TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

Pro Českou black metalovou scénu vyhřezlo z pekla další seskupení. I když se jedná o kapelu velmi mladou a v undergroundových kuloárech ještě takřka neznámou, tak bych řekl, že je to jedna z nejlepších north black skupin u nás...

?.ostatně kdo uvidí na vlastní oči, ten mi dá jistě za pravdu? k rozhovoru na jednom festíku jsem přinutil Kinga...

Immortal Tears art - His Majesty King of Grief ? all vocals and poetry, Jezus ? guitar, Ewnissien ? guitar, Lord Sanguis ? bass, Anubis ? drums, Lucy ? keyboards

Corbow: Tak nám pověz nějakou tu historii:

Banda Immortal Tears vznikla v mý palici už dávno?takovejch 7 let minimálně. Pak jsem v 96 s jedním maníkem tu kapelu založil. Byl to kytarista a zkoušeli jsme v Opočínku v šílenejch podmínkách. Pak jsem potkal basáka a ten říkal, že ve škole má nějaký kámoše, který by si brnkli. On v tý době poslouchal spíš deathík, já už byl ulítlej na tom atmosferickym  blacku a doomu.  Sešla se teda banda docela dobrejch lidí a přesně po koncertě Cradle of Filth jsme se začli datovat ? to bylo 18. 5. 1997. Nějak jsme hráli a pak k nám přišel ?učitelskej? , kterej má přízvisko Jesus (kytarista) a ten vnesl do tý kapely takovou tu kreativitu. My jsme totiž drhli třeba jeden motiv 8 minut, protože nám to dělalo strašně dobře. No a on přišel a řekl tak takhle pánové a dámo to by nešlo, trochu se na to musíme podívat z jiný stránky. Takže jsme se vyvíjeli a vyvíjeli až do tý podoby v který jsme dneska. Dlouho jsme jenom zkoušeli než jsme se vůbec dovolili ukázat na veřejnosti. První koncert byl až teďka v únoru 99 v RC Žlutý pes (Pardubice).

Corbow: Ten koncert jste pořádali sami nebo vás někdo pozval?

To byla celkem sranda v tom, že ten první koncert vlastně byla soutěž kapel, která se tam každoročně pořádá. Hrajou tam ty klasický popárny a rockárny a najednou tam vylezla skupina pomalovanejch hovad a zapůsobilo to tak zvláštně,  jelikož porota nás zařízla ale díky lidem jsme se dostali až do finále. Tak jsme samozřejmě skončili poslední. To finále bylo až v červenci a mezi tím už jsme nějaký koncerty hráli. Sťukli jsme se s Marouskem, kterej je teda náš manager ? shání nám nějaký ty kšefty. Snažíme se hrát. Určitě nejsme ta blacková kapela, která říká: ?Nemáme rádi lidi, tak nehrajem?. Ba naopak, bez lidí bysme nemohli žít. Kde by jsme pak vzali tu převzácnou esenci, kterou potřebujeme ke svému životu!

Corbow: Jak jste přisli na jméno IT?

Immortal Tears je můj nápad. Vznikl v 93 roce, kdy jsem si koupil geniální Lp od My Dying Bride  ?Turn loose the swans?. Chtěl jsem, aby kapela měla romantickej název s nádechem brutality, tak jako to maj M.D.B., což je můj velký vzor a věčný zdroj inspirace. IMMORTAL ? nesmrtelný, věčný ? většina lidí je posedlá touhou po nesmrtelnosti, ale můžu Ti říct, že není o co stát. TEARS ? slzy  na světě je vždycky dost utrpení ze kterého se dá čerpat ? a to je dobře, slzy jsou vlastně perly do mé královské pokladnice.

Corbow: Jste všichni v kapele satanisti, nebo je to jen součást vaší image?

Nevím jak jsi přišel na to, že jsme satanisti? Že lámeme na začátku koncertů kříž? Zlomení kříže sice symbolizuje nenávist vůči Církvi Svaté, ale satanisti nejsme. Abychom rozlouskli náš problém. Je pravda, že nenávidíme Církev, ale my jsme romantici, zplozenci temnot utopeni ve stínech věků. Noc co Noc vylézáme ze svých rakví by jsme šířili poselství Noci. Pokud je v obecném pojetí toto satanismus, tak jsme satanisti ?. Naše duše jsou odvráceny od pokrytecké církve a jejího Boha. Čerpáme  inspiraci v sexualitě, temnotě, upírství, magie a utrpení. Nežijeme ve strachu ze stínu Církve Svaté. Jsme poutníci času jenž skryti před světlem jsou.

Corbow: Pořádáte černý mše. Nebo tak něco???

No ... ech ? tak ... hehehehe ? já nevím kdo a jak má ponětí o satanismu, ale připadá mi stupidní aby nějaký satanisti dělali ty hrozný mše, jak se to traduje, že zabíjej malý děti. To je kravina. Je to víra v sebe sama. Satanskou bibli jsem četl ... v něčem se shoduji ? v něčem ne.

Corbow: Myslíš si, že ta vaše image působí na lidi víc než kdybyste hráli, jako klasický metalisti - bez krve a warpaintu?

Řekněme, že k blacku to patří, ale já jsem se líčil už když jsem začínal v deathový kapele. Prostě pro mě je to malinko osobní ráz. My spíš používáme takový to dekadentní upírský líčení ? to nás láká. Show určitě dělá hodně ? patří to k nám asi ti nedám přesnou odpověď, ale to líčení nám dává takovou tu vnitřní sílu a proto ho používáme.

Corbow: Zmiňoval jsi se, že jste natočili nějaké demo?..

To demo jsme natočili v dubnu 99. Bylo to sfouknutý během jednoho dne. Nazvali jsme to For promotion, aby si posluchač mohl udělat dojem o tý naší muzice. Bylo to nahrávaný v naší zkušebně, naživo Martinem Krchou ? výbornej člověk, kterej má domácí studio. Trochu jsme si pohráli se zvukem v počítači a výsledek ať si každý zhodnotí sám.

Corbow: Chystáte něco nového?

Určitě by to něco chtělo ? i my chceme. Chystáme se teďkon v dubnu příštího roku do studia a už bysme chtěli natočit plnohodnotný album. Máme rozjednaný přes Sheer Records studio v Ostravě a nebo na Slovensku. Ty jména nějak nevim ? ještě se o to nezajímam. Teď je hlavní abychom to nacvičili a mohli se pak před těma lidma ukázat. Jít do studia nepřipravenej je špatný. Nějakou zkušenost už máme z Prahy z Inferna. Nahrávali jsme tam pro kompilaci Metal Inferno No. 1 jednu písničku. Je tam 15 kapel, my tam jsme jediný blackový.

Corbow: Jaký máš názor na cover verze na koncertech?

Určitě lidi zapařej na věc kterou znaj.  My ten ?Forrest whispers my name? od Cradle O. F. hrajeme jenom pro naše fanoušky z Pardubic aby se vyřádili. Jinak se do těch cover verzí moc nepouštíme. Pak by to mohlo vypadat, jako že nemáme vlastní nápady. Což nehrozí ? zatím.

Corbow: V kapele je vás 6. Nejni to trochu náročný z hlediska dopravy na koncerty?

Je to náročný, ale zas pořadatele koncertů bejvaj vstřícný (díky ? pozn.red). Vidí, že přijedeme dvěma autama ? vidí naší show. Řekne: ?Lidem jste se líbili ...? a něco přihodí.

Corbow: Věkový průměr kapely je celkem nízký, neměli jste nějaké problémy?třeba u rodičů?

Problémy byly ? lidi byli mlaďounký, když jsme začínali, takže jsme hráli třeba tři měsíce bez kláves, protože klávesistka měla doma pakárnu. Pak jsme hráli půl roku bez bubeníka. Ten ale lítal mezi jinejma kapelama ? naštěstí se vrátil a bouchá u nás.

Corbow: Co ta krev na pódiu?.čí je to nápad?

To je zase ze mě ? já mám velice kladný vztah ke krvi ? Je pravá ? používám krev z jatek.

Corbow: Upír???

No ? mám radši noc než den ?

Corbow: Něco klasicky na závěr..

Support our war against christianity ?

The blood is the life ?

Amen


Zveřejněno: 05. 11. 1999
Přečteno:
3554 x
Autor: Corbow | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář