Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
Heathen Convention 2024

Představuje se „látka, která utlumuje reakci“.

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

Kapelu jsme dali dohromady zhruba před pěti lety, ale jak to bývá u většiny kapel, rozhádali jsme se a činnost ukončili. Před rokem a půl jsme se potkali a shodli se, že naše rozepře byly jen malichernosti, a tak jsme začali skládat nový materiál. Název kapely je v dnešní době, kdy je ve světě záplava kapel, těžké vymyslet, aby měl nějaký hlubší smysl. Vybrali jsme Inhibitor, protože to je krátké a lehce zapamatovatelné. Inhibitor je v podstatě látka, která utlumuje reakci, takže nic hlubokého.

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

Jsme tři. Tvůrcem hudby je kytarista Patrik, kterému je 21 let a spolu s basákem Jankem (22) si v patnácti koupili své první kytary a začali něco vymýšlet. Za bicími sedí Mara (22), který si pořídil první Amatky ve dvanácti a k Patrikovi s Jankem se připojil později.

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Desku jsme natočili ve studiu BombJack. Kvalita nahrávky předčila naše očekávání a zároveň jsme rádi, že zvuk není podobný modernímu metalcoru a podtrhuje hudbu, ke které podle našeho názoru sedí. Nejvíce desek se prodalo během křtu, kdy si každý třetí návštěvník pořídil naše CD. Desku jsme se rozhodli prodávat za 150,-, i když to není málo, ale na druhou stranu, to není ani moc.

Texty – proč jste rozhodli zpívat česky/anglicky/španělsky…, kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Texty jsme chtěli od začátku psát česky, protože člověka osloví více než angličtina, navíc jsme Češi, tak zpíváme jak se říká tak, jak nám zobák narostl. Texty píše Janek a témata vychází z různých životních zkušeností a snažíme se jimi posluchače alespoň trochu pozitivně naladit.

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Původní logo vymyslel Janek a obal na desku jsme si dělali sami. Nechtěli jsme mít booklet přeplácaný grafikou, když se jedná o první CD, a proto jsme zvolili jednoduchý motiv.

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Přestože tvrdou muziku hrajeme, tak se tvrdších žánrů drží především Patrik. Mezi jeho oblíbené interprety patří například Sepultura nebo Devin Townsend. Marovým bubenickým idolem je Mike Portnoy, a co se jeho hudebního vkusu týče, tak není omezený nebo vyhraněný žánry a poslechne si třeba přední protagonisty českého undergroundu minulého režimu a v zápětí přepne na bigbeatové klasiky jako Black Sabbath nebo Deep Purple. Janek metal skoro ani neposlouchá, spíše si pustí něco ambientního nebo zabrouzdá po českých kapelách, hrajících alternativní rock.

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Rozhodli jsme se vydat si desku sami a ani nás nenapadlo nějakému vydavatelství desku posílat. Chystáme se udělat vlastní DIY label, kde budeme podporovat a sdružovat mladé kapely jako jsme my a nebojíme se pustit se i do nemetalových žánrů.

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Popravdě odehraných koncertů moc není, spíše hrajeme čas od času v našem regionu. Nejpovedenější z hlediska pocitového hraní byl asi křest desky, ale musíme zmínit i jednodenní festival Rockové Hranice, kde jsme měli tu čest si zahrát po boku kapel jako je Citron a Tublatanka a zároveň jsme tehdy měli pravděpodobně i nejpočetnější publikum.

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Tak sen snad každé metalové kapely je zahrát si na pódiu festivalu Wacken v Německu. Současně se ovšem zaměřujeme na tuzemsko, do budoucna se tomu ovšem nebráníme.

Plány do budoucna...

Aktuálně bychom chtěli k několika písním z alba natočit videoklipy, ale chceme si s nimi dát záležet, tak ještě detailně propracováváme návrhy scénářů. V roce 2015 řadové album nechystáme, chtěli bychom ovšem natočit zhruba čtyřskladbové EP, které bude vytvořené jako koncept a skladby na sebe budou chronologicky navazovat.

theinhibitor.bandcamp.com
http://bandzone.cz/inhibitor

RECENZE


Zveřejněno: 27. 03. 2015
Přečteno:
3596 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář