Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

Na otázky odpovídá Loqo (zpěv).

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

Averzi jsme založili se Svarem přesně 25.12.2011. Byly jsme zrovna na koncertě a mírně opilí, tudíž je dost zvláštní, že to zašlo až takhle daleko. Impulzem bylo to, že jsme tou dobou nikde aktivně nehráli a chtěli jsme se nějak hudebně vyřádit. Taky už jsme chtěli hrát něco jinýho než black metal, kterej minimálně mě už dost svazoval. Název byl můj nápad a je to prostě název, kdo v něm najde nějakej hlubší význam, má u mně kořku.

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

Tak v kapele jsem hlavně já. Hraju na vokál a potkat jste mě mohli v bookletu Valraukar, případně na živých vystoupeních Sekhmet nebo Moravské Zimy. Hlavní autor hudby na debutu je Svar, který kvílí na kytaru, působí v kapelách Sator Marte nebo Triumph, Genus, ale jinak je to takovej nudař z paneláku. Další, koho potkávám ve zkušebně, je Torham, kterej hraje druhý housle v naší kytarové sekci. Brnkat jste ho mohli slyšet například ve Žrec nebo v Moravské Zimě. V civilním životě se věnuje testování halucinogenů a vykrádání hrobů, z čehož má i vysokoškolský titul! Na obalu je napsanej i Horn, kterej se ve skutečnosti jmenuje Tučňák, hraje na basu, má dlouhý vlasy a kouří Viceroyky. No a poslední akční hrdina je Piero, obsluhuje bicí, je mírně nahluchlej a hrával se mnou už ve Valraukar. Narodili jsme se všichni stejně jako thrash metal, v osmdesátých letech.

Texty – proč jste rozhodli zpívat česky/anglicky/španělsky..., kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Texty píšu já, kdybych to nechal na ostatních, tak neprodáme ani těch 50 kusů. Držím se češtiny, jelikož v žádném jiném jazyce se necítím natolik jistý. Taky napsat dobrej text v češtině není zrovna lehký, proto mi přijde zajímavější, osobitější a celkově větší výzva než cizí jazyky. Taky bych rád zacílil hlavně na domácí publikum. Při psaní textů se snažím vycházet z reálných věcí a situací, se kterými se v životě setkávám. Prezentuju skrz ně některé své pohledy na svět a občas mi to pod rukama doslova ožije tak, že tomu nechám volný průběh a jen v hrůze čekám, kdo mi to poplive. Taky se snažím o alespoň minimální nadhled.

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Když budu mluvit v kontextu debutního alba, tak po hudební stránce jsou to různý metalový vykopávky typu Celtic Frost, AC/DC, Iron Maiden, Voivod, novější desky od Dakrthrone a Svarovi v autě dost často hraje starý country!  Co se týče vokálu, vycházel jsem spíš z americkýho mainstreamu 90. let od The Offspring, Marylin Manson, Metallica, Nirvana, System of a Down… hlavně teda asi co se frázování týče. Je to muzika, na který jsem vyrůstal, proto mě dost bavilo ji teď zkoušet produkovat. Ohledně textů mě vždy fascinoval způsob psaní Tata Bojs a z metalu rozhodopádně Master´s Hammer. Kdybych měl uvést nějaký svůj hudební vzor, tak je to rozhodně Mat „Kvohst“ McNerney a jeho projekty, ten chlap na co šáhne, z toho mám blato na hřišti! 

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Nahrávalo se ve studiu Shaark v Bzenci, které nám k tomuto účelu posloužilo na jedničku s hnědou hvězdičkou. S výsledkem jsme i po roce od nahrávání spokojeni. Jsem rád že jsme se nakonec rozhodli pro více čistší vyznění než bývá obvyklý thrashový kanál. CD jsme si vydávali na vlastní náklady s profesionálním 12stránkovým bookletem v počtu 300 kusů. Prodalo, případně rozdalo se jich zatím asi 50, tudíž k platinové desce nám ještě pár kousků schází. Cena jednoho nosiče je 150,-.

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Grafiku pro nás zpracovávali zatím dva lidé. Oba znám poměrně dlouho, z mimohudební oblasti a oba jsou ve svých oborech velmi nadaní umělci. Logo a grafiku našeho prvního proma dělal Ondřej „Morgrim“ Chalupa. Živí se výrobou šperků a všem doporučuju navštívit stránky jeho prací (http://www.och-art.com/) jsou to jedinečné záležitosti!  No a design CD „Nikdy nevěř davu“ má na svědomí Cyril „Cer“ Gaja  (zde jeho profil na ArtStation http://www.artstation.com/artist/CER). Jeho práce se nám všem v kapele zatraceně líbí a doufáme, že budeme spolupracovat i do budoucna.

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Zkoušeli jsme obeslat pár labelů, ale se zájmem jsme se nesetkali. Muziky dneska vychází kvanta a nemyslím si, že by se náš styl nějak extra prodával, takže jsem ani moc nečekal, že by do nás někdo chtěl cpát prachy. Uvidíme s dalším materiálem, jestli někdo projeví zájem.

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Koncertů zatím moc nebylo a doufáme, že se to zlepší, jelikož živé hraní nás dost baví, akorát asi nikoho nebavíme my. Zatím jsme absolvovali jednu velkolepou koncertní tour čítající celkem 3 zastávky na ploše necelých 13 měsíců. Hledat mezi nimi ten nejlepší se vážně nedá.

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Jak jsem psal výše, chceme se soustředit hlavně na českou scénu, maximálně zkusit infiltrovat Slováky. Na nějaké velké cpaní se za hranice zatím není čas.

Plány do budoucna...

Pracujem na novým materiálu, na kterým se bude už autorsky podílet i Torham. Jeho styl skládání je mírně odlišný od Svara, což pro nás představuje poměrně velkou výzvu v tom, jak celý výsledek zasadit do konceptu desky a taky další možnost jak obohatit náš repertoár. Nové texty budou více ujetější, Piero si na další focení nevezme ty šílený brejle a vyděláme na tom všem majlant! Jo a 21. března hrajem v Plzni na Deadly Storm, takže kdo je na ty naše xichty zvědavej, může se přijít podívat!

RECENZE

http://bandzone.cz/averzeband



Zveřejněno: 22. 12. 2014
Přečteno:
3872 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář