Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
TELEPATIE VI

Jelikož kapela TORTHARRY vydala v létě svoje třetí album s názvem "Unseen", rozhodli jsme se položit pár otázek ohledně nové desky i přesto, že v minulém čísle byl s touto kapelou rozhovor. Na dotazy odpovídal kytarista Jarda.

Fobia: Vydali jste novou desku, představ jí ?

Jarda: CD Unseen obsahuje i s outrem dvanáct kousků. Opět jsme se snažili, aby byl výsledek co možná nejpestřejší a proto jsou na desce skladby nátěrové i pohodové. Úvodní Dusktale je na seznámení. Chosen, Unseen a Eternal bych doporučil našim ortodoxním příznivcům, protože je to od nás taková klasika. Out of today je spíš instrumentální záležitost. In the Desert - klasika a přichází Hymn od Twilight, která je možná černým koněm CD. Acceptance je tak trochu z jiné planety a Ending of Slavery uzavírá ještě nekončící desku, což je samo o sobě pozoruhodné. Pak následuje předělávka Stainu z Book of dreams, kde už jsme vlastně tak trochu mimo styl, abychom se k syrovému death metalu vrátili skladbou Nightmare, což je vzpomínka na úvodní věc třetího dema. A je tu už opravdu konec CD - tedy outro.

Fobia: Studio, tuším že to opět byla Hacienda. Svou spokojenost jste vyjadřovali už po minulém albu. Teď jste dosáhli ještě o mnoho živějšího, hutnějšího zvuku. Cítíte se v Haciendě už jako doma?

Jarda: Výsledky hovoří za vše. Nahrávky z tohoto studia jsou pořád lepší a lepší a byli bychom blázni kdybychom točili jinde.

Fobia: Srovnej posun mezi Book of dreams a Unseen ?

Jarda: Je to nahrávka o dva roky starší a je to znát. Řekl bych, že jak aranžmá, obal i zvuk dokáže víc oslovit i zahraniční trh. Tohle CD se může klidně položit vedle kvalitních zahraničních produktů a obstojí. S rizikem, že mě někdo nařkne z vychloubačství si toto troufám tvrdit.

Fobia: Co vás vedlo k tomu, že jste na desku umístili (dle mého názoru dost zdařilý) industriální remix písně ?Stain? z alba Book of dreams?

Jarda: Vede nás k tomu neustálá touha něco nového hledat, tedy snaha neustrnout. Navíc právě práce na takovýhle skladbách bývá nejzajímavější, zpestří celé natáčení a výsledek je myslím ta třešnička na dortu.

Fobia: Díky za rozhovor, slova závěrem ?

Jarda: Mějte se fajn a doufám, že se bude Unseen líbit.


Zveřejněno: 19. 11. 1999
Přečteno:
3429 x
Autor: Márty | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář