Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
LLYR

INFERNAL CONJURATION – Death Has Appeared MCD 2014, Gruft Prodüktion

Mexická tvrděmetalová scéna už dávno není doménou toliko gore perverzních blbovin, předhánějících se v extrémnosti při pojmenovávání kapel, alb, a v nechutnosti či infantilnosti obalů desek. Z této tequile zaslíbené země jen během poslední doby vyšlo mnoho serioznějších věcí, a to napříč všemožnými žánry. Přívlastek seriozní je ale třeba v případě INFERNAL CONJURATION brát s určitou rezervou, neb předkládaná hudební krmě zachycená na EP „Death Has Appeared“ je solidní zvěrstvo, nemající s obecným výkladem serióznosti mnoho společného.

Animálnost probíraného EP spočívá v zuřivém přednesu a pojetí mexických zaklínačů, kteří sice nedisponují nějak ohromující diskografií (jedno demo a dvě „ípka“, včetně toho aktuálního), ale z muziky je cítit, že jsou už vyhraní, a ví, co a jak chtějí svou hudbou vyjádřit. Váhat by neměli ti, kterým dělá dobře staroškolský rouhačský death metal s ingrediencemi prastarého thrashe a odérem pravěkého black metalu. Při poslechu „Death Has Appeared“ nejde nevzpomenout na doby, kdy POSSESSED ještě nevěděli, že jednou se styl bude jmenovat stejně jako jejich manifest z nezapomenutelného „Seven Churches“, vybavíte si časy, kdy jistý mladík Petrozza spolu se svou barbarskou hordou kosil nepřátele v nekonečné bolesti a potěšení ze zabíjení teprve mělo přijít, a vzpomenete si i na úchvatnou riffovou vichřici fičící z nelítostných útrob „The Awakening“ švédských MERCILESS. Do tohoto časového rozhraní se tvorba INFERNAL CONJURATION dá asi zapasovat nejlépe. Jistě by se daly najít i další styčné body s dalšími death/thrash veterány i současníky, ale tato tři jména se mi v hlavě při poslechu pětice agresivních skladeb honila nejvíce.

Ač je muzika značně nepůvodní, je poctivá jak radost faráře z přijetí nového sličného ministranta. Z vysoka tentokrát kašlu na případné připomínky, že to tu už v různých formách tisíckrát bylo, když to zní tak krásně svěže, života schopně a hlavně přitažlivě démonicky. Muzika má atmosféru prastarého zla zhasínajícího svíce matně osvětlující místnost, v níž exorcista opětovně prohrává svůj souboj a začíná koketovat s myšlenkou sebevraždy či změny profese. Zvuk nahrávky, stejně jako hudba samotná, zní hodně archaicky, přesto nelze ani náhodou mluvit o nějakém bezradném překračování v minulosti či tápání, naopak vzdávání holdu prvotnímu zlu zní přesvědčivě a cíleně. Skladby samotné taktéž nedávají šanci nudě, rychlé a svižné pasáže jsou v potřebných okamžicích střídány zvolněním, ale ať pomalu či rychle, smrt je všudypřítomná. Vše do sebe zapadá přirozeně, a kapela z mého pohledu patří mezi ty nemnohé výjimky potvrzující, že i v současnosti se dá oprášit minulost bez syndromů křeče a vyumělkované trapnosti.

K hudebnímu obsahu skvěle pasuje i obal, EP vychází jak na CD (Gruft Prodüktion), tak i na vinylu (Craneo Negro Records), jehož provedení vypadá opravdu dobře. Po všech stránkách tedy velká spokojenost, a tak pochyby ve mně vyvolává jen to, jak je to s dalšími ambicemi těchto posedlých Mexičanů, potažmo jejich tvůrčí produktivitou. Jak jsem zmínil, za osm let existence se zatím ve vydávání materiálu nijak nepřetrhávají, samotné EP „Death Has Appeared“ kromě čtveřice vlastních skladeb obsahuje i cover „Abyss Angel“ z alba „Blackened Images“ death metalových pamětníků a krajanů MORTUARY. Z toho všeho mi tak nějak vychází, že INFERNAL CONJURATION zřejmě nejsou mistři světa v rychlosti skládání nových skladeb, což je trochu škoda, rád bych se dočkal i velkého alba. Ale třeba je vše jinak a pod záštitou polského vydavatelství zvětší svou aktivitu a pokusí se přenést svou posedlost smrtí a démony na větší nákazy chtivou obec.

Seznam skladeb:
  1. Worshipper of Evil
  2. Death Has Appeared...
  3. Vanquish in Creed
  4. Trapped in a Portal
  5. Abyss Angel (MORTUARY cover)

Čas: 22:34

Sestava:
  • Emmanuel Luna – kytara, zpěv
  • Hazael Gonzales – kytara
  • Josue Luna – basa
  • Adrian Miranda – bicí

http://infernalconjuration.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/infernalconjuration
http://gruft.prv.pl/



Zveřejněno: 10. 01. 2015
Přečteno:
3372 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Prepil | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář