáš: Nevím podle čeho přesně odlišit „metalovou“ akci od té „hardcorové“, ale vetšina akcí, na kterých hrajeme, mě převážně baví. :-) Vetšinou slyším od lidi kladné reakce a je celkem fajn, když za tebou přijde někdo, kdo řiká, že tuhle hudbu moc nedává, ale v našem případě je ochotný si koupit i desku. Myslím, že jsem do teď četl asi dvě recenze a obě vnímám pozitivně. Na každý je něco.

David: Tak takhle jsem naše koncerty ještě neselektoval. Stylově asi nezapadnem na sto procet ani do jednoho chlívku, takže prostě hrajeme tam, kam nás někdo pozve. Ale dá se říci, že podium s námi častěji sdílejí kapely, které čerpají z hardcore/punku.
Naši desku zatín nikdo vyložene nevyfakoval, takže bych to hodnotil prozatím pozitivně.  Jak v prodeji desek, tak na koncertech či v recenzích.

Jarda: Více méně hrajeme spíš na HC akcích. Reakce na desku jsou dobré, vcelku se i prodávají LP a CD. Recenzí už pár taky vyšlo. Asi nejvíc nás dostala recenze tady na Fobiazinu, Peťane díky, moc si toho vážíme. Na koncertech je odezva taky dobrá, takže myslím, že můžeme být s novou deskou spokojeni.

U jakého labelu jste album „Budoucnost sviní“ vydali? Jednalo se o jeden label nebo kooperaci více vydavatelství? A proč právě tato cesta?

David: Původně měla deska vyjít na Dead Heroes records. Nakonec z toho sešlo.

Jarda: LP vyšlo v kooperaci více labelů, organizoval to Sucháč z Popesass rec. CD vyšlo v kooperaci dvou labelů, kde to měl na starost Michal z Maximed rec. Původně mělo LP vyjít u jednoho jiného labelu, ale z toho nakonec sešlo, takže jsme byli moc rádi, že se vydání LP ujal Sucháč z Popesass rec., dal do kupy labely a deska mohla vyjít. Moc mu za to i touto cestou děkujeme. CD jsme řešili posléze, tam jsme se domlouvali s Michalem z Maximed rec., který  přispíval i na LP, zda by nevydal CD. Slovo dalo slovo a domluvilo se i vydání cédečka. Michalovi z Maximed rec. touto cestou taky děkujeme.

Osobně jsem vás poprvé zaregistroval na split albech s LAHAR a D.F.C.. Tehdy to byl ve vašem podání ještě regulérní thrashcore. Starší nahrávky jsou ještě větší fast „bordel“. Jak byste charakterizovali tohle období?

Tomáš: Období vývoje, který asi nikdy neskončí hehe. :) Je to jak se vším. Když jsem poprvé před lety vzal do ruky kytaru, tak jsem neuměl vůbec nic a tak jsem hrál bordel. Ten hraju víceméně vlastně i teď akorát asi rychlejc.

David: Jedna epizoda v našem vývoji. Prozatím jsme nikdy nestagnovali a vždy přišel nějaký impuls zvenčí, který nás posunul o něco dále. Ty dvě desky o nichž píšeš, vyšly docela brzo po sobě, takže se tam i odráží stejný styl skládání. Bylo to první vážnější koketování s metalovými riffy, spíše tam bylo více nadšení než zručnosti.

Jarda: Starší období kapely můžu hodnotit z povzdálí, nebyl jsem v tý době ještě členem, ale kapelu jsem znal. Příjde mi, že se postupně vyhrávala, a když vyměnili v roce 2007 bubeníka, tak to bylo sakra znát, vlastně split s LAHAR a D.F.C je už s ním a ty nahrávky jsou o něčem jiném než ty předchozí, ale stará tvorba má taky svý kouzlo.

Od zmíněných split alb jste až do letoška vydali pouze jeden sedmipalec – split s RAPSOD. I proto je změna pro mě docela velká. Těch pět let jste se věnovali koncertování nebo jste měli s kapelou nějaké „hluché období“?

Tomáš: Určitě to beru tak, že hluchý období bylo. Ne asi sice celých pět let, ale jak už jsem říkal – měli jsme nějaký změny v sestavě. Nejdřív jsme docela dlouho hledali někoho na baskytaru. Mezitím k tomu přibyla na chvilku i druhá kytara a tak... vždycky ale pár koncertů bylo. 

David: Byla to doba, kdy pořád nebyla jistota v kapele. Řešila se po odchodu basáka samotná existence kapely, měnil se počet kytar. Tohle všechno mělo vliv na to, že jsme stáli pořád na místě. Neskládalo se, nebyli jsme si jistí, jestli kapela přežije a tím pádem nebyla moc chuť hrát. Nějaké koncerty byly, ale vše to spíše běželo setrvačností. Ale v současné chvíli si myslím, že je kapela v té nejsilnější sestavě a více si všechno kolem kapely užíváme.

Jarda: Před mým příchodem do kapely kluci asi půl roku nekoncertovali a já jsem s nima absolvoval první koncert asi po dvou měsících zkoušení, takže v tom období nekoncertovali možná třičtvrtě roku.

Ještě se vrátím trochu do historie. S LAHAR jste se v té době potkávali často, vzpomenete si, kdy mezi vámi vznikl nápad na společnou desku? Tehdy vám obal maloval kreslíř Andrei Bouzikov. Koho napadlo oslovit právě jeho? A jak se upekla myšlenka na split s brazilskými D.F.C.?

David: To jsem se takhle jednou potkal na Fluff festu u distra Insane Society records s Korkem a on povídá, pojďme udělat split LP. Říkám, jasně, jdeme na to! A to je celá historie. Bouzikov byl jasná volba hned v úvodu od obou kapel. Každá navrhla cca tři tipy na malíře a právě na tom Bouzikovovi jsme se shodli. Sice ta domluva byla divoká, holt bohémští malíři mají nějaké termíny a komunikaci na háku. Ale výsledek stál za to. No a s D.F.C. to bylo tak, že si teď nejsem jistý, jestli jsme stihli nějaký jejich koncert tady. Nicméně přišel Míra z Phobia records s nápadem vydat společné split EP, což jsme samozřejmě přijali s velkou radostí. Pak už to jelo v jeho režii, takže asi tak.

Kdo je ve STOLEN LIVES hlavním tvůrcem hudby? Při nástupu do studia jste měli všech dvanáct válů hotových, nebo jste ještě ve studiu něco upravovali? Zvuk se povedl po všech stránkách, proč padla volba právě na studio Shaark?

Tomáš: Hudbu tvoří kytarová sekce společně s bicími. Všechny vály byly víceméně hotový. Na úpravy nebyl moc čas, protože Honza měl děsnou žízeň. Hehe...V Shaarku jsme nebyli poprvé a tak jsme věděli, do čeho jdeme. Mně osobně to přijde jako pohodové studio s osobním přístupem, takže spokojenost.

David: Asi nejvíce muziky vzejde z dua kytara – bicí. Kluci si hrají s jednotlivými nápady a na mně a na Jardovi je do toho blbě kecat a samozřejmě výsledné skládání komplikovat. Ale nakonec dojdeme k nějakému kompromisu, kdy jsme tak nějak všichni spokojeni s tím, jak to vypadá. Před studiem bylo vše po kupě, nic se neupravovalo. Jen se doladily nějaké věci kolem vokálů a sladění nahravání kytar, ale to byly víceméně kosmetické detaily. A Shaark jsme zvolili kvůli tomu, že jsme to tam otestovali nahráváním songu pro kompilaci „Memento“. A sedlo nám to tam, s výsledkem a přístupem byla maximální spokojenost, takže nebylo co řešit.

Jarda: Hlavním tvůrcem muziky je kytarista Tomáš. Nemůžeme ale opomenout bývalého druhého kytaristu Pavla, který se nemalou měrou podílel na songách desky „Budoucnost sviní“. Já osobně jsem přispěl na desku intrem a dvěma songy. Všechny songy jsme měli připravený dopředu. Studio Shaark jsem klukům doporučil, protože jsme tam nahrávali s kapelou SAYWHY? a měli jsme se Shaarkem dobré zkušenosti. Shaark jsme si se STOLEN LIVES i vyzkoušeli rok předtím při nahrávání songu, který vyšel na LP kompilaci „Memento“ u Damage Done rec. Kluci byli spokojeni, takže volba padla právě na toto studio .

Jste z východních Čech. Jaký je současný stav undergroundový scény u vás? Počet koncertů a jejich návštěvnost? Doporučte nějaké zajímavé kapely od vás…

David: Nevím, jestli se cítím zrovna na to, abych hodnotil stav scény tady na východě. Už není tolik času jako dříve a tím pádem mi dost kapel, koncertů a jiných aktivit uniká. Obecně ale myslím, že to není zas až taková bída. Koncerty se dějí, sice asi ne tak pravidelně jako dříve, ale pořád to žije. Za sebe bych doporučil asi KLUTZ – nová  power violence star, pak LOCURA – ex-E.D.A.E., fastcore jako prase, MORROW – metalcore s myšlenkou.

Jarda: Na undergroundový scéně se pohybuju asi cca 15 let. Kapely vznikaj a zanikaj. Asi největší stálice jsou pardubičtí NEEDFUL THINGS, který oslavili letos 20 let. Z novějších kapel mě třeba zaujali pardubičtí KLUTZ a CUBE. Jak to tak za ty léta pozoruju, návštevnost a počty koncertů jsou tak postejné. Jsem rád, že když někdo přestane dělat akce, stále se najde někdo nový, kdo je začne pořádat. Zatím ten koloběh funguje.

Jaká alba vás v poslední době zaujala? Ať už zahraniční nebo tuzemské. STOLEN LIVES vydávají každou nahrávku na vinylu. Jste sami fandové tohoto nesmrtelného nosiče? Jaké desky jste si koupili naposledy a máte ve svých sbírkách nějaké desky, které byste nikdy nevyměnili nebo pro vás mají nějaký zvláštní význam?

Tomáš: Nejsem uplně vinylový fanatik, ale desky si kupuju rád. Mezi posledníma deskama mám poslední LP od BRUTALLY DECEASED, který považuju za hodně povedený a pak taky split od kámošů z PRŮMYSLOVÝ SMRTIi společne s THE TCHENDOS. Když tak o tom píšu, tak si uvědomuju, že už jsem si dlouho nic moc nekoupil. (úsměv)

David: Takže takový top five poslední doby: RAMMING SPEED – „No Epitaph“, NOT ON TOUR – „Bad habits“, IMPLORE – „Black Knell“, ENABLER – „Fail To Feel Save“, GOVERMENT FLU – „Tension“.
Vinyl mám rád, zásadní nahrávky pro můj život jsem slyšel z vinylu. Takže se z toho stala pro mě láska na první pohled a asi i na celý život. Takže jsem fandou tohoto nosiče, celý ten formát desek, velký obal, způsob přehrávání a péče o desku mě přitahuje. Má to své kouzlo. Ale za zarytého nadšence bych se asi neoznačil. Naposled jsem si koupil LP DAVOVÁ PSYCHÓZA – „Antropofóbia“. Asi bych nevyměnil LP od LOS CRUDOS, tahle deska mě pořád přitahuje, je v ní všechno co si představuji pod pojmem punk.

Jarda: Jsem spíš old school, takže z novějších alb mě nezklamali SLAYER a ani mí oblíbenci IRON MAIDEN, velmi dobrý bylo i nový album PARADISE LOST, kde mě absolutně dostal song "Beneath broken earth". Z domácí scény mě posadila na prdel PRŮMYSLOVÁ SMRT se svým posledním LP. Osobně jsem docela fanda vinylů, naposledy jsem si udělal předčasné vánoce koupí 3 LP IRON MAIDEN – "The book of souls". Ve sbírce si velmi cením starých LP IRON MAIDEN a 4LP NASUM – "Grind finale". IRON MAIDEN mě dostali k muzice a NASUM mě naučili chápat grind core.

Po textové stránce jste zůstali v hardcore tématice. Kdo je autorem textů? Obsah je jasný již z názvů skladeb jako „Hymna mrtvého národa“, „Kup si svou smrt“ nebo „Jsme blíž ke dnu“. Ispiraci tedy berete z aktuálního dění ve světě a kolem nás všech. I samotný název desky je více než výmluvný – „Budoucnost sviní“. Chcete texty vyjádřit své názory, pocity nebo lidem sdělit konkrétní myšlenku a otevřít oči? Ve vašem případě rozhodně nejde jen o nutnost textu k hudbě…

David: Texty jsou moje práce.¨Kápnul jsi na to, víceméně jsou mojí inspirací věci kolem mě, kolem nás všech. Při psaní textů pro desku mě celkem dost sžírala řekněme frustrace z událostí, které jsem zaznamenal a kam to celé směřovalo a směřuje. Místy z toho lezla úplná rezignace, na druhou stranu zase vztek. Tak nějak to osciluje mezi těmito rovinami, chuť s tím něco udělat a makat sám na sobě a nebo propadnout bezbřehému nihilismu. A jde o reflexi mých pocitů, nehledal bych v tom úplně konkrétní myšlenky, místy to jsou takové zoufalé výkřiky... V určitých bodech to může někomu pomoci otevřít oči, ale moc bych to nepřeceňoval. S nějakou potřebou otevřenosti a vnímavosti se musí naučit pracovat každý sám a jak se propracuje k nějakému životnímu postoji, je jenom na něm.

Nemohu se nezeptat na váš názor na aktuální situaci v Evropě v otázce masové migrace. Jaký máte pohled na současný stav a jaký postoj v řešení zastáváte vy? Po teroristických útocích v Paříži se v Evropě asi ještě více zvedne vlna odporu….

Tomáš: Současný stav je dost problematický podle mého názoru. Myslím, že každý má právo na svobodný život v míru. Nejsem žádnej vlastenec, ale myslím, že EU jako organizace už delší dobu ve většině problémů spíš selhává. Historie se bohužel opakuje a je asi těžký pro hodně lidí si uvědomit, že msta, bariéry apod. vůbec nic nevyřeší. Víc bych to tady asi nerozebíral.

David: Celkem mě děsí, kdo díky tomu získává body. Fakt se obávám, aby lidi nesedli na lep všem těch zastáncům jednoduchých a konečných řešeních, které spasí naši budoucnost. Ten směr, že si raději ukrojíme kousky vlastních svobod, abychom mohli v klidu někde za zdí říkat, že se nás to netýká, ve mně vyvolává zhnusení. Nedokážu zaujmout jednoznačný názor, snažím se pořád hledat infromace a mluvit s lidmi, co měli možnost nahlédnout do osudu lidí nucených migrovat, do jejich motivací vydat se na riskantní cestu, do míst, kde zuří války... Pro mě je důležitá v tenhle okamžik solidarita, pomoc v nouzi, pochopení.
Události z Paříže se určitě hodí všem kritikům masové migrace. S radostí to jistě použijí pro podporu svých nanávistných tvrzení. Nesdílím názor, že by to s tím mělo souviset.

Jarda: Problém vidím v tom, že si lidi nezachovávaj zdravej rozum. Masová migrace je celosvětový problém, děje se to, dělo se to a dít se to bude. Vždy lidi migrovali, když nastal v jejich oblasti nějaký problém. Momentálně se to týká Evropy, tudíž i nás. Spousta lidí u nás se toho začala bát a vidí to jako velký problém, populisté na tom jen profitují a rozdmýchávají mezi lidmi nenávist. Samozřejmě, že není jednoduché, když se dá do pohybu taková obrovská masa lidí, ale proč k tomu došlo, kdo tahá za nitky? Migrace je přeci něčeho důsledkem a to je tak vysoká politika, do který obyčejný člověk nevidí. Smutný je, že migrace je byznys a někomu hodně moc záleží na tom, aby ti lidé šli do Evropy.  To co se stalo ve Francii, nemá úplně tak s migrací velkou souvislost, ale populisti mají další důvod rozdmýchávat oheň.

STOLEN LIVES mají venku nové album „Budoucnost sviní“. Jaké jsou vaše nejbližší plány? Koncertovat, zkusit vyrazit na nějaké mini tour nebo už začínáte makat na novém materiálu?

Tomáš: Koncerty a nový věci by to taky chtělo. Na tour to v dohledné době nevypadá.

David: V plánu jsou koncerty a skládat. To je asi nejbližší horizont. O nějakém tour se bavíme, rádi bychom po dlouhém čase na Slovensko. Jde jen o to najít nějaký datum a začít na tom makat, což je kolikrát v našem případě to nejtěžší.

Jarda: Pomalu dáváme do kupy nové songy, ale ještě přesně nevíme, zda to bude na album, nebo na nějaký split. Koncertujeme průběžně, o minitour jsme přemýšleli, ale zatím nemáme vymyšleno nic konkrétního.

Kluci, díky moc za rozhovor pro Fobiazine a uvidíme se někdy na koncertě! Prostor pro vás!

Tomáš: Dík za tvůj čas a prostor.

David: Budem se těšit na viděnou! Milujte hudbu, nenáviďte nácky!

Jarda: Díky tobě za rozhovor a Fobiazinu za prostor na vašich stránkách. Jsem moc rád, že takovýhle webzine vůbec existuje a dává prostor i undergroundovým kapelám. Lidem, kterým se tahle muzika libí, ať nepřestávají chodit na koncerty, protože bez nich by to vlastně nebylo, díky za každou podporu, moc si jí vážíme. Zachovejte otevřenou mysl...

RECENZE

http://fuckingstolenlives.bandcamp.com/

Zveřejněno: 20. 12. 2015
Přečteno:
4018 x
Autor: Peťan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

24. 12. 2015 11:47 napsal/a Peťan
Rozhovory
Micl: Diky za pochvalu. Kdyz se zpovidana kapela pekne rozepise, pak je vetsi sance, ze rozhovor zaujme i treba fans jinych zanru. Strohe a odflaknute odpovedi jsou vlastne stejne jen a jen reprezentaci kapely. V tomto smeru mam pocit, ze tuzemske hardcore kapely odpovidaji mnohem obsahleji, nez nase metalove kapely. Nebo spise tech odflaklych rozhovoru ze strany kapel, je vic od tech metalovych.... muj pocit z posledni doby :-)
22. 12. 2015 22:01 napsal/a Johan
-> micl
Děkujeme. Ano, jsme otevření a chceme být pestří. Samozřejmě by bylo možné zachovat týdenní kadenci a dělat rozhovory jen s metalovými kapelami (třeba), ale nebavilo by to ani nás, ani (doufáme) naše čtenáře. Máme rádi různé žánry a rozhovory děláme v první řadě pro sebe, s kapelami, které nám přijdou zajímavé a myslíme si o nich, že mají co co říci, jsou něčím výjimečné a jejich názory by mohly zaujmout i širší veřejnost. Hardcore kapely patří do tohoto spektra a jsme rádi, že s námi spolupracují, stejně tak jako ty metalové, punkové nebo třeba alternativní.
22. 12. 2015 21:18 napsal/a micl
skvělej rozhovor
moc se mi líbí a to z obou stran, otázky i odpovědi, 100%, jen mi to nedá, je vidět že fobia je otevřená všerůzným žánrům, ale bylo by vůbec možný zachovat kontinuum jednoho rozhovoru týdně nebýt českých hardcore kapel???? :D :D
20. 12. 2015 17:43 napsal/a Peťan
koncert
Zákulisní informace hovoří o tom, že se Stolen Lives v Písku objeví na konci dubna :-)
20. 12. 2015 17:27 napsal/a Coornelus
...
Příjemnej rozhovor. Tahle kapela by mohla někdy přijet směrem jih :-)