Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
F.O.B. - Outside The Palace Walls

Avenger z Volyně jsem měl možnost už na pár akcích vidět. Poté co nám poslali demo ?SHADOWS OF THE DAMNED? k recenzi, bylo jasné že musí přijít rozhovor... odpovídal Rámus

Co bylo hlavním podnětem pro založení AVENGER?

Hlavně chuť hrát brutální muziku s dobrou partou lidí. Dalším důvodem bylo že nás štvalo že se v našem regionu vůbec nic neděje a nikdy nedělo. Chtěli jsme to změnit, nevěděli jsme vůbec co nás čeká a šli do toho pěkně zostra.

Kde jste zkoušeli + problémy s tím spojené?

Ze začátku jsme zkoušeli kde se dalo, jeden čas i v garáži ale s tím byly dost velký problémy kvůli hluku atd. Zkušebnu jsme nikdy nesehnali a tak nezbylo nic jinýho než se ?nastěhovat? do našeho rodinnýho domku přímo ke mě do pokoje. Udělaly se nějaký nutný úpravy ale funguje to tak výborně a je navždy po starostech.

Váš první úspěch (koncert) + neúspěch?

29.8.92 jsme odehráli úplně první vystoupení na festu kousek od nás a ohlas byl docela dobrej, všichni říkali že takovej chlív v životě neslyšeli a to bylo pro nás v tu dobu to nejlepší hodnocení. Právě na 29.8. 98 jsme naplánovali takovou menší oslavu na akci u nás ve Strakonicích.

Vydali jste demo ?SHADOWS OF THE DAMNED? - co se chystá dál?

Koncem října chcem jít do studia nahrát materiál na naše druhé CD. Půjde zhruba o 8-10 zcela nových skladeb a nahrávat to budem nejspíš v Benasu. Na jaro příštího roku chystáme nahrání 4-5 starých věcí z demáčů + něco novýho a mělo by to vyjít jako splitko s EVIL INCARNATE z U.S.A.

Ostatně, jak jste se dostali k tomu, že vám americká firma vydává CD verzi tohoto dema?

Byla to velká náhoda, kus štěstí ale i dost práce. Šéf B.O.N. rec (Akhenaten) nám napsal že vydává CD různým kapelám ať pošlem nahrávku a uvidí se. My jsme tak učinili, pak se nic nedělo a najednou zčistajasna přišla nabídka na vydání CD a brzy na to i smlouva. Původně měl vyjít nejprve náš vedlejšák BLACK RAIN ale po poslechu ?Shadows ..? u B.O.N. bylo domluveno že nejprve vyjde AVENGER. I když byla podepsaná smlouva moc jsme tomu nevěřili. CD už jsou venku a je až neskutečný co pro nás AKHENATEN dělá je to šílenec, díky mu za vše!

Proč projekt Black rain?

A proč ne?! Já i Honza máme moc rádi black metal a o projektu takto zaměřeném jsme uvažovali dost dlouho. Až v roce 96 se našel čas na realizaci našich přestav a odjeli jsme spáchat nahrávku do studia a po určitých problémech ji vydali. Dnes je již BLACK RAIN minulostí a svý síly věnujem pouze AVENGERu!!!

Kdo píše texty? Mně osobně se velmi líbí, zdá se mi, že z nich čiší jakási básnická noblesa, co takhle básnická sbírka?

Na ?Shadows....? napsal Honza kořeny zla. Jeho spolužák po přezdívkou Egon CDP text Za svitu luny- Inkvizice a já zbytek. Pak jsme to akorát dali dohromady aby to pasovalo za sebe. A k tý sbírce - já na to nemám, mě stačí psát texty tam nejlíp vyjádřím svý názory. Egon CDP ale píše docela dost. Právě ten text Za svitu luny je vybrán z jeho sbírky a trochu poupraven. Nikde ale ještě nic nepublikoval.

Konečně máte basu a Honza se může plně věnovat bicím, odkud přišel nový basák a jak jste s ním spokojeni?

No Honza se sice zbavil baskytary ale k bicím mu zas přibil zpěv. Takže toho má docela dost. Novej basák je Milan Stančík. Dříve hrál v ISACAARUM a CLOSING, jsme s ním velice spokojeni i když je to rejpal ale to my jsme taky. Vůbec se divim že je ochotnej dojíždět k nám až z Čes. Budějovic. Úplně žhavou novinkou je že by s náma měl od léta začít i druhej kytarista. Jmenuje se Vlasta, ještě nikde předtím nehrál a je taky z Čes. Budějovic.

Jak často koncertujete?

Tak 3x do měsíce to je úplně ideální. Přes léto budem hrát asi víc aspoň to tak zatím vypadá.

Sám pořádáš akce takže asi víš jak je to s návštěvností, v čem je podle tebe důvod mizerné návštěvnosti na koncertech?

Spousta lidí se vůbec o českou scénu nezajímá a pokud je někdo nepřesvědčí aby se aspoň jednou přišli na koncert podívat tak jí budou opovrhovat i dál. Dál to může bejt i mizerná propagace. V Čechách se hodně chlastá a lidi na koncerty kašlou, co vím od kapel z Moravy tak tam problém s návštěvností moc nemaj. Asi ten nejhorší důvod je že lidi prostě nemaj prachy (my taky ne).

Dík za rozhovor, slovo na konec .........

Buďte všichni v pohodě, užijte si léta choďte na koncerty. To je ta největší odměna pro kapely i pořadatele akcí. No a třeba se někde potkáme a budem moct pokecat a zapařit. Tobě Márty moc dík za prostor ve vašem zinu a ať vám šlape kapela. AVE!


Zveřejněno: 12. 09. 1998
Přečteno:
3363 x
Autor: Márty | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář