Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

CD 2015, Metal Music Austria / death metal / Rakousko

V roce 2013 ukončili aktivitu rakouští CHAOSREIGN (album „Spreading Death" 2010) a na jejich troskách vytvořili kytaristé Martin a Mathias s basákem Florianem základy nové death metalové kapely. Přibírají zpěváka Christiana a bicmena Christopha a na jaře pod hlavičkou labelu Metal Music Austria vydávají INFECTED CHAOS debutové album „The Wake of Ares".

Do přehrávače vkládám kotouček a napadají mě postupným poslechem tyto myšlenky: „dobré, ale nějaké zastaralé... skladby vesměs stejné, nasekané podle jedné lajny... nevýrazné, utopené spodky, ale občas překvapí brumlající basa... švédská göteborská scéna... DISMEMBER, který je z nahrávky řádně znát... hm, ale, aby mně z toho přecházel mráz po zádech, tak takové to zas není".

Když pominu kytarové, temné intro, tak album rozjíždí slibně silný otvírák „Devours the Light". V první skladbě se hned promítne vše to, co můžeme od smečky INFECTED CHAOS čekat. Hutnost, agresivita, švédská kytarová škola, na povrch vyleze občas basa, která je po většinu písně a vlastně celého alba schovaná, a samozřejmě death metalový growl, který v některých následujících kusech dostává až blackový odér. Album vesměs pluje na vlnách podle stejné šablony. Občas se změní mírně tempo, jako třeba v rozvážné „Ninth Circle", anebo naopak v rychle ubíhající šlapavé skladbě „Blooddawn Resistance". Řádně zahuštěná je „Wolves in thy Pantheon", kde se k světu mají i sólující kytary a podobně tak i v „Ia, God of War". Ve skladbě se objeví již zmiňovaný sborový zpěv, ale takovou chytlavou skladbou může být díky sborům v refrénu hlavně „Code of I.C." Určitě bude dobrým koncertním tahákem. V úvodu jsem zmínil také výraznou basu. Respektive basy prostupující pěkně na povrch si nelze nepovšimnout v „Awaking Into Nightmare".

Dal jsem prvotině INFECTED CHAOS „The Wake of Ares" více poslechů, možná i víc než jsem sám čekal. Třeba jsem očekával nějaký nápad, podprahový vjem (úsměv), který je na albu ukrytý a nečekaně na mě ve smrtící řeži vyběhne. Ale satanžel, nadále si stojím za tím, co jsem vyslechl prvním poslechem, což jsem zmínil již v úvodu recenze. A mám takový dojem, že dvě skladby, a to úvodní „Devours the Light" a hitovka „Code of I.C." zůstávají osamělými vojáky v poli. A to je sakra málo. Bohužel, pouze průměrné album.

Seznam skladeb:

  1. Rotting in Chains
  2. Devours the Light
  3. Ninth Circle
  4. The Arson Anthem
  5. Wolves in thy Pantheon
  6. Code of I.C.
  7. Awaking Into Nightmare
  8. Strike from the Sky
  9. Ia, God of War
  10. The Silent Monoliths of Grandeur
  11. Blooddawn Resistance
  12. On the Sea of Grief

Čas: 46:59

Sestava:

  • Christian Fischer - zpěv
  • Martin Hartmann - kytara
  • Matthias Mayr - kytara
  • Florian Betz - basa
  • Christoph Raggl - bicí

http://infectedchaos.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/InfectedChaos/

ROZHOVOR („10 questions")


Zveřejněno: 30. 11. 2015
Přečteno:
3577 x
Hodnocení autora:
5 / 10

Autor: 4horsemen | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

02. 09. 2020 20:40 napsal/a Zed Kennedys
infected chaos
kvalitny standard,ale pride este lepsi album.