Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

OFFENCE – R.A.W. CD 2014, Mad Lion Records

Jojo, chlast, ženský a death metal, to by se nám líbilo, co? Já vím, je to možná až moc přízemní a v mém věku se to odehrává spíš v představách, ale pořád to má něco do sebe, nemyslíte? Z alkoholu mi sice už zbylo „jen“ pivo, na ženský se už jenom koukám ženatě z dálky a tak jsem moc rád alespoň za ten náš death metal (smích). Rád si vyzobávám kapely z různých koutů zeměkoule a objevuji pro sebe dosud neobjevená území. Co byste říkali na Polsko a smrtící kov? Každému hned vytanou na mysli slavné spolky jako BEHEMOTH, HATE nebo VADER. Ale i u našich sousedů se najdou smečky, u kterých to pořádně švédsky chřestí. Jsou jimi nováčci na scéně, hrající od roku 2011, nadšení vyznavači severských melodií, OFFENCE.

Ti se zhlédli v absolutní švédské klasice, kdysi stvořené smečkami jako ENTOMBED, DISMEMBER, NIHILIST, ENTRAILS a ostatní členy hrobnické legie. Hned ze začátku je nutné dodat, že pánové nepřinášejí vůbec nic nového a čerpají jen z dosud mnohokrát slyšeného. Tady by měli přestat číst všichni ti, kteří hledají u muziky progresivitu, novátorství a objevování jiných světů. Nic takového zde nenaleznete. Přesto musím kapele uznat schopnost zaujmout, představit několikrát vylouhované motivy v trošku jiném světle. Poznají to sice asi jen fanoušci stylu a pár trpělivých nadšenců, ale to nic neubírá desce z její síly. Skladby jsou sice určené spíš jako kulisa k páteční pijatice s podobně postiženými kamarády, než k intelektuálnímu rozjímání v čajovně, ale myslím, že i podobné plesniviny mají své místo na slunci.

Osobně se mi líbí jen některé songy, jiné zase méně, a nejdou se i takové, které bych s chutí vypustil. Nápady jsou zde někdy nedostatkové zboží a ani energie, se kterou OFFENCE přicházejí, nedovede nahradit některá hluchá místa. Všemu pak dává korunu zpěvák, jehož projev je více než stereotypní. Přesto musím uznat, že jsem si chvílemi podupával nohou, prohraboval se hromadami kostí a sem tam dokonce zamával i svojí čupřinou. Někdy mi ale, bohužel, chybí větší tlak, síla, náboj. Kapela sice vydala teprve svoje první album, ale dnes je podobných smeček tolik, že nevím, jak se pánům podaří prorazit. Záleží samozřejmě i na tom, kam až se chtějí dostat, jakou si vytyčili metu. Třeba jim stačí hrát pro pár známých a fanoušků, vydávat si desky a nikam se netlačí. Pokud ale chtějí dosáhnout do první ligy, čeká je ještě hodně práce a odříkání.

Situace je v dnešní době k novým kapelám na jednu stranu přívětivější, protože se ke každému dostane pomocí informační dálnice vše potřebné a chtěné. Horší je to s tím, že je neskutečná nadprodukce, smeček v různých koutech země je tolik, že každý stejně raději sahá k osvědčeným veličinám. S dobou, místem a konstelací vesmíru nic nenaděláme, ale OFFENCE mohou zapracovat v budoucnosti na lepší (dynamičtější) produkci, víc propracovat jednotlivé nápady i přinutit zpěváka k větším výkonům. Jinak zapadnou v obyčejné šedi hromady ostatních CD. A co si budeme povídat, nedostat se jejich počin ke mně, ale k někomu, kdo holduje trošku jiné muzice, hodnocení by bylo ještě o něco nižší. Přesto mě album převážně baví. Jen si ho nebudu rvát do hlavy každý den. Příjemná deska, která rozproudila krev mých žílách jen někdy.

Seznam skladeb:

  1. Offence
  2. Alcoholic Solution
  3. Back to the Grave
  4. Gloom of Existence
  5. Toxic Bitch
  6. Natural Violence
  7. Revenge is Significant
  8. The Shot
  9. Rape Anger War


Sestava:

  • Cyanide – bicí
  • Hellscreamaross – zpěv
  • Mr. Sadistikk – basa
  • Amon – kytara


https://www.facebook.com/offence.offcial
https://www.youtube.com/channel/UCJpjwmqMFcDOn2JhNN63U9Q
http://www.madlion.eu/


Zveřejněno: 19. 12. 2014
Přečteno:
3532 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář