Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
INSANIA

Kapela EMESIS je vlastně na pozici, jakou měl kdysi DISINTER. Tedy stará a známá kapela v USA, zatímco v Evropě málokdo ví o její existenci a kvalitách.

Na světě je už od roku  94 a má za sebou spousty koncertů s DEICIDE, MONSTROSITY, DISINTER, GORGASM atd? spousty nahrávek, také se dočkali dvouleté pauzy, prostě si prožili své! V současné době se znovu poskládali a momentálně připravují nové album, které bude v duchu gore death metalu plného zvráceností a marastu! Blíže už James?

Hej James, představ svou kapelu? Co jste za lidi? Klidně se rozepiš? napiš vaší historii a tak?

Kapela EMESIS byla založena v listopadu 1994 třemi zakládajícími členy: James Smith (kytara), Bryan Lauridson (basa, zpěv) a Tony Millanese (bicí). V květnu 1995 se k nám připojil Casey Loving, vokalista Jamesovi a Brianovi předešlé kapely WITCHES LADDER. Brzy, co jsme se dali dohromady, jsme šli do studia, abychom pracovali na svém prvním demosnímku ?Sick Beyond Belief? (Neuvěřitelně nechutné). Ukázalo se, že toto demo úspěšně rozšířilo naše jméno v oblasti Chicaga a zapsalo do knihy smrti. Přátelství a společné koncerty s kapelami jako GORGASM, DISINTER a JUNGLE ROT otevřelo dveře k širší základně fanoušků, což nám podpořilo motivaci znovu vstoupit (v srpnu 96) do studia a pracovat na druhé nahrávce ?Defiled By Butchery? (Znesvěcen řeznictvím). V této době již byla kapela v plné ráži a její síla stále rostla. Přišla společná vystoupení s DEICIDE, MALEVOLENT CREATION, MONSTROSITY a VADER. Mělo to přirozený průběh a kapela se zatím hudebně vyvíjela a hrála svůj vlastní styl sick gore doom metal. Logicky bylo dalším krokem plnohodnotné vydání. Proto v květnu 97 EMESIS vstoupili znovu do studia nahrát to, co mělo být jejich mistrovským dílem. Osm písní špíny a nechutenství, nazvaných ?Mass Murder Massacre? (Masakr hromadné vraždy), ale brzy po nahrávání se rychle objevily finanční problémy, osobní a pracovní neshody, které EMESIS v lednu 98 uťaly hlavu a album ?Mass Murder Massacre? nebylo nikdy vydáno. Uběhly dva roky, Loving a Smith si našli nové kapely, ale vždy se vraceli ke ?starému EMESIS?. Proto odsunuli minulosti stranou a začali EMESIS skládat znovu dohromady. Proletěly návrhy na jiné názvy, ale protože Loving a Smith byli hlavními skladateli, rozhodli se ponechat si název EMESIS. Dalším úkolem bylo nahradit odpadlé členy. Loving se přesunul za bicí a se Smithem začali vybírat vokalistu. Zvolili si staré přátele a cesťáky Nata Williamse a Mika Komera. Williamse pro jeho široký rejstřík hluboké hrdelní síly a Komera kvůli jeho nechutnému black metalovému stylu. Ve vzájemném spojení vytvořili nový zvuk, který EMESIS hledali. Stále rozhlížejíce se po basistovi jsme započali práce na novém materiálu. Složili čtyřpísňové demo nazvané ?Grossly Misshaped? (Hrubě znetvořen), které patří k nejlepšímu materiálu EMESIS dosud! Krátce po nahrání dema našli EMESIS Grega DeLanga (KAOS RISING), který zaplnil velmi důležitou pozici basisty. V současné době jsou EMESIS zpět v plné zbroji, hrají koncerty a pracují na dlouhohrající desce nazvané ?More Than Gore?!!!

EMESIS je docela zvrácený název! Proč tak odpuzující slovo? Dá se říct, že muzika a název kapely se spojují v jeden celek. Nechceš mi snad říct, že vaše texty jsou jen o zvratkách?

Jméno EMESIS je medické jméno pro vyzvracení, jinými slovy dost sick. Ach ano, myslíme, že ten název je spojen s naší hudbou... zřejmě jsme vylízaní zkurvysyni, he he? Ale naše texty nejsou jen o zvracení. Jde tam od satanistického rouhání k bohu, přes mrzačení žen motorovou pilou pro zábavu, transformaci mysli a těla skrz krev, šukání mrtvol? a mnoho dalšího. Můžete čekat skutečně pestrou paletu zvrhlých témat!

Proč? Co tě tak láká na odporných, gore a zapáchajících věcech? Myslíš, že by EMESIS tvořili i politické texty nebo dokonce romantické?

No, nemůžu říct proč je můj mozek posedlý myšlenkami hnusného gore a podobnými věcmi, ale můžu říct, že neděláme politiku! Jakto? Náhodou máme velmi romantické texty, jako například u skladeb ?Corpsefucker? nebo ?Chainsaw Butchery?, to jsou skutečně romantické texty!

Grrr? Dobře! Muzika je řezničina, o tom není pochyb, avšak Mike mi dal jen CD-R ?Grossly Misshaped?, které obsahovalo jen 4 skladby. Jakou skladbu bys použil pro tu nejlepší prezentaci EMESIS?

Oh, ano, jsme rádi, že ti Mike předal naše 4 písňové promo CD ?Grossly Misshaped? a doufáme, že se ti líbilo. Je to zatím naše poslední věcička. Pokud bychom propagovali EMESIS jednou jedinou písní, určitě by to byla ?Blood Power? z připravovaného alba ?More Than Gore?!!!

Proč se na obalu ?Grossly Misshaped? objevuje Ježíš ve zvrhlé podobě?

Stejně jako obal na 4 písňovém posledním promo CD, tak muzika je koncept čisté blasfémie. Je to přece krásné, když Ježíš chrlí krvavé zvratky?

Hmm? Novinkou v EMESIS je, že se připravujete na nové album ?More Than Gore?. Co se chystá? Kolik bude skladeb? Budou na něm i nějaké zajímavosti, které jsou netradiční pro EMESIS? Kdo vám to bude vydávat a co si od toho slibujete?

Předpokládáme, že nové CD ?More Than Gore? bude úspěšné! Zcela určitě tam bude něco zajímavého, jen si počkejte a věřte, že budete překvapeni! Takovou lahůdkou bude určitě to, že na albu chceme udělat CD-ROM - takovou video nahrávku. Na audio stopě CD bude asi 8 -10 písní? jako ?Burnt To A Crisp?, ?Butchering The Meat?, ?Blood Power? a jiné. Na CD nám bude pomáhat, teď už dá se říct nový člen EMESIS - Greg Delang, který hraje na basu v EMESIS a na kytaru v KAOS RISING. Greg má vlastní studio. Budeme mít neomezené časové možnosti a teprve až budeme spokojeni s nahrávkou, tak půjde mezi lidi. Je to obrovská výhoda, kterou jsme doposud neměli, jak víte, studia jsou drahá! Taky by lidé měli vědět, že dalším překvapením bude titulní obal a layout. Bude nám ho dělat chlap, co dělá jedny z nejlepších dark death black art široko daleko -Ty! Ha ha ha, Deather z IN DEED HELL, tímhle ti chci ještě jednou poděkovat.

Hej James, nepřeháněj! Při poslechu ?Grossly Misshaped? jsem si nejdříve myslel, že jeden z kytaristů je Mike LeGros z DISINTER, jelikož některé vaše postupy jsou shodné s DISINTER. Dost mě to zmátlo? Uveď mě na pravou míru, prosím. Taky mě zajímá jak spolu vycházíte?

Mike LeGros z DISINTER je přítel EMESIS a je to taky ten, kdo nám řekl o tobě. Ale není v EMESIS. Ano, máme rádi DISINTER, jsou to naší dobří přátelé a jedna z nejlepších kapel tady v okolí Chicaga. Také jsme spolu dost často hráli nejenom v Chicagu.

Chci se tě zeptat na jednu důležitou věc. Píšu si s mnoha Američany a většinou  dopisy končí: ?musím už jít?, ?mám ještě nějakou práci? atd? Možná to tak není, ale i celkově se mi zdá, že Američani jsou velmi uspěchaný národ, jakoby záleželo jen na počítačích, mobilech, Internetu a rychlému jídlu? Co si o tom myslíš?

Lidi tady jsou vždycky moc upracovaní, nemají čas si užít věcí okolo, věcí, které jinak zpříjemňují život, jako že je to poslední den ve svém životě? vím, že je to divné? Nemůžu říct proč bych si přál vědět, že jsem jeden z těch chlápků, co stále věří v oběžníky a chodí na show a baví se se svými metalovými bratry, i když teď sedím tady a tohle ti píšu přes počítač (jako e-mail) a jím fast food (rychlé jídlo - hamburger apod.), kouřím tohle svinstvo a až to dopíšu budu muset někam jít? tohle je Amerika.

Ha ha? Nesmím zapomenout na jednu důležitou věc a sice, že máš web stránku, zabývající se různými zvrhlostmi a hnusem.

Web stránka EMESIS se teď momentálně celá předělává, takže teď jí nelze navštívit, což je škoda! Obsah aktualizované webové stránky bude nejen o EMESIS, tím si buď jistý! Bude to hodně brzo hotové a pošleme ti adresu, ať se všichni tví čtenáři mohou podívat. Bude to stát za to!!!

Intro na ?Grossly Misshaped? je taky zvrhlé, to jsi objevil kde? A bude něco podobného i na velké desce?

Dali jsme audio intro na CD z jednoho klasického amerického hororu ?Texsas Chainsaw Massacare?, protože se nám zdálo tím nejvhodnějším pro danou atmosféru. Na to vem jed! Nové CD bude mít opět pár inter a snad i ústřižků z tohoto stylu hororu!

Co si myslíš o různých úchylkách u lidí? Kde je tvá hranice mezi ?normálem? a úchylkou? Já si například myslím, že 99 % lidí je svým způsobem úchylných. Jeden tak, druhý jinak, akorát jeden to dává víc najevo a druhý méně. Většina tzv. normálních lidí, kteří jsou na první pohled slušní, jsou zvrhlí třeba tím, že si serou do úst, zneužívají děti atd? ale na veřejnosti jsou to ?slušní lidé?, co si o tom myslíš?

Samozřejmě lidé můžou dělat divné a úchylné věci a většinou ne na veřejnosti, a co dělají za zavřenými dveřmi je jejich vlastní věc (potřeba, touha). Sám si dělám co chci a nenechám si do toho kecat, protože je to čistě má věc! Pokládám je za normální, někomu to může přijít dost divné, možná úchylné, ale třeba jinému to může přijít jako docela dobrý zážitek. Je to různé? Málokdo přizná barvu!

Jak by podle tebe měla vypadat dívka? Co by měla umět? Hej James, na co ty nemyslíš! Já myslel, co by měla umět v domácnosti!!! Ha ha ha? Myslíš, že sex je základem lásky a porozumění? Máš takovou dívku, která by splňovala tvé sny a co na jí oplátku děláš ty, kromě toho, že jí kupuješ latexové oblečení, obojky a vysoké boty? He he?

Holka svázaná se zalepenou pusou je to, co si myslím, že by to mohlo být, ha ha. Měla by vědět, jak mi to udělat? ha ha ha. Ano, mám jednu perfektní dívku, je to moje žena. Je velice chápavá a sexy, je to jako žena mých snů a jsem s ní velice spokojený. Ach ano, utratím za ní moc $$$, jako za výstřední oblečení a sexuální pomůcky, he he?

Teď si nejsem jistý? Ty bydlíš přímo v Chicagu? Jsi spokojený se životem v něm? Mé město oproti tvému je absolutní vesnice, náš ?mrakodrap? (v Krnově) má snad 12 poschodí, eh eh eh? Dokázal bys žít v malém městečku, kde jede jednou za den autobus a kde kromě psů a pár starých lidí nic není!?

Ano, okolí Chicaga je domovem jedné z nejvyšších budov, je tady toho moc, co by se dalo dělat, to mi věř! O víkendech mám rád death metalové show a kluby atd. Pravidelně je navštěvuji a setkávám se se spoustou přátel. Jinak žití v malé vesnici pro mě? Hmmm, jsem chlap v kapele, co nežije ve velkém městě, bydlím totiž na předměstí, takže bych si myslel, že něco jako u vás? Nedaleko mě je dost zločinu, drog a zabíjení, bohužel i to je Chicago!

A teď zase k muzice? Které kapely tě nejvíce inspirovaly? V současné době se zajímáš o jaké kapely? Chtěl bys poukázat na nové, zajímavé a přitom kvalitní kapely?

Mám rád kapely jako DEICIDE, DYING FETUS, DEEDS OF FLESH, CRYPTOPSY atd... a ostatní kapely, které se stále více a více derou do podvědomí jsou lidé od nás: GORGASM, DISINTER, MOURGE SUPPLIER, CORPSE VOMIT, ENMORTEM, KAOS RISING atd.

Další kapela, která je s tebou spjatá, je KAOS RISING. Popiš mi tu kapelu. KAOS RISING se nezabývá ani tak gore tématy, ale násilím jako takovým?

Máš pravdu, KAOS RISING není zrovna gore death kapela, jako je EMESIS, he he, ale jejich ostrý zlý thrash heavy death projekt by se tvým čtenářům mohl líbit. Momentálně připravují nové album ?Welcome To The Violence?. Jsme velicí přátelé a pomáháme si navzájem, tak to má být!

Jamesi, je tady konec, díky ti za rozhovor a ať se vám daří? Chceš mě ještě něčím doplnit?

Tobě a Davidovi děkujeme za práci pro nás a místu ve tvém časopisu. Myslím, že jsme řekli vše podstatné. Kdo by nám chtěl napsat, tady jsou naše adresa:emesisissick@aol.com


Zveřejněno: 15. 03. 2002
Přečteno:
3370 x
Autor: Deather | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář